fbpx

Αυτά είναι τα top 5 αλκοολούχα ποτά που μας κάνουν καλό! Τα ήξερες;

Είναι ευρεώς γνωστό ότι τα Σαββατοκύριακα μας είναι συνήθως αφιερωμένα για νυχτερινές εξόδους με την παρέα μας! Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν φτάνουμε στο “στέκι” μας είναι να παραγγείλουμε τα αγαπημένα μας ποτά.

Τα πλείστα από τα αλκοολούχα ποτά που επιλέγουμε, περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας, αν δεν τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Ήξερες όμως ότι υπάρχουν ποτά που κάνουν καλό στην υγεία μας και μας προστατεύουν από πολλές παθήσεις; Αν όχι τότε σου μάζεψα 5 ποτά τα οποία είναι θρεπτικά και μπορούμε να αποκτήσουμε τις θρεπτικές ουσίες με μόνο ένα ποτηράκι την ημέρα!

Δες τα πιο κάτω:

1
Κρασί

Το κρασί αποτελεί ένα από τα top ποτά που καταναλώνουμε. Αν πίνουμε 1 ποτηράκι την ημέρα τότε… τον γιατρό τον κάνουμε πέρα!

Συγκεκριμένα, μας προστατεύει από σοβαρές παθήσεις όπως την εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα και του στομαχιού, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 30% και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος.

Επιπρόσθετα, βελτιώνει τα επίπεδα χολυστερόλης, ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης, δυναμώνει τα οστά, βοηθά στη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

2
Μπύρα

Η μπύρα είναι η ιδανική συντροφιά σε αγώνες ποδοσφαίρου ή σε καλοκαιρινά parties και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Μπορεί να ελαττώσει τις πέτρες στους νεφρούς, να μας προφυλάξει από εγκεφαλικό κατά 50% και από διάφορες παθήσεις καρκίνου.

Επίσης, μειώνει το ρίσκο του διαβήτη, ενυδατώνει το δέρμα μιας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και έτσι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

3
Vodka

Ρώσσοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Vodka βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος και μας προστατεύει από την τριχόπτωση.

Επιπλέον, η Vodka κανεί καλό στα δόντια και μπορεί να λειτουργήσει σαν παύσιπονο εαν κάποιος υποφέρει από πονόδοντο, έχοντας λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα ποτά.

4
Brandy

Αυτό το ποτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες προστατεύουν τα όργανα και τους ιστούς.

Μάλιστα, περίπου 30 ml Brandy έχουν την ίδια αντιοξειδωτική δράση με μια ημερήσια δόση βιταμίνης C.

5
Tequila

Έρευνες έδειξαν ότι ένα μικρό ποτήρι Tequila συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Μάλιστα, μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει και στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Εσύ ξέρεις άλλο ποτό που έχει θρεπτικές ουσίες για την υγεία; Cheers to that!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending