fbpx

Αυτά είναι τα πανέμορφα μέρη που κάνουν τη Μελβούρνη ξεχωριστό προορισμό!

Σε κάποια φάση της ζωής μας, θέλουμε να ταξιδέψουμε κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει, κάπου που δεν πάνε αρκετοί και αξίζει με τα χίλια να πας.

Ένας από αυτούς τους μαγευτικούς προορισμούς είναι η Μελβούρνη, η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας μετά το Sydney και η μεγαλύτερη παροικία Ελλήνων μεταναστών στον κόσμο. Το ήξερες;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου στη Μελβούρνη αλλά μελλοντικά θα το ήθελα πολύ, γιατί αυτή η πόλη έχει μαγευτικά τοπιά και αξιοθέατα που σου “κόβουν” την ανάσα και αξίζει να τα δεις από κοντά.

Γι’ αυτό μετά από έρευνα, σου μάζεψα τα καλύτερα μέρη που μπορείς να δεις και να θαυμάσεις στη Μελβούρνη:

1
Πύργος Εύρηκα (Eureka Tower)

Αυτός ο πύργος αποτελεί ένα από τα στολίδια που έχει η Μελβούρνη και σχεδιάστηκε από τον Ελληνο-Αυστραλό αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδης.

Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος στην Αυστραλία και ένα από τα 7 μεγαλύτερα κτήρια στον κόσμο.

2
Πλατεία Ομοσπονδίας (Federation Square)

Αυτή είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλατείες στην Μελβούρνη η οποία βρίσκεται στην CBD, την κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης.

Συγκεκριμένα, η πλατεία περιέχει ένα σύμπλεγμα από δημόσιους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπου στεγάζει: μουσεία, art gallery, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

3
Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου (St Paul’s Cathedral)

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου βρίσκεται πολύ κοντά από την πλατεία Ομοσπονδίας και είναι η παλαιότερη εκκλησία στη Μελβούρνη.

Η κομψή της νεο-γοτθική αρχιτεκτονική με τα 3 καμπαναριά, θεμελιώθηκε το 1881.

4
Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι (Royal Botanical Gardens)

Αυτοί οι κήποι βρίσκονται στη νότια όχθη του ποταμού Γιάρρα και περιλαμβάνουν μαγευτικά πράσινα τοπία από φυτά, κήπους και λίμνες.

Είναι το ιδανικό μέρος για βόλτες, χαλάρωση, πικ-νικ και φωτογραφίες.

5
Η γειτονιά των Γκράφιτι (Graffiti Street)

Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι διάσημη για τα γεμάτα Graffiti που έχει και αρκετοί ζωγραφίζουν διάφορα όμορφα πορτραίτα και τοπία δείχνοντας την καλλιτεχνική τους φλέβα

Τελικά, τα Graffiti δεν είναι άσχημα συνθήματα ή βανδαλισμοί, όπως κατηγορούνται από πολλούς.

6
St’ Kilda Pier

Μια από τις διασημότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Μελβούρνης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς.

Εκεί υπάρχουν πιγκουίνοι και μπορείς να τους δεις το ηλιοβασίλεμα που βγαίνουν κατά μήκος της προβλήτας.

7
The Great Ocean Road

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά road-trips που μπορείς να κάνεις στον κόσμο. Ξεκινά από τη Μελβούρνη με διαδρομή 243 χιλιομέτρων και καταλήγει στους 12 Απόστολους οι οποίοι είναι 8 γιγαντιαίοι βράχοι. Βρίσκονται πάνω στη θάλασσα, κοντά στο Port Campbell National Park. Παλαιότερα ήταν 9 αλλά ο ένατος κατέρρευσε το 2005 από τη διάβρωση του νερού.

Επιπλέον, αυτό το road trip θα σε οδηγήσει σε τροπικά δάση, καταρράκτες, παραλίες για surf όπως το Bells Beach και άλλα απίθανα μέρη όπως το Split Point Lighthouse. Εκεί βρίσκεται ένας πανέμορφος φάρος με απίστευτη θέα.

Τέλος, η ιδανικότερη περιοχή για φαγητό είναι το Apollo Bay, πλούσιο σε εστιατόρια όπου σερβίρουν φρέσκα ψάρια και υπάρχουν πολλοί Έλληνες με δικές τους ψαροταβέρνες.

Σίγουρα θα ταξιδέψω μελλοντικά στην υπέροχη Μελβούρνη για να δω τα μαγευτικά τοπία της. Εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending