fbpx

Αυτοί οι παίχτες θα μας λείψουν από το φετινό πρωτάθλημα!

Έτυχε, φαντάζομαι, να ακούσεις ξανά τη φράση “το ποδόσφαιρο παίζεται από τους παρόντες”.

Μπορεί οι ομάδες μας να ξεκινούν το φετινό πρωτάθλημα με μπόλικες νέες μεταγραφές, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να είναι γνωστοί για την ποιότητα που κουβαλούν.

Υπήρξαν όμως και αρκετοί ποδοσφαιριστές (τους οποίους μάζεψα παρακάτω) που ενώ απολαύσαμε στην περσινή διοργάνωση, φέτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν συνεχίζουν στις ομάδες μας.

Δες ποιοι είναι και γιατί θα μας λείψουν:

1
Alef

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στον Απόλλωνα, ως δανεικός από την Braga, για να αποτελέσει έξτρα επιλογή στο ρόστερ των γαλάζιων, πίσω από το Χάμπο Κυριάκου και τον Esteban Sachetti.

Έντεκα μήνες αργότερα, όταν έληξε ο δανεισμός του δηλαδή, κανένας στο στρατόπεδο της λεμεσιανής ομάδας δεν ήθελε να αποχωρήσει ο Alef. Ο 23χρονος όσο φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα ήταν με μια λέξη εντυπωσιακός.

Μοντέρνο χαφ, που ξέρει να επιτεθεί και να αμυνθεί με την ίδια συνέπεια, ο Alef που μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με το έργο της αντικατάστασης του να είναι εξαιρετικά δύσκολο!

2
Ariel Harush

Έκανε πολύ υπομονή μέχρι να τον αποκτήσει η Ανόρθωση πέρσι και έψαξε πάρα πολύ για να βρει άξιο αντικαταστάτη του φέτος.

Αυτά συν το γεγονός πως ο Ισραηλινός τερματοφύλακας αναδείχθηκε καλύτερος πορτιέρε του περσινού πρωταθλήματος συνηγορούν στο γεγονός πως ο Ariel Harush είναι μεγάλη απώλεια για το πρωτάθλημα μας!

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως μετά τον Beqaj, μόνο ο Harush (και ο Kaminski το 2014) πρόσφεραν τόση ασφάλεια στους φίλους της Κυρίας.

Ο 30χρονος Ισραηλινός κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 15 παιχνίδια, με την άμυνα της βαρωσιώτικης ομάδας να είναι η 2η καλύτερη του περσινού πρωταθλήματος με 29 τέρματα παθητικό (26 είχε ο Απόλλωνας). Συνεχίζει την καριέρα του στην Hapoel Beer Sheva.

3
Carlao

Μέχρι τον Γεννάρη του 2018 η Νέα Σαλαμίνα παράπαιε, φλερτάροντας έντονα με τον υποβιβασμό! Με την άφιξη του Carlos Alexandre de Souza Silva, γνωστού απλά ως Carlao (και του Thiago) τα πάντα άλλαξαν!

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ σκόραρε 10 τέρματα από τη μέρα που ήρθε (το 1/5 όλων των τερμάτων της Σαλαμίνας στο πρωτάθλημα), ήταν μπροστάρης στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού και μαζί με τον Thiago Fereira και τον Eloundou αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους απαιτητικούς Σαλαμιναίους!

Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν ήταν και η αγωνιστική άνοδος της ομάδας της Αμμοχώστου που τελικά όχι μόνο γλίτωσε την διαβάθμιση, αλλά τερμάτισε και πρώτη στο Β’ γκρουπ. Το καλοκαίρι ο Carlao προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Θαϋλάνδη.

4
Antonio Jakolis

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Alef ήταν και ο Antonio Jakolis για τον Απόλλωνα της σεζόν 2017-18.

Ο Κροάτης δεξιός εξτρέμ ήρθε δανεικός από την Steaua, σαν μια έξτρα λύση για την επιθετική γραμμή των γαλάζιων και εξελίχθηκε σε ένα από τους καλύτερους εξτρέμ, αν όχι ο καλύτερος, του πρωταθλήματος.

Ταχύτατος, με εξαιρετική ντρίπλα, ο Jakolis σκόραρε 5 τέρματα και είχε συμμετοχή σε άλλα τόσα με τις ασίστ του.

Αυτά τον έκαναν τον έκαναν απαραίτητο για τη λεμεσιανή ομάδα, με τον Κροάτη να επιλέγει να επιστρέψει στην ομάδα της Ρουμανίας, παρά την επιθυμία του Απόλλωνα να τον αποκτήσει.

5
Fabricio

Σκόραρε 20 τέρματα (μόνο οι Florian και Derbyshire σκόραραν περισσότερα), συγκέντρωσε πολλά κολακευτικά σχόλια και ήταν ίσως ο καταλυτικότερος παράγοντας στο να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό η Αλκή Ορόκλινη πέρσι.

Ο Fabricio Simoes ήρθε προς το τέλος της περσινής μεταγραφικής περιόδου για τους κυανέρυθρους και αφού η “Αθάνατη” παρουσίασε προβλήματα και τραυματισμούς στην επιθετική της γράμμη.

Ένα χρόνο μετά, είναι δεδομένο μέχρι αποδείξεως του αντίθετου πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι απώλεια, τόσο για την Αλκή, όσο και για το πρωτάθλημα μας.

6
Christian Bruls

Ο “Tin-Tin” της Πάφος FC τη σεζόν 2017-18 άφησε σίγουρα τη σφραγίδα του στο περσινό πρωτάθλημα. Δεκάρι με εξαιρετική αντίληψη και πολύ καλή τεχνική, όταν ήταν στη μέρα του ανέβαζε επίπεδο την παφιακή ομάδα.

Τόσο ο Elsner, όσο και ο Presley στήριζαν πολλά στον Βέλγο με παρουσία ανάμεσα σε άλλες στην Trabzonspor, Gent και Standard Liege με τον Bruls να ορχηστρώνει με μαεστρία το κέντρο της Πάφος FC.

Στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους διοικούντες των γαλάζιων, έδειχνε αδιαφορία και έλλειψη πειθαρχίας, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν.

Ποιος ποδοσφαιριστής από το περσινό πρωτάθλημα θα σου λείψει περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending