fbpx

5 Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρεις αν ενδιαφέρεσαι να πας για Erasmus!

Είσαι και εσύ σε σκέψεις για το αν αξίζει να ζήσεις την εμπειρία του προγράμματος Erasmus; Ακούς διάφορα και δεν ξέρεις τι να πιστέψεις;

Σίγουρα οι καλύτερες πηγές είναι όσοι έζησαν ήδη αυτή τη μοναδική εμπειρία στις σπουδές τους. Οι περισσότεροι θα σε ενθαρρύνουν να τολμήσεις για να ζήσεις κι εσύ αυτή την εμπειρία!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα σε αποθαρρύνουν από το να κάνεις αίτηση για Erasmus, λέγοντάς σου διάφορες δικαιολογίες οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δες πιο κάτω τι ισχύει (και τι όχι) για να σε βοηθήσει με την απόφασή σου να ζήσεις την εμπειρία Erasmus στις σπουδές σου:

1
Θα προσαρμοστείς δύσκολα και θα θες να επιστρέψεις σπίτι σου (ΜΥΘΟΣ)

Μύθος και πάλι μύθος! Εννοείται κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά δεν θα ακούσεις κανέναν φοιτητή μετά τον πρώτο μήνα να θέλει να επιστρέψει πίσω.

Απλά ίσως στην αρχή χρειαστεί λίγη υπομονή για να μάθεις τη νέα σου πόλη, να γνωρίσεις τους νέους σου φίλους κ.λπ.! Δες τα όλα σαν μια εμπειρία και στη συνέχεια θα δεις ότι όλα θα πάνε όπως τα φαντάζεσαι!

Δεν είναι τυχαίο που όλοι επιστρέφουν αναφερόμενοι στο Erasmus ως μια «αξέχαστη και ανεπανάληπτη εμπειρία» της (φοιτητικής) ζωής τους. Άσε που όσο καιρό είσαι στην Ευρώπη, μπορείς να τα ταξιδέψεις εύκολα και οικονομικά σε πολλές από τις χώρες που εύχεσαι κάποια μέρα να επισκεφθείς!

2
Δεν θα συμπαθήσεις τις ξένες κουλτούρες στη χώρα που θα πας (ΜΥΘΟΣ)

Από τους μεγαλύτερους μύθους που θα ακούσεις. Τα προγράμματα Erasmus φημίζονται για τις  δυνατές φιλίες που δημιουργούνται μεταξύ ατόμων από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες!

Τα πλείστα άτομα που θα γνωρίσεις στο πρόγραμμα Erasmus είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε νέες γνωριμίες και αυτό είναι υπέροχο. Η γνωριμία σου με άτομα από διαφορετικές χώρες θα σε βοηθήσει να δεις με διαφορετικό μάτι πολλά πράγματα.

Βάλε σαν στόχο να γνωρίσεις όσες περισσότερες κουλτούρες μπορείς, κυρίως για 2 λόγους:

  1. Θα έχεις αρκετές διαφορετικές χώρες να επισκεφθείς τα επόμενα χρόνια με ντόπια φιλοξενία (αλλά και φίλους για να φιλοξενήσεις).
  2. Θα δοκιμάσεις διαφορετικά φαγητά, συνήθειες και ίσως μάθεις και κάποια επιπλέον ξένη γλώσσα.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που πολλοί λένε πως αυτή η εμπειρία τους έχει ωριμάσει σαν άτομα και έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης σε μεγάλο βαθμό.

3
Θα πηγαίνεις μόνο σε parties, με ασταμάτητα ξενύχτια και επίπτωση στις σπουδές σου (ΜΥΘΟΣ)

Εννοείται πως θα ζήσεις τη φοιτητική ζωή με τα πιο πάνω στοιχεία, χωρίς όμως να σημαίνει πως μόνο αυτά θα χαρακτηρίζουν τους 6 μήνες (ή τον 1 χρόνο) που θα είσαι στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus.

Τα φοιτητικά πάρτυ έχουν ένα you-only-live-once χαρακτήρα καθώς όλοι εκεί βρίσκονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και είναι κάτι που αξίζει να ζήσεις στο έπακρο! Όμως, θα έχεις τόσες πολλές δυνατότητες να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις προορισμούς μαζί με νέους και νέες από όλη την Ευρώπη, που τα πάρτυ απλά θα είναι ακόμη μια ευχάριστη νότα σε όλα όσα θα ζήσεις!

Θα έχεις αρκετό χρόνο για να τα κάνεις όλα… να ταξιδεύεις, να διασκεδάζεις αλλά και να διαβάζεις! Μην ξεχνάς ότι στο νέο σου πανεπιστήμιο θα κάνεις τις περισσότερες γνωριμίες άρα είναι σημαντικό να πηγαίνεις στις διαλέξεις.

Το γεγονός ότι κάθε μέρα θα είναι μια νέα εμπειρία, θα σου δίνει τόσο ενθουσιασμό που θα προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα!

4
Θα ξοδέψεις πολλά από τα χρήματα των σπουδών σου (ΜΥΘΟΣ)

Ακόμη ένας μύθος! Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι σπουδές με το πρόγραμμα Erasmus είναι επιχορηγημένες. Το ποσό που δίνεται είναι πολύ ικανοποιητικό, ώστε να πειστείς να κάνεις αίτηση και να ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες.

Φυσικά, το πόσα χρήματα θα ξοδέψεις εξαρτάται από τη ζωή που θα κάνεις. Αν όμως κάνεις σωστό προγραμματισμό και βάλεις τα έξοδά σου σε λογικά πλαίσια, τότε ίσως απλά χρειαστεί να συμπληρώσεις ένα επιπλέον ποσό σε αυτό που θα παίρνεις με δόσεις ως χορηγία από το πανεπιστήμιό σου.

Και τα ταξίδια σου θα κάνεις, και έξω θα βγαίνεις… αρκεί να έχεις πρόγραμμα. Άλλωστε πολλές εμπειρίες που θα ζήσεις δεν μετριούνται σε χρήματα, αλλά σε χρόνο, γνωριμίες, τρέλα και ενθουσιασμό!

5
Δύσκολα θα βρεις τόπο διαμονής (ΜΥΘΟΣ)

Πολλοί λένε πως όταν πας για Erasmus, δυσκολεύεσαι να βρεις διαμονή ή αν βρεις, θα είναι κάτι πολύ πρόχειρο, που δεν θα σε ικανοποιεί. Αυτό ίσως μέχρι πριν μερικά χρόνια να είχε μια δόση αλήθειας, αλλά τώρα είναι ένας ακόμη μεγάλος μύθος.

Μέσω της Student.com μπορείς να βρεις αμέτρητες επιλογές για φοιτητική στέγη, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Η Student.com αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για αναζήτηση, σύγκριση και κράτηση φοιτητικής στέγης. Είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή δωματίων και διαμερισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων για φοιτητές.

Μέσω της Student.com, μπορείς να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων και διαμερισμάτων στην πόλη που θα πας για Erasmus, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!

Αν ακόμη δεν έχεις κλείσει διαμονή για το Erasmus λοιπόν, επισκέψου το Student.com για να κλείσεις την ιδανική φοιτητική στέγη!

Μια αξέχαστη Erasmus εμπειρία σε περιμένει!
Μην την αφήσεις να φύγει!
😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending