fbpx

MyBookHeroes: Όσα μας είπε η Μαρία για τα παραμύθια που κάνουν «ήρωα» το κάθε παιδί!

Συχνά ακούμε πως αρέσει στα παιδιά να ακούνε ιστορίες και να τους διαβάζουν οι γονείς τους παραμύθια.

Πολλές φορές ταυτίζονται τόσο πολύ, που θα ήθελαν να είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο παραμύθι που αγαπούν. Τι θα γινόταν αν αυτό μπορούσε να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα;

Και όμως! Εσύ ήξερες για τα προσωποποιημένα παραμύθια MyBookHeroes και πώς μπορεί ο κάθε γονέας να κάνει πρωταγωνιστή το παιδί του;

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η Μαρία για την ιδέα που ανέπτυξε:

Γεια σου, Μαρία (Λαβίθη)! Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ιδέα και πώς ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα;

Γεια σας! Λοιπόν, μία ιδέα μπορεί να φαίνεται ότι έρχεται σαν αστραπή, αλλά πιστεύω πως ήταν μία αργή, υποσυνείδητη διαδικασία και το αποτέλεσμα πολλών γεγονότων και εμπειριών.

Η στιγμή που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, ήταν όταν η κόρη μας ήταν λυπημένη που δεν ήταν και αυτή μία πριγκίπισσα σαν κι αυτές που βρίσκουμε στα παραμύθια.

Σκέφτηκα λοιπόν, «Το παιδί έχει δίκιο!».

Παρουσιάζουμε στα παιδιά μας μη ρεαλιστικά πρότυπα ηρώων και χαρακτήρων και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή τους.

Έτσι, μιας και ο σύζυγός μου είναι εικονογράφος και το υπόβαθρό μου είναι στη δημιουργική γραφή, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα βιβλίο για την κόρη μας.

Στην πορεία, και πολύ γρήγορα μπορώ να πω, φίλοι και συγγενείς άρχισαν να ζητούν βιβλία και για τα δικά τους παιδιά.

Καθ’ ότι ήταν πλέον αρκετά χρονοβόρο να γίνεται με το χέρι η όλη διαδικασία, κατασκευάσαμε μία πλατφόρμα που επιτρέπει στους γονείς όλου του κόσμου να κάνουν τα παιδιά τους ήρωες στα εκπληκτικά μας βιβλία!

Πες μας λίγα λόγια για την προσπάθεια και ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύετε;

Η κύρια διαδικασία για να ανέλθουμε σαν startup, οφείλω να ομολογήσω πως ήταν το πιο δύσκολο και συνάμα το πιο σημαντικό πράγμα που κάναμε όλη η ομάδα στην καριέρα μας.

Με το που είπαμε ότι θα υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα επαγγελματικά, ξεκινήσαμε να ερευνούμε διάφορες ευκαιρίες γύρω μας. Για παράδειγμα, το IDEAAccelerator-Incubator, όπου γίναμε δεκτοί και εκπαιδευτήκαμε στο επαγγελματικό άνοιγμα μίας επιχείρησης. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς είχαμε τα βιβλία και τις εικονογραφήσεις, αλλά όχι αυτή την επιχειρηματική «πτυχή» στο υπόβαθρό μας.

Ταυτόχρονα, άρχισαν να εμφανίζονται υπέροχοι άνθρωποι από παντού, ενδιαφερόμενοι να γράφουν στο blog μας και να προσφέρουν τις συμβουλές και τη βοήθειά τους.

Αναπολώντας, με εκπλήσσει το πόσοι άνθρωποι αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και την έφεραν εδώ που είναι σήμερα.

Ως start-up που είμαστε, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο τύπο επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με μία διασκεδαστική και δημιουργική κουλτούρα, στο οποίο τα μέλη να εργάζονται με όρεξη και να ανυπομονούν να επιστρέψουν. Η ιδέα είναι ο καθένας να εκτελεί τις εργασίες του, χωρίς να πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα των 9 π.μ.-5 μ.μ.

Θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να εμπνέουμε τους ανθρώπους και να τους δίνουμε το ελεύθερο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Το καλύτερο: Μερικές φορές, δεν ξεκινά στις 10 π.μ., αλλά στις 10 μ.μ.! Ακόμη, συνηθίζουμε να δουλεύουμε εξ αποστάσεως, μέσω διαφόρων εργαλείων διαχείρισης έργων. Πραγματοποιούμε κοινές συναντήσεις, όποτε είναι απαραίτητο.

Εγώ η ίδια, ως Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια, και μερικά άλλα μέλη της ομάδας εργαζόμαστε με ένα δομημένο πρόγραμμα για την ώρα, απλά και μόνο επειδή στην αρχή, χρειάζεται κάποια δομή μέχρι τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.

Η MyBookHeroes μετρά έναν χρόνο πορείας. Πώς την αγκάλιασε ο κόσμος της Κύπρου και του εξωτερικού;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν περίπου 8 μήνες για να κτιστεί η όλη ιδέα. Λανσάραμε την πλατφόρμα με μόνο ένα βιβλίο διαθέσιμο για προσαρμογή, στα μέσα του Οκτώβρη του 2017.

Είχαμε ένα μεγάλο αριθμό παραγγελιών, που τροφοδοτήθηκε από την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων. Μετά από αυτό, μας πήρε μερικούς μήνες για να ξανά-προγραμματιστούμε και έτσι να κυκλοφορήσουμε δύο ακόμη βιβλία.

Εκείνη την περίοδο,οι περισσότερες παραγγελίες έγιναν μέσω συστάσεων. Για εμάς είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας, μας στηρίζουν και μας συνιστούν στους δικούς τους ανθρώπους!

Σαν start-up που είμαστε, δεν μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε με μεγάλες ψηφιακές καμπάνιες, οπότε για την ώρα, εργαζόμαστε χειρωνακτικά, προσπαθώντας να ενημερώσουμε για το προϊόν μας τον κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Ελλάδα φαίνεται να αγκαλιάζει την ιδέα πιο γρήγορα από ότι πιστεύαμε! Στην Κύπρο, έχουμε επίσης μεγάλη ανταπόκριση!

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που έχει μία ιδέα και θέλει να κάνει μία startup επιχείρηση; Είναι εύκολος o δρόμος;

Καθόλου – ο δρόμος δεν είναι εύκολος! Ωστόσο, οι ανταμοιβές είναι εξαιρετικές. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έμαθα περισσότερα για τον εαυτό μου και την «πραγματικότητα» αυτού που ονομάζουμε επιχείρηση, απ’ όσα είχα μάθει στο σχολείο.

Εάν κάποιος έχει μία ιδέα, απλά πρέπει να προσπαθήσει! Να οραματιστεί τις ευκαιρίες.

Αυτή η εικόνα περιγράφει αρκετά καλά τη διαδικασία:

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Όπως προανέφερα, τα βιβλία μας είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για να θέτει ο γονιός το παιδί κεντρικό ήρωα της ιστορίας του. Έχουμε μία μεγάλη αποστολή. Θέλουμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ώστε να εμπιστεύονται τις δυνατότητές τους από μικρή ηλικία.

Ως εκ τούτου, η πρώτη μας σειρά βιβλίων αφορά στην ανακάλυψη σημαντικών δεξιοτήτων ζωής (π.χ. Ηγεσία, Θάρρος, Επιμονή) που δε διδάσκει το τυπικό ακαδημαϊκό σύστημα και που ωστόσο οι ειδικοί επιμένουν ότιοδηγούν  σε επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Μόλις ολοκληρώσουμε την πρώτη μας σειρά βιβλίων, έχουμε προγραμματίσει πολλές ακόμη σειρές.

Γνωρίζουμε τώρα, ότι η ρίζα πολλών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε (π.χ. άγχος, φόβος, κατάθλιψη, εκφοβισμός) είναι κοινή κι είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Φανταστείτε λοιπόν, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας, αν όλοι μας από νεαρή ηλικία, εμπιστευόμασταν τους εαυτούς μας!

Λέγοντας αυτό, πιστεύουμε ότι αξίζουμε μία θέση στις βιβλιοθήκες των παιδιών όλου του κόσμου και μένουμε πιστοί στην ιδέα μας για να το πετύχουμε!

Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα!


*Μόνο για τους αναγνώστες του StudentLife: Aπόκτησε όποιο/α από τα βιβλία της MyBookHeroes επιθυμείw, με 10% Έκπτωση, χρησιμοποιώντας τον κωδικό STUDENT10. Όλα τα βιβλία είναι διαθέσιμα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και η αποστολή τους γίνεται παγκόσμια, χωρίς χρέωση!


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending