fbpx

Eurovision 2019: Αυτή είναι η πόλη που θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός!

Σε περίπτωση που το ξέχασες, σου υπενθυμίζουμε πως η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision2018 ήταν η Ισραηλινή Νέτα Μπαρζιλάι.

1
Από την επόμενη μέρα όμως, όλοι είχαν απορία για το πού θα διεξαγόταν η Eurovision 2019

Ο λόγος; Προφανής. Το Ισραήλ σαν χώρα έχει τις δικές της… ιδιαιτερότητες, ειδικά όσον αφορά πολιτικά θέματα (είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου Τραμπ για την Παλαιστίνη και ακολούθως μεταφέρθηκε η αμερικάνικη πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ).

Συγκεκριμένα, η νικήτρια ανέφερε πως επιθυμούσε να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός στην Ιερουσαλήμ, ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αν γινόταν αυτό όμως, αρκετοί θεωρούσαν πως η Eurovision κινδύνευε να πολιτικοποιηθεί. Κανείς δεν το ήθελε αυτό (ειδικά οι εμπλεκόμενοι).

2
Τελικά ποια είναι η επίσημη απόφαση;

Με βάση τα πιο πάνω, αποφασίστηκε επίσημα όπως να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ η διοργάνωση της Eurovision 2019.

Ήδη τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τραγούδια με πολιτικό περιεχόμενο να πρωταγωνιστούν στη Eurovision (και κάποια από αυτά να νικούν κιόλας)!

Ήξερες πως πριν 1 μήνα υπήρχε το θέμα της εγγύησης 12 εκατομμυρίων ευρώ που έπρεπε να δώσει το Ισραήλ για να πάρει τη διοργάνωση; Η EBU είχε προειδοποιήσει πως αν δεν γινόταν έγκαιρα η κατάθεση της εγγύησης, τότε η διοργάνωση θα πήγαινε σε άλλη χώρα, πιθανότατα στη 2η χώρα, την Κύπρο.

eurovision.tv

 

Ας ελπίσουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα δούμε ένα ιδιαίτερο θεσμό τραγουδιού για ακόμη μια χρονιά!

Ανυπομονείς κι εσύ για τη διοργάνωση του διαγωνισμού από το Ισραήλ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending