fbpx

Παραπληροφόρηση από τηλεοπτικά κανάλια για το πρόσφατο συμβάν σε σχολείο της Λευκωσίας!

Γράφω αυτό το άρθρο με σκοπό να δηλώσω τη δυσαρέσκεια μου για τη συνεχή προπαγάνδα που παροβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενάντια στα δημόσια σχολεία, καθώς και για την παραπληροφόρηση για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας.

Το πιο κάτω άρθρο αναφέρεται στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης.


 

Τη Δευτέρα 10/11, μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπως και κάθε χρόνο εμείς οι τελειόφοιτοι του σχολείου, σαν έθιμο που τηρείται και σε άλλα λύκεια στην Κύπρο, παραμένουμε στο σχολείο την προηγούμενη νύχτα και οργανώνουμε ένα “show” με στόχο να καλοσωρίσουμε τους καινούριους μαθητές του σχολείου. Το φετινό θέμα ήταν εμπνευσμένο από την σειρά “La casa de papel“, και έτσι ζωγραφίστηκαν πανό από εμάς και χρησιμοποιήθηκαν μάσκες της σειράς και φωτοβολίδες χρώματος κόκκινου.

Ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια όμως,  βιντεογράφησε την ώρα της εκδήλωσης, με πρόσωπα μαθητών να φαίνονται χωρίς τη συγκατάθεση τους. Έπειτα, έγραψε ένα άρθρο στο διαδίκτυο, φυσικά με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών, γεμάτο ψευδείς κατηγορίες εναντίον μας όπως ότι χρησιμοποιήθηκαν κροτίδες. Επίσης, το άρθρο θεωρείται ως μία μορφή ηλεκτρονικού εκφοβισμού καθώς μας χαρακτηρίζει ως βάνδαλους και ότι το σχολείο μας έμοιαζε με γήπεδο.

Ένα βήμα παραπέρα, πήγε ένα δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι το οποίο αναφέρθηκε και στην προηγούμενη νύχτα παραμονής μας στο σχολείο. Ο δημοσιογράφος σε επικοινωνία του με την πρόεδρο του συνδέσμου γονέων στον αέρα, κατηγόρησε ασύστολα τον σύνδεσμο γονέων, σε μια ουσιαστικά, επίθεσή του προς αυτήν λέγοντας ότι υπήρξαν δήθεν χουλιγκανισμοί που οδήγησαν τους γείτονες στο να ανησυχήσουν για την ζωή τους και άλλες υπερβολές.

Αυτό που πραγματικά έγινε, ήταν ότι δεν έγινε ΚΑΜΙΑ απολύτως ζημιά στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δηλαδή η παρουσία μας ήταν διακριτική και αθόρυβη, παρόλες τις ανακρίβειες που λέχθηκαν και γράφτηκαν – σκόπιμα ίσως;

Επιπλέον, το πρωί, το σχολείο καθαρίστηκε από εμάς έτσι ώστε να ήταν καθαρό για την επόμενη μέρα.

Δεν είμαι σίγουρος όμως αν οι “χούλιγκανς” καθαρίζουν το σχολείο τους, και την επόμενη μέρα μπαίνουν φρόνιμα και πολιτισμένα στις τάξεις τους, για την έναρξη των μαθημάτων!!

Τέλος, η προώθηση της προπαγάνδας συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω έρευνα ή εστω διασταύρωση, με αποτέλεσμα δημοσιογράφος ιδιωτικού καναλιού, το οποίο πήρε το περιβόητο βίντεο από το 1ο κανάλι που το προέβαλε, σχολίαζε “έκτροπα” από το λύκειο της Αγίας Φύλας Λεμεσού, ενώ έδειχνε στιγμιότυπα από το δικό μας λύκειο Δασούπολης!

Μία από τις πιο λυπηρές πτυχές του θέματος ήταν ότι μετά από τόσα χρόνια μαθητικής παρουσίας μας στα σχολεία, πρώτη φορά γινόμαστε θεατές σε ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και λάσπης από τα Μ.Μ.Ε. και να στοχοποιούμαστε λόγω της πολιτικης ατζέντας ορισμένων! Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμήθηκε κανένα κανάλι το έθιμο αυτό, παρά μόνο φέτος, που γίνεται εντονότερη η ανάγκη να ολοκληρωθεί η λανθασμένη εικόνα που προβάλλουν τα πουλημένα Μ.Μ.Ε. για τους καθηγητές, τους μαθητές και τα δημόσια σχολεία!

Ανεβάζοντας άρθρα και βίντεο στις σελίδες τους στο Facebook, έδωσαν την ευκαιρία σε διάφορους “κριτικούς του καναπέ και του καφενέ” να σχολιάζουν τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, αλλά προ πάντων εμάς, πέφτοντας στην παγίδα της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας τους.

Πού βρίσκεται ο κώδικας δημοσιογρφικής δεοντολογίας; Πού βρίσκεται η αρχή ραδιοτηλεόρασης; Αναντίρρητα, φαίνεται ότι το χρήμα, τα πολιτικά συμφέροντα και τα οικονομικά κίνητρα είναι πιο σημαντικά για εκείνους που απόφασίζουν για μας χωρίς εμάς για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου – την οποία επιδιώκουν μανιωδώς με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., και έχουν και το θράσος να προσποιούνται ότι επιθυμούν “εξορθολογισμό”.

Ντροπή!

-Τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Δασούπολης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending