fbpx

Youth Makerspace Larnaka: Κάλεσμα φιλοξενίας σε δημιουργούς και ομάδες διαφόρων ειδικοτήτων!

Το Youth Makerspace Larnaka, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα φιλοξενίας σε δημιουργούς και ομάδες διαφόρων ειδικοτήτων που σχετίζονται με τους τομείς της Τέχνης, του Σχεδιασμού, των Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, των Διαδραστικών Τεχνολογιών, της Μηχανοποίησης και Κατασκευής, της Εκπαίδευσης αλλά και της Επιχειρηματικότητας. Οι 12 δημιουργοί ή ομάδες που θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του χώρου, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών του Youth Makerspace Larnaka, για ένα μήνα έκαστος.

To Youth Makerspace είναι νέο καινοτόμο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που είναι βασισμένο στα πρότυπα των Makerspaces τα οποία αναπτύσσονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα ή κοινότητες στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα παρέχει πρόσβαση στους νέους σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια ενεργή πλατφόρμα δημιουργίας και επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας την έρευνα και την ανάπτυξη μέσω σύγχρονων τεχνολογικών πρακτικών. Παράλληλα, θα προσφέρει ευκαιρίες ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας μεταξύ δημιουργών και οργανισμών/φορέων στήριξης των καινοτόμων ιδεών τους. Το πρόγραμμα θα προσφέρει μέντορες στους επιλεγμένους δημιουργούς με σκοπό την ενίσχυση της κάθε πρότασης.

Με την ολοκλήρωση της φιλοξενίας θα πραγματοποιείται στον χώρο του Makerspace δημόσια παρουσίαση του έργου που υλοποιήθηκε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην τοπική κοινότητα να καλλιεργήσει ουσιαστικό διάλογο με τους δημιουργούς, οι οποίοι καλούνται να κινητοποιηθούν για την αυτοοργάνωση και προώθηση των ιδεών τους. Το πρόγραμμα θα είναι ενεργό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους 2019.

Η τελική ημερομηνία Υποβολής Συμμετοχών είναι η 1η Νοεμβρίου 2018.


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο αίτησης από ΕΔΩ!

Επικοινωνία:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending