fbpx

10 Ούγγροι ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στην Κύπρο!

Η μεταγραφή του Roland Sallai από τον ΑΠΟΕΛ στη Freiburg έφερε στο μυαλό μου συμπατριώτες του που πέρασαν από το νησί μας.

Η πραγματικότητα είναι πως η ουγγρική παροικία δεν είναι η πρώτη που θα σκεφτείς όσον αφορά το ποδόσφαιρο μας, έλα όμως που όχι μόνο έχει έντονη παρουσία στο νησί μας, αλλά μας πρόσφερε και μερικά από τα κορυφαία ονόματα παιχτών που πέρασαν από την Κύπρο;

Παρακάτω λοιπόν, μπορείς να δεις μια δεκάδα Μαγυάρων ποδοσφαιριστών που πέρασαν από το ποδόσφαιρο μας και για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν θα ξεχαστούν εύκολα.

Ποιοι είναι αυτοί μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Jozsef Sebok

Παίχτης με περίσσιο πάθος, γεννημένος ηγέτης και με απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν ο αγαπημένος Sebok των ΑΕΛιστών. Ο Μαγυάρος επιθετικός πρωτοφόρεσε τα γαλαζοκίτρινα το 2000 και παρέμεινε κάτοικος Λεμεσού μέχρι το 2004.

Ένα χρόνο αργότερα (2005), επέστρεψε στην ΑΕΛ για ακόμα ένα εξάμηνο πριν αποχωρήσει οριστικά τον Γενάρη του 2006.

Σε 87 εμφανίσεις με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας σκόραρε 36 τέρματα, με το τέρμα του απέναντι στη Ferencvaros το 2002 να μένει αξέχαστο σε όλους!

2
Gabor Zavadszky

Ο αγαπημένος Gabor των Απολλωνιστών! Δεν ήταν φαντεζί παίχτης, ήταν όμως πολύτιμο εργαλείο για τους προπονητές του ο Zavadszky. Στην Κύπρο και τον Απόλλωνα ο Ούγγρος ήρθε τον Γενάρη του 2005.

Η φυσική του θέση ήταν μεσοεπιθετικός, αλλά με τους γαλάζιους αγωνίστηκε κυρίως ως λίμπερο, κερδίζοντας όλους όσους τον γνώρισαν με το χαμόγελο του. Έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου 2006, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

3
Leandro

Αν μετρήσει κανείς τους ξένους που πέρασαν από την Ομόνοια από το 2010 και μπήκαν στην καρδιά κάθε Ομονοιάτη θα δυσκολευτεί να βρει πάνω από δέκα.

Σίγουρη θέση ανάμεσα σε αυτούς έχει ο Leandro Marcolini. O γεννημένος στη Βραζιλία, αλλά πολιτογραφημένος Ούγγρος ήρθε στους πράσινους το χειμώνα του 2010, συμβάλλοντας καταλυτικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την ίδια χρονιά.

Παρέμεινε στο “τριφύλλι” μέχρι το 2015 και αγωνιζόμενος πότε ως χαφ, πότε ως κεντρικός αμυντικός και κάποτε ως αριστερό μπακ κατάφερε να αγαπηθεί όσο λίγοι στο “Ηλίας Πούλλος”.

4
Gabor Korolovszky

Ξέρεις πολλούς παίχτες που έπαιξαν και στην Ομόνοια και στον Απόλλωνα και να αγαπήθηκαν σχεδόν από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους;

Ο Gabor Korolovszky ήταν σίγουρα τέτοιος! Τον έφερε στο νησί μας η ομάδα της Λευκωσίας το 2003 με τον Ούγγρο χαφ να μένει στο “τριφύλλι” μέχρι τον Γενάρη του 2006.

Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του για άλλα 2,5 χρόνια στον Απόλλωνα (2006-2009) κατακτώντας και το πρωτάθλημα το 2006. Τελευταία του ομάδα στην Κύπρο ήταν ο Άρης (2009-10).

5
Jozsef Kiprich

Από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν από την Κύπρο είναι ο Jozsef Kiprich.

Ο Ούγγρος επιθετικός αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ τη διετία 1995-97 και ενώ προηγουμένως αγωνίστηκε για 6 χρόνια στη Feyenoord (1989-1995), αλλά και στο Μουντιάλ του 1986 με την εθνική του ομάδα.

Στην Κύπρο ο Kiprich πανηγύρισε το νταμπλ, αλλά και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 25 τέρματα στην πρώτη του σεζόν και φρόντισε να αφήσει το όνομα του βαθιά χαραγμένο στην καρδιά των ΑΠΟΕΛιστών.

6
Jozsef Dzurjak

Ότι είναι ο Kiprich για τους ΑΠΟΕΛίστες, είναι και ο Dzurjak για τους Ομονοιάτες. Ο Μαγυάρος επιθετικός αγωνίστηκε στους πράσινους τη διετία 1991-93.

Τη σεζόν 1992-93 μάλιστα πανηγύρισε το πρωτάθλημα με το τριφύλλι, όπως και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 21 τέρματα, ενώ αξέχαστος παραμένει και ο χαρακτηριστικός του πανηγυρισμός – αεροπλανάκι.

7
Zoltan Nagy

Από το 2004 είναι στην Κύπρο ο Zoltan Nagy, με την Αλκή Λάρνακας να ήταν η ομάδα που τον έφερε στο νησί.

Ακολούθησε μια πενταετία (2005-2010) στην Ανόρθωση με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να ζει κυριολεκτικά τα πάντα (πρωτάθλημα, πρόκριση στους ομίλους του Champions League) και ένα ενδιάμεσο πέρασμα (2006-07) από τον Διγενή Μόρφου.

Μετά από τη βαρωσιώτικη ομάδα, ο Nagy αγωνίστηκε στη Δόξα (2010-11), την Ομόνοια Αραδίππου (2011-12) και τον Σπάρτακο Κιτίου (2012-13).

8
Barnabas Sztipanovics

Τον Barnabas Sztipanovics τον γνωρίσαμε το καλοκαίρι του 2002, όταν τον έφερε στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Ούγγρος επιθετικός είχε σημαντική συμβολή στην καλή πορεία των γαλαζοκιτρίνων στην Ευρώπη (έπαιξαν 10 αγώνες, επίδοση-ρεκόρ τότε για τις κυπριακές ομάδες), αλλά δεν παρέμεινε στον Αρχάγγελο.

Η σεζόν 2003-04 τον βρήκε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, από όπου αποχώρησε το καλοκαίρι του 2004.

9
Attila Tokoli

Τον Tokoli τον είχαμε μάθει στα παιχνίδια της ΑΕΛ με τη Ferencvaros το 2002, όπου είχε σκοράρει 2 τέρματα από τα 5 των Ούγγρων.

Το 2005 τον έφερε στην Κύπρο η Ανόρθωση για να βοηθήσει στην επίθεση, αλλά αποδείχτηκε προβληματικός χαρακτήρας (έμεινε στην ιστορία η κόντρα του με τον Ketsbaia), με αποτέλεσμα τον Γεννάρη του 2006 ο Μαγυάρος σεντερ φορ να μετακομίσει στην ΑΕΛ.

Ούτε στη Λεμεσό άντεξε όμως και αποχώρησε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, επιστρέφοντας στην πατρίδα του.

10
Adam Vezer

https://www.youtube.com/watch?v=q6VrowOziD0

Από τους πλέον αξιόλογους ξένους τερματοφύλακες που πέρασαν από την Κύπρο ήταν ο Adam Vezer.

H Αναγέννηση Δερύνειας ήταν η ομάδα που τον έφερε το 2003 στο πρωτάθλημα μας, με τον Ούγγρο πορτιέρε να εντυπωσιάζει με την απόδοση του και να κερδίζει μεταγραφή στην Ομόνοια.

Στους πράσινους έμεινε 3 χρόνια (2004-07) με την παρουσία του όμως να συνοδεύεται από αστάθεια, με αποτέλεσμα να μην μονιμοποιηθεί κάτω από τα δοκάρια του τριφυλλιού.

Ακολούθως αγωνίστηκε στην Αλκή, τον Εθνικό Άσσιας και την Ελπίδα Ξυλοφάγου, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του το 2009.

Ποιος είναι για ‘σένα ο κορυφαίος Ούγγρος που πέρασε από το νησί μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending