fbpx

5 καταστάσεις που ζούμε κάθε φορά που ανοίγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και ήδη έχουμε ξεκινήσει το πανεπιστήμιο. Προσαρμογή για τους νεοεισερχόμενους και για τους παλιούς ώρα να μπουν στη ρουτίνα.

Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που είμαι σίγουρη ότι έχετε ζήσει ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δες τις πιο κάτω:

1
Banner Web και εγγραφές

Για ακόμα μια χρονιά, παλεύκεις να μπεις η ώρα 9:00 στο σύστημα να προλάβεις τα μαθήματα της χρονιάς. Μαζί σου μπαίνει σύσσωμο όλο το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ως εκ τούτου, το σύστημα πέφτει και μένουμε όλοι… χάσκοντα.

Πιάνουμε τηλέφωνα τους συμφοιτητές μας, να βεβαιωθούμε ότι εν είμαστε κάχτοι και ότι γενικά κανένας δεν μπορεί να μπει. Περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα πάνω που το computer, άμπα τζιαι ανοίξει το σύστημα, τζιαι χάσουμε το μάθημα που θέλουμε να πιάσουμε.

Μετά που την ταλαιπωρία, μάλλον το μάθημα επρολάβαν το άλλοι, ή αν είμαστε ΠΟΛΛΑ τυχεροί, πιάνουμεν την πολυπόθυτη θέση στο μάθημα.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι προσθαφαιρέσεις μαθημάτων…

2
Parking (πουθενά)

Αφού επιάσαμε τα μαθήματα που θέλουμε, καταφτάνουμε πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου γεμάτοι χαρά (λέμε τώρα).

Τι διαπιστώνουμε; Ότι η μισή Κύπρος ήδη κατέφθασε και η άλλη μισή προσπαθεί να βρει parking.

Στο τέλος, βρίσκεις parking σε ένα χωράφι 1 km που την τάξη που έσσιεις μάθημα τζιαι βουράς να προλάβεις να μπεις στο μάθημα.

3
Welcome Parties

Τα Welcome Parties τα κάμνουν συνήθως οι παρατάξεις που ΣΙΓΟΥΡΑ θα τις δεις στο Πανεπιστήμιο. Η κάθε παράταξη φέρνει τον δικό της επώνυμο τραγουδιστή και γενικά υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ αφίσες (μικρές και μεγάλες) με τραγουδιστές.

Εσύ μπορείς να διαλέξεις, ή ακόμα και να πας σε όλα τα welcome parties (για να μην σαμποτάρεις κανένα).

Σου προτείνω να πας σε όσα μπορείς αν είσαι 1ο έτος, με όλους σου τους συμφοιτητές. Μάλλον θα σου μείνουν αξέχαστα!

4
Μπιρίμπα

Οι παλιοί θυμούνται ξανά το άθλημα. Μπαίνουν στην καφετέρια και η μπιρίμπα είναι το MUST που απαιτείται να παίξεις με τους συμφοιτητές σου.

Οι νέοι αν δεν ξέρουν ήδη, μαθαίνουν να παίζουν και έτσι γίνονται καινούριες φιλίες – γιατί ως γνωστόν, πάντα λείπει μας ο 4ος για να παίξουμε μπιρίμπα!

5
Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος

Εάν είσαι πρώτο έτος καλωσώρισες. Το ξέρω είναι μια μεταβατική περίοδος για ‘σένα, είτε τελιώνοντας το σχολείο, είτε τελιώνοντας το στρατό. Τα πράγματα ακόμα είναι παράξενα.

Σου έχω καλά νέα: το 1ο έτος είναι αυτό που θα γνωρίσεις τον πιο πολύ κόσμο και θα κάνεις ξέφρενα πάρτυ, γιατί είναι “πιο χαλαρά τα πράγματα”, όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας των μαθημάτων.

Δεν λέω ότι δεν θα διαβάζεις! Λογικά θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για αυτό μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στους ομίλους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Trust me.

Εσύ παλιέ συμφοιτητά, έχει ήδη προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Λογικά, θα αγχώνεσαι για τα μαθήματα ή για το τι θα κάνεις μετά το πανεπιστήμιο. Όλοι τα χουμε περάσει αυτά.

Κοίταξε να ζήσεις όμορφα τη φοιτητική σου ζωή, γιατί θα τη θυμάσαι για την υπόλοιπη ζωή σου.

Σου εύχομαι καλό εξάμηνο, καλά διαβάσματα και μην ξεχνάς ότι όλα περνούν, κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending