fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές του εξωτερικού πώς νιώθουν μακριά από την Κύπρο!

Ξέρω είναι δύσκολο το να αποχωρίζεσαι αγαπημένα σου άτομα όταν πας για σπουδές στο εξωτερικό, έστω και αν αυτό είναι μόνο για λίγους μήνες.

Eμείς ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό για το τι κάνουν όταν τους λείπουν οι δικοί τους και ο τόπος τους.

Πώς αντιμετωπίζουν λοιπόν οι φοιτητές αυτό το περιβόητο homesickness; Πάμε να δούμε:

1
Μαρία – Αγγλία

  • Το πιο δραστικό μέτρο κατά του homesickness, είναι τα Skype calls. Το να μπορώ να βλέπω τους δικούς μου μέσω Skype εβοήθησε με αρκετά στο να μεν είμαι στεναχωρημένη τζιαι να νοσταλγώ τον τόπο μου. Ένα λάθος που έκαμα στην αρχή όμως, εν ότι τους έπιαννα κάθε μέρα 2-3 φορές (ναι, ήμουν πρίχτησσα, ξέρω το) τζιαι ένιωθα την απόσταση μεταξύ μας ακόμα παραπάνω.Το ιδανικό κατά τη γνώμη μου τωρά τζιαι να πάει, είναι να τους πίανω 3-4 φορές την εβδομάδα.

2
Αθηνά – Γερμανία

  • Προσπαθώ να κρατώ τον εαυτό μου απασχολημένο με αρκετές δραστηριότητες έτσι ώστε να μην σκέφτομαι το πόσο μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου. Στην σπάνια περίπτωση που εν έχω θκιάβασμα για να είμαι απασχολημένη στη βιβλιοθήκη, προσπαθώ να πηαίνω γυμναστήριο, χορό, cinema, κανένα shopping, ώσπου να περάσει ο καιρός τζιαι να έρτω πίσω στην Κύπρο μου. Γιατί κακά τα ψέματα, σαν την Κύπρο εν έσσιει.”

3
Γιάννης – Σκωτία

  • Ευτυχώς εγώ είμαι ένας που τους τυχερούς, επειδή η πλειοψηφία τον φίλων μου μένει σε γειτονικές πόλεις. Έτσι, εν πολλά εύκολο για ‘μένα όποτε τους πεθυμήσω, να πιάσω το τρένο τζιαι να πάω να τους έβρω. Όσο για τους άλλους που εν πιο μακριά τζιαι θέλω αεροπλάνο για να πάω να τους έβρω, κανονίζω να πηαίνω να τους θωρώ στο reading week μου. Γενικά απ’ ότι εκατάλαβες, εν κάθουμαι έναν τόπο τζιαι έτσι εν έχω ώρα να νιώσω homesick.”

4
Ελένη – Αγγλία

  • Ο πιο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις το homesickness είναι να μην αλλάξεις τη ρουτίνα σου. Εγώ, για παράδειγμα, όταν μετακόμισα Αγγλία, προσπάθησα να συνεχίσω τα hobbies που είχα στην Κύπρο, δηλαδή να πηγαίνω χορό, βόλτες, καταστήματα, για καφέ με φίλους. Επίσης, επήρα μαζί μου αρκετά κυπριακά φαγητά για να μεν πεθυμήσω την κυπριακή κουζίνα. Και τέλος, εσυνέχισα να βλέπω τις αγαπημένες μου κυπριακές σειρές. Με τούτο τρόπο, εν μου εφάνηκε δραματική η αλλαγή.

Θες βοήθεια & στήριξη στις σπουδές σου στην Αγγλία; Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!


5
Γιώργος – Αμερική

  • Εγώ ο καημένος, που σπουδάζω στην άλλη άκρη του κόσμου τι να πω; Εν αρκετά δύσκολο για εμένα να κρατήσω επαφή με τους φίλους τζιαι την οικογένειά μου, αφού εν μπορώ να τους πιάνω Skype λόγω της διαφοράς της ώρας. Το μόνο που με εβοήθησε στο να μεν τους σκέφτουμαι πολλά τζιαι να με παίρνει που κάτω. είναι ο γυρός. Που τότε που ήρτα Αμερική, προσπαθώ να επισκέπτομαι όσα πιο πολλά μέρη τζιαι πόλεις μπορώ, έτσι ώστε να κρατώ τον εαυτό μου απασχολημένο τζιαι εννοείται για να αποκτήσω εμπειρίες τζιαι αναμνήσεις. Tα φοιτητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα.”

Εσύ πώς αντιμετωπίζεις το homesickness; Γράψε μας comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending