fbpx

5 Κύπριοι ποδοσφαιριστές που πήραν λάθος μεταγραφή στη καριέρα τους!

Το να πάρεις μεταγραφή σε μια ομάδα μπορεί να μετατραπεί από όνειρο σε εφιάλτη. Και αυτό δεν είναι κάτι που είδαμε να γίνεται για πρώτη φορά.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές κάνουν το λάθος να επιλέξουν μια πιο ξακουστή ομάδα παρά μιας άλλης και στο τέλος το πληρώνουν με το να κάθονται στον πάγκο. Το πρόβλημα είναι όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι νέοι και μια περίοδος στον πάγκο μπορεί να στοιχήσει πολλά.

Πάμε να δούμε 5 Κύπριους ποδοσφαιριστές που έκαναν, κατά τη γνώμη μου, τη λάθος επιλογή!

1
Νεόφυτος Μιχαήλ

Όταν ο νεαρός πορτιέρο αποφοιτούσε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με άριστα, όλοι έλεγαν πόσο σπουδαίος ήταν γιατί ενώ είχε γεμάτο πρόγραμμα με τη Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να έχει και υψηλές βαθμολογίες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νεόφυτος αξίζει τα μέγιστα. Η γεμάτη χρονιά στη Νέα Σαλαμίνα του άνοιξε αρκετούς δρόμους. Η Ανόρθωση έψαχνε επειγόντως λύση στον άσσο και ο Νεόφυτος θα μπορούσε να πιάσει εκείνη τη θέση και να την κλειδώσει. Ακούστηκε και η Ομόνοια για τον Μιχαήλ καθώς και άλλοι. Ο ίδιος επέλεξε τον ΑΠΟΕΛ και από εκεί πήγε απευθείας δανεικός στον Άρη.

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε θέματα με τους τερματοφύλακες του αλλά δεν εμπιστεύθηκε τον Μιχαήλ. Μετά το τέλος του δανεισμού του, έκανε προετοιμασία με τους πρωταθλητές και δώθηκε ξανά δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννενα. Εκεί του ευχόμαστε να ξετυλίξει το ταλέντο του, και ήδη το κάνει.

2
Ανδρέας Μακρής

Παρόμοια η περίπτωση του Παφίτη επιθετικού. Ο Ανδρέας Μακρής αναδείχθηκε από την Ανόρθωση όταν ακόμη ήταν στρατιώτης. Ο νεαρός επιθετικός πήρε μεταγραφή για τη Walsall με τον ίδιο να λέει πως σε περίπτωση γυρισμού θα κατέληγε στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ένα χρόνο μετά, η προσφορά του ΑΠΟΕΛ και η προοπτική της ομάδας της Λευκωσίας, ήταν πιο δελεαστικά και έφεραν τον Μακρή πίσω στο νησί μας. Μετά από μια σεζόν που έπαιζε κυρίως ως αλλαγή σε μερικά παιχνίδια, ο Ανδρέας δώθηκε δανεικός στην ΑΕΛ Λεμεσού και πλέον καλείται να βρει την παλιά του φόρμα.

3
Γιάννης Χατζηβασίλης

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης έγινε γνωστός από το πέρασμα του στην Ομόνοια. Χαρακτηρίστηκε σαν ένα σπουδαίο ανερχόμενο ταλέντο και δεν είχαν και άδικο. Η Ομόνοια δεν του έδωσε και πολλά λεπτά συμμετοχής και δώθηκε δανεικός στον Άρη.

Από τους πάγκους της Ομόνοιας πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Άχνας, εκεί ώπου με τον Μάριο Ηλία, κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων. Ο Μάριος καταλήγει στην ΑΕΛ και ο Γιάννης στον Απόλλωνα, και αυτό λέει πολλά για τους 2 Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Στον Απόλλωνα ο Χατζηβασίλης πήγε μια περίοδο που η ομάδα της Λεμεσού ήταν υπερπλήρης. Αφού έκατσε μια χρονιά στην αφάνεια, πήρε μεταγραφή φέτος στη Δόξα και πλέον καλείται να δείξει και πάλι το κράμα το.

4
Αντρέας Καρώ

Η επιλογή του Αντρέα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη. Μπήκε σε αυτή τη λίστα λόγω της ομάδας και του χρονικού πλαισίου. Ο Αντρέας άνηκε στην Nottingham Forest, αφού ξεκίνησε τα βήματα του στις ακαδημίες της.

Από εκεί αποφάσισε να έρθει πίσω στο νησί μας για λογαριασμό του Απόλλωνα. Η κίνηση του αυτή δεν ήταν λάθος. Λάθος ήταν η χρονική περίοδος. Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας κρατάει μόνο ψηλές πτήσεις και για να προσαρμοστεί κάποιος που είναι μαθημένος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, στο κυπριακό, χρειάζεται χρόνος. Κάτι που ο Απόλλωνας δεν είχε.

Εκμεταλλεύεται τον δανεισμό του στη Νέα Σαλαμίνα, δείχνει τη ποιότητα του αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Έρχεται και 2ος δανεισμός, φέτος, που καλείται στην Πάφο να δείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Απόλλωνα.

5
Μάριος Ηλία

Αναφερθήκαμε στον Μάριο και πιο πάνω αλλά έμεινε για τις τελευταίες θέσεις της λίστας αφού και η περίπτωση του μας προβλημάτισε. Ο Μάριος Ηλία έκανε μια σπουδαία σεζόν με τον Εθνικό Άχνας και από εκεί πήρε μεταγραφή για την ΑΕΛ Λεμεσού, ενώ τον ήθελαν και άλλες ομάδες.

Η ΑΕΛ έψαχνε να βρει τη σταθερότητα στην επίθεση της και η μεταγραφή του θα έπρεπε να είναι στα θετικά της υπόθεσης. Ο προπονητής δεν τον εμπιστεύθηκε και τόσο πολύ και μόνο με την άφιξη του Bruno Baltazar τον είδαμε να παίρνει τον χρόνο συμμετοχής που του αξίζει.

Πλέον, αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Αλκή Ορόκλινης και ελπίζουμε να επανέλθει και αυτός στην καλή του φόρμα και να επιστρέψει στη διεκδίκηση θέσης σε ομάδα με βλέψεις στο πρωτάθλημα.

Εσύ ποιον άλλον θυμάσαι να παίρνει ‘λάθος’ μεταγραφή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending