fbpx

Τελικά νοιάζεται κανείς για τους οπαδούς στο μοντέρνο ποδόσφαιρο;

Μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Η λύση δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Μέχρι να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα εμφανίζεται άλλο πρόβλημα.

Η FIFA προσπάθησε να σταματήσει τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται με το Financial Fair Play και η Paris Saint Germain της το γκρέμισε σαν χάρτινο πύργο μέσα σε μια νύχτα.

Υποκρισία, μίζες, συμφέροντα και άλλα πολλά έχουν αλλάξει τον χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Ποιος είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο όμως;

Πολλοί πιστεύουν πως οι μικρές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο. Οι ομάδες χωρίς τα έξτρα λεφτά να ξοδέψουν νοσούν και δεν μπορούν να τα βάλουν με τους μεγάλους (= αυτούς που έχουν λεφτά).

Ας αφήσουμε για λίγο το θέμα μικρές ομάδες και να πάμε στους οπαδούς. Αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την κατάσταση. Αυτούς που σε κάθε χώρα τους κρατούν μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα. Και αυτό δε γίνεται σε μόνο μια χώρα.

bbc.co.uk

Στην Αγγλία τα εισιτήρια εδώ και χρόνια οι τιμές είναι στα ύψη. Ακόμα και με τη μικρή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα, δεν έπεσαν. Και πώς να πέσουν; Αν η Manchester United, η Manchester City, η Chelsea, η Liverpool και οι υπόλοιπες ομάδες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε ποδοσφαιριστές, κάποιος πρέπει να την πληρώσει.

Στη Γερμανία οι οπαδοί όλων των ομάδων έκαναν για 20 λεπτά σιγή στο γήπεδο για να δείξουν τη δυσφορία τους για τις μέρες και τις ώρες των αγώνων. Βλέπετε πουλάει περισσότερο στην Ευρώπη να βλέπεις γερμανικό πρωτάθλημα στις 15:00 και στις 16:00, και τις καθημερινές μέρες, αλλά για τους Γερμανούς οπαδούς ούτε λόγος.

getty images

Στην Ισπανία, πριν 1-2 χρόνια αποφασίστηκε τα “El Classico” να παίζονται μεσημέρι για να βλέπουν και στην Κίνα. Φέτος, αποφασίστηκε να παίζονται και κάποια παιχνίδια στην Αμερική – ναι καλά διάβασες – για να εδραιωθεί το ισπανικό πρωτάθλημα. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το παιχνίδι Barcelona vs Girona, το οποίο τελικά δεν παίχτηκε. Ο λόγος; Έβαλαν ένα ντέρμπι της Καταλονίας να παιχτεί στην Αμερική! Αυτό και αν είναι οξύμωρο!

Στην Γαλλία η Paris Saint Germain, παίζει στα δάκτυλα της το Financial Fair Play και πλέον οι οπαδοί της έχουν να κάνουν σίγουρα με μια ομάδα του Παρισιού. Πρεστίζ, φινέτσα και μπόλικη ακρίβεια σε εισιτήρια και σε αναμνηστικά αντικείμενα και φανέλες!

balla.com.cy

Στις δικές μας περιοχές, Ελλάδα και Κύπρο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σπουδαία. Στην Ελλάδα κάποιοι ανεγκέφαλοι πάνε για να σφακτούν και δε φαίνεται να νοιάζει και πολύ κανέναν! Στην Κύπρο, έχουμε δοκιμάσει φέτος την Κάρτα Φιλάθλου. Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάτι εναντίων της κάρτας, το αντίθετο θα έλεγα. Έχω όμως πρόβλημα με τον τρόπο που έγινε, με την υποκρισία που υπάρχει και τα λάθη που δεν μαθαίνουμε ποτέ.

Τα γήπεδα έχουν αδειάσει και για αυτό δεν φταίνε οι φασαρίες. Πριν γίνει η κάρτα οπαδού θα έπρεπε να φτιαχτεί η ασφάλεια και οι εγκαταστάσεις του ΚΑΘΕ γηπέδου και να μπει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εδώ μπορεί να μπει στο γήπεδο της ομάδας ο οποιοσδήποτε σε όποια φάση της μέρας το θέλει, την κάρτα οπαδού τι να την κάνεις;

offsite.com.cy

Κλείνοντας, τελικά το μοντέρνο ποδόσφαιρο μπορεί να αρέσει σε κάποιους αλλά σίγουρα το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να διώχνει τους οπαδούς. Δημιουργεί σίγουρα κάποιους άλλους. Μπορεί 100.000 οπαδοί της Barcelona να μην πάνε αλλά έρχονται 200.000 από την Κίνα για να τη δουν!

Εσύ τι νομίζεις για την κατάσταση αυτή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending