fbpx

Τι έγινε στα 5 τελευταία Σούπερ Καπ;

Μπορείς να το πεις πρώτο τίτλο της χρονιάς, μπορείς να το πεις ευκαιρία για ένα τίτλο, μπορείς και να πεις ότι κρίνει τον “υπερπρωταθλητή” της χρονιάς, αφού στο κάτω-κάτω αγωνίζεται ο πρωταθλητής εναντίον του κυπελλούχου.

Στο τέλος της ημέρας όμως, για τους περισσότερους τουλάχιστον, το Σούπερ Καπ στην Κύπρο έχει χαρακτήρα φιλικού παιχνιδιού περισσότερο και φαίνεται από το ενδιαφέρον που δεν συγκεντρώνει.

Έλα όμως που τις περισσότερες φορές γίνονται καλά παιχνίδια με αρκετό ενδιαφέρον και γκολ; Για του λόγου το αληθές, μάζεψα παρακάτω τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις Σουπερ Καπ.

Δες λοιπόν παρακάτω τι έγινε στο Σούπερ Καπ Κύπρου από το 2014 και μετά:

1
ΑΠΟΕΛ – Ερμής 1-2 (2014)

Αγωνία μέχρι τέλους ήταν το στοιχείο που συνόδεψε το Σούπερ Καπ του 2014.

ΑΠΟΕΛ ως πρωταθλητής και Ερμής ως φιναλίστ τα είπαν ξανά, λίγους μήνες μετά τον μεταξύ τους τελικό κυπέλλου την ίδια χρονιά με τους φτεροπόδαρους να κατακτούν τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους.

Οι Αραδιππιώτες προηγήθηκαν στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα, για να ισοφαρίσει ο ΑΠΟΕΛ στο 90′. Λίγο πριν οδηγηθεί όμως το ματς στην παράταση, ο Γιάννης Ταραλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ “έβαψε” το Σούπερ Καπ κοκκινόμαυρο!

2
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ 0-0 (3-4 πέναλτι) (2015)

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ τα “είπαν”, λίγους μήνες μετά τον μεταξύ τους τελικό κυπέλλου, μόνο που αυτή τη φορά, όπως και το 2014, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κάνει το τρέμπλ.

Αξιοσημείωτο στο παιχνίδι ήταν οι παρόμοιου χρώματος στολές που φόρεσαν οι 2 ομάδες, κάτι που όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο πιο πάνω, έκανε δύσκολο το έργο της αναγνώρισης τους.

Αφού, λοιπόν, το ματς τέλειωσε στο άγονο 0-0, οι 2 μονομάχοι οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Αντωνιάδης και Εφραίμ αστόχησαν για τον ΑΠΟΕΛ και παρά το γεγονός πως αστόχησε και ο Feltscher για την ΑΕΛ, η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που κατέκτησε το 4ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

3
ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνας 1-2 (2016)

ΑΠΟΕΛ (πρωταθλητής) και Απόλλωνας (κυπελλούχος) μονομάχησαν για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς το 2016.

Με 2 τέρματα λίγο πριν τη λήξη κάθε ημιχρόνου (Maglica 40′ και Piech στο 80′) ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 2-0, με τον ΑΠΟΕΛ απλά να μειώνει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και τον τίτλο να καταλήγει, όπως και το 2015, στη Λεμεσό.

4
ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνας 1-2 (2017)

Ίδιοι ήταν οι διεκδικητές του Σούπερ Καπ και το 2017, μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι εξελίχθηκε σαφώς πιο δραματικά.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που προηγήθηκε νωρίς, ο Απόλλωνας έχασε μπόλικες ευκαιρίες και έμεινε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Βασιλείου, αλλά “γύρισε” το ματς.

Alex da Silva και Schembri οι σκόρερ των 2 τερμάτων στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού. Αυτό ήταν το 2ο συνεχόμενο Σούπερ Καπ των γαλάζιων και 3ο της ιστορίας τους.

5
ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-1 (4-1 πέναλτι) (2018)

Ματς με μπόλικες συγκινήσεις ήταν το Σούπερ Καπ του 2018, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ με τον τελικό νικητή, να κρίνεται, όπως και το 2015, στη διαδικασία των πέναλτι.

Συγκεκριμένα, ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο Α’ ημίχρονο με τον Al Taamari, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο Β’ ημίχρονο με τον Ονησίφορο Ρουσία. Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το 90′ και έτσι ο “υπερπρωταθλητής” της χρονιάς θα κρινόταν στα πέναλτι.

Εκεί, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λευκωσίας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Tono με εξαίρεση το πέναλτι του Cascini (άστοχοι οι Morais, Μερκής), ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν απόλυτα εύστοχοι με το Σούπερ Καπ να καταλήγει σε κιτρινοπράσινα χέρια.

Ποιο από τα πιο πάνω ματς θυμάσαι πιο έντονα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending