fbpx

Ο απόλυτος οδηγός για να φλερτάρεις στο Instagram (και να βγεις κερδισμένος)!

Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι πλέον το Instagram αποτελεί τη νέα “διέξοδο” για να φλερτάρουμε, πίσω από την ασφάλεια της οθόνης του κινητού μας!

Με την εμπειρία σχεδόν 3 χρόνων που χρησιμοποιώ το IG (συντομογραφία του Instagram, μη μου βγει ο καρπός) και έχοντας στο ενεργητικό μου αμέτρητες ιστορίες φίλων και γνωστών, σου μάζεψα μερικά tips ώστε να διαχειριστείς σωστά το flirt μέσω του IG.

Αυτό ο οδηγός είναι Unisex και μπορείς να τον ακολουθήσεις ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι κοινωνιολόγος, όμως θα κάνω το καλύτερο για να σου δώσω τα “φώτα” μου ώστε να βγεις κερδισμένος/η!

Το άρθρο αυτό απευθύνται κυρίως σε εσένα που ψάχνεις να κάνεις μια όμορφη γνωριμία και ελπίζεις/εύχεσαι να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση.

*Σε εσένα που φλερτάρεις για να βγεις one-night-stand, η ζωή σου είναι πολύ πιο εύκολη, οπότε ΒΓΕΣ από το άρθρο και συνέχισε το ψάξιμο!

Δες πιο κάτω όσα σου μαζέψαμε:

1
Βρες το άτομο που σε ενδιαφέρει!

businessinsider.com

… και δεν εννοώ να πάρει φωτιά το “explore“! Ξέρω ότι ελκύεσαι από τα IG accounts τα οποία φαντάζουν σέξυ και προκλητικά αλλά… μην περιμένεις ότι θα βρεις ανταπόκριση.

Δεν εννοώ πως δεν είσαι αρκετά όμορφος/η, αλλά πως αυτά τα άτομα λαμβάνουν καθημερινά αρκετά μηνύματα που τους υπενθυμίζουν πως είναι όμορφοι (και άλλες φιλοφρονήσεις) και θα κατασταθεί δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσά τους.

Σου συστήνω να δίνεις προσοχή στο προφίλ του ατόμου που σε ενδιαφέρει. Να προσπαθήσεις να το “διαβάσεις” σωστά. Εφόσον το άτομο είναι ενεργό στο IG (ποστάρει αρκετές φωτογραφίες και ανεβάζει story), τότε το προφίλ του θα έχει πολλά να σου πει για το ποιος είναι, πού συχνάζει, τι του αρέσει και τι θέλει να “προβάλει προς τα έξω”.

Να είσαι επίσης προσεκτικός/ή με τα άτομα που ποστάρουν συνεχώς φωτογραφίες & stories με επίκεντρο τον εαυτό τους (το πρόσωπό τους, το σώμα τους) γιατί είναι σημάδια ανασφάλειας.

Από την άλλη, μπορεί να είσαι ένας από αυτούς που γνωρίζουν ήδη κάποιο άτομο από κοντά, όμως περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να του στείλεις μήνυμα.

2
Επικεντρώσου σε αυτό!

pinterest.com

Το να φλερτάρεις με 3-4 άτομα ταυτόχρονα με σκοπό να βγεις ραντεβού με αυτό που θα “κάτσει“, δεν θα σε οδηγήσει κάπου.

Το flirt δεν είναι σπόροι για… λουβί που κάποιο θα φυτρώσει και κάποιο όχι! 🙂

3
Προσέγγισέ τον/ην με τον κατάλληλο τρόπο!

Το να πλακώσεις τον άλλο/η στα likes, δεν είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεσαι αλλά είναι σαν να του λες “Δώσε μου σε παρακαλώ σημασία“, και μάντεψε… δεν θα σου τη δώσει!

Καλό είναι να κάνεις κάποια likes (3-5) σε διάφορες φωτογραφίες από το προφίλ του/της (αν και δεν είναι απαραίτητο). Αν ανταποδώσει καλώς, αν όχι τότε στείλε ένα μήνυμα και βεβαιώσου πως δεν θα πάει στα “requests”.

Στο μήνυμα που θα στείλεις να είσαι ευγενικός/ή και να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις. Ξέχασε μηνύματα τύπου “Είσαι κά*λα” και “Τι κ*λάρα έχεις” το πιο πιθανό θα σε κάνει block. Αν θα το πεις σε κοπέλα, είναι σαν να ακούει στα αυτιά της: “Είσαι περτικοπουλαρόσσιηλη.

Αντιθέτως, σου προτείνω να σχολιάσεις ένα post που έχει πάει κάπου που θα ήθελες να πας κι εσύ. Μπορεί να ανεβάσει ένα τραγούδι από τον αγαπημένο του/της τραγουδιστή, ή μια φάση από τη διάλεξη στο πανεπιστήμιο. Εσύ ξεκίνησε τη συζήτησή σχολιάζοντάς το. Δοκίμασέ το. Είναι εύκολο και θα ξεκινήσει μια υπέροχη συζήτηση!

4
Μην… κολώσεις να προτείνεις να βγείτε

Οι περισσότεροι θεωρούν υποτιμητικό να προτείνουν πρώτοι να βγουν για έξοδο. Ίσως γιατί φοβούνται το “όχι” ή ίσως επειδή αγχώνονται στην ιδέα της συνάντησης. Από την άλλη, οι περισσότερες Kύπριες γυναίκες σκέφτονται εν έτη 2018 ότι ο άντρας είναι ο “κυνηγός” και αυτές το θήραμα, έτσι θεωρούν απαράδεκτο να προτείνουν οι ίδιες στο αγόρι να βγουν. Αγάπες μου το flirt, δεν είναι “τζιυνήι” !

Μετά από 1 εβδομάδα επαφής με το άλλο άτομο κάνε το πρώτο βήμα και πες “Θες να βγούμε για φαγητό το Σάββατο;” Έστω, πρότεινε να βγείτε για ένα ποτό, ώστε να γνωριστείτε κι από κοντά.

Αν σου πει πως δεν μπορεί εκείνη την ημέρα, εσύ πρότεινε κάποια άλλη μέρα που θα μπορεί. Αν αρνηθεί και δεν αντιπροτείνει, προσπάθησε μετά από μέρες. Αν συμβεί το ίδιο, ξέχασέ το.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να “σπαταλάς” τον χρόνο σου πίσω από μια οθόνη. Η προσωπική επαφή είναι αυτή που έχει πραγματική αξία. Το να κοιτάζεις στα μάτια τον άλλον, έχει σημασία. Όχι τίποτα άλλο, απλώς να μη χάνεις τον χρόνο σου.

5
Δεν “πνίγεσαι” να νικήσεις στο πρώτο ραντεβού

Για το πρώτο ραντεβού σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι να πας με χαλαρό ύφος μιας φιλικής γνωριμίας και όχι σαν “γύπας” που θα κάνεις δικό σου το άλλο άτομο.

Να θυμάσαι πάντα να είσαι ο εαυτός σου.

6
Απόφυγε την καθημερινή συνομιλία!

Η καθημερινή συνομιλία με το άτομο που σε ενδιαφέρει είναι κάτι που σε ενθουσιάζει και σιγουρα μπαίνεις στον πειρασμό να το ξεκινήσεις. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι πως αν δεν σου αρέσει το άτομο στο 1ο ραντεβού, θα πρέπει αυτή την καθημερινή ανταλλαγή μηνυμάτων να την “κόψεις”,πράγμα που θα είναι άσχημο και για τους δύο σας.

Καλύτερα είναι να στέλνεις κάθε 1-2 ημέρες βρίσκοντας διάφορες αφορμές: Να σχολιάσεις post, story ή να τον/τη ρωτήσεις τι κάνει και πώς πέρασε τη μέρα του/της.

Να θυμάσαι πως εσύ έχεις φτιάξει μια “ιδανική εικόνα” γύρω από το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, αλλά αυτή η εικόνα μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν ξέρεις πώς θα σε κάνει ο άλλος να νιώσεις όταν έρθει η ώρα να κάτσετε απέναντι ο ένας από τον άλλον στο τραπέζι. Να είσαι αισιόδοξος/η αλλά συγκρατημένα!

7
Να είσαι ευθύς και ειλικρινής

Οι καλές σχέσεις στη ζωή να ξέρεις πως βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην ειλικρίνια. Τελειώνει το πρώτο σας ραντεβού και “τώρα αρχίζουν τα δύσκολα“, που λέει και ο Σάκης.

Είτε σου άρεσε είτε όχι, εσύ οφείλεις να είσαι ειλικρινής απέναντί του/της γιατί στην Κύπρο είμαστε. Κάπου θα διασταυρωθούν ξανα τα βλέμματά σας και εσύ δεν θέλεις να ντραπείς.

Δεν είναι κακό να πεις “Πέρασα πολύ όμορφα, αλλά δεν νομίζω να συμβεί κάτι μεταξύ μας“. Κακό είναι όμως να εξαφανιστείς μετά την πρώτη σας συνάντηση.

Μην απογοητεύεσαι, γνωριμίες θα κάνεις πολλές. Τόσο online, όσο και offline. Να είσαι έτοιμος να υποδεχθείς κάθε γνωριμία και κάθε εμπειρία στη ζωή σου.

Και όπως λένε και στην αγαπημένη μου ελληνική σειρά “s1ngles”:

Δεν ξέρεις ποτέ τι σε περιμένει στην επόμενη γωνιά!

Καλή επιτυχία!


Για απορίες, διευκρινίσεις ή σχόλια ακολούθησέ με στο Instagram: @harisandreas

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending