fbpx

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Νέο δυναμικό εταίρο και σημαντικό συνεργάτη απέκτησε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα δύο Πανεπιστήμια αποφάσισαν τη συμπόρευση σε θέματα κοινού εκπαιδευτικού, ερευνητικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως:

  • Κοινή οργάνωση προγραμμάτων σπουδών, σειρών μαθημάτων, σεμιναρίων, θερινών σχολείων (summer schools), εργαστηρίων και διαλέξεων.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και ανταλλαγή ερευνητών, φοιτητών και προσωπικού.
  • Ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού για υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων και άλλων δράσεων, συμπεριλαμβανομένης και της συνεπίβλεψης διδακτορικών διατριβών.
  • Οργάνωση από τα δύο ιδρύματα ή και σε συνεργασία με τρίτους σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων σε επιστημονικούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και άλλων εκδηλώσεων κοινωνικού και επιστημονικού χαρακτήρα.
  • Συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων των δύο Πανεπιστημίων και κοινή αξιοποίηση της ερευνητικής τους υποδομής.
  • Διασύνδεση και συνεργασία επιμέρους γραφείων, όπως τα γραφεία διασύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο, οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες κ.α.

Η σύμπραξη των δύο Πανεπιστημίων αποσκοπεί στην προώθηση και ενίσχυση του ακαδημαϊκού, επιστημονικού και πολιτιστικού τους έργου και θεσμοθετήθηκε τον Αύγουστο 2018 από τον Πρύτανη του ΑΠΚΥ, Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, και τον τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη, οι οποίοι υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending