fbpx

5+1 υπερβάσεις του Απόλλωνα στους ομίλους του Europa League!

“Η ενέργεια η οποία υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα, τα καθορισμένα ή συνηθισμένα όρια”. Κάπως έτσι ορίζεται η υπέρβαση σε ένα τυπικό νεοελληνικό λεξικό.

Γιατί ξεκίνησα με ορισμό; Απλά και μόνο για να καταδείξω τη σημασία των επιτυχιών που κατάφερε ο Απόλλωνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία 6 χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι γαλάζιοι προκρίθηκαν σε όμιλο του Europa League 4 φορές από το 2013 και έπειτα, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο και καλύτερο πρόσωπο και καταφέρνοντας μερικά σπουδαία αποτελέσματα ή υπερβάσεις αν προτιμάς.

5+1 από αυτά είναι που μπορείς να δεις ακολούθως:

 

1
Legia Warsaw – Απόλλωνας 0-1

Η πρώτη μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία του Απόλλωνα στους ομίλους του Europa League ήταν στην κρύα Βαρσοβία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης του 2013-14.

Η ομάδα της Λεμεσού, στην πρώτη της παρουσία σε φάση ομίλων, έγραψε ιστορία σαν η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερνε εκτός έδρας νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Οι γαλάζιοι του Χριστάκη Χριστοφόρου νίκησαν τη Legia με 0-1 χάρη σε τέρμα του Gaston Sangoy στο 56′ και ενώ ο ίδιος παίχτης είχε χάσει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

2
Everton – Απόλλωνας 2-2

Μόνο ως άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί μια ισοπαλία κυπριακής ομάδας απέναντι σε ομάδα της Premier League και ειδικότερα μέσα στην Αγγλία.

Τέτοιος ήταν λοιπόν ο βαθμός που πήρε ο Απόλλωνας απέναντι στην Everton μέσα στο “Goodison Park” για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League της περιόδου 2017-18.

Μάλιστα, οι Λεμεσιανοί προηγήθηκαν στο σκορ με τον Adrian Sardinero στο 12′, με τα “ζαχαρωτά” όμως να γυρίζουν το ματς με τους Rooney και Vlasic.

Με τον Απόλλωνα να μένει μάλιστα με 10 παίχτες στο 86′, λόγω αποβολής του Valentin Roberge η ήττα έμοιαζε δεδομένη.

Ο Hector Yuste βέβαια είχε διαφορετική άποψη και στο 88′ “έγραψε” το 2-2, χαρίζοντας στον Απόλλωνα τον βαθμό και στην Κύπρο ένα αποτέλεσμα που θα το θυμόμαστε για χρόνια!

3
Απόλλωνας – Lazio 0-0

Πάμε πίσω στη σεζόν 2013-14 και στην 3η αγωνιστική αυτή τη φορά. Ο Απόλλωνας φιλοξένησε στο ΓΣΠ τη Lazio και κατάφερε να αποσπάσει λευκή ισοπαλία.

Μάλιστα, οι γαλάζιοι δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Διεκδίκησαν τη νίκη και έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες για να έπαιρναν ακόμα και τη νίκη.

Έτσι, μετά και το 3-3 με την Inter το 1993, ο Απόλλωνας παρέμεινε αήττητος από ιταλικές ομάδες μέσα στην Κύπρο.

4
Απόλλωνας – Atalanta 1-1

Μιλώντας για τον Απόλλωνα και τις συναντήσεις του με τις ιταλικές ομάδες επί κυπριακού εδάφους, ούτε η Atalanta κατάφερε να τον νικήσει στο ΓΣΠ!

Οι 2 ομάδες “τα είπαν” στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League 2017-18, με την Atalanta να προηγείται στο σκορ με πέναλτι του Ilicic στο πρώτο ημίχρονο και να έχει δοκάρι στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Ο “Θεός” όμως κυνήγησε την ισοφάριση, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης και δικαιούταν τουλάχιστον 1 πέναλτι.

Λυτρώθηκε από τον Emilio Zelaya που ισοφάρισε σε χρόνους καθυστερήσεων και χάρισε τον πόντο απέναντι στην ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση της Serie A 2016-17!

5
Απόλλωνας – Lyon 1-1

Παρόμοιο σκηνικό του αγώνα με την Atalanta εκτυλίχθηκε λίγες βδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα των ομίλων της περσινής σεζόν απέναντι στη Lyon.

Οι “Lyonnais” είχαν προηγηθεί στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου με πέναλτι του Memphis Depay και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Απόλλωνας που έχασε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο ματς!

Οι γαλάζιοι απέφυγαν την ήττα όμως, αφού στο 90+3′ ο Adrian Sardinero ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε αποθέωση!

6
Απόλλων – Marseille 2-2

 

Η πιο πρόσφατη και η μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη) επιτυχία του Απόλλωνα ήταν η ισοπαλία απέναντι στη Marseille για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2018-19.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, απέναντι στην περσινή φιναλίστ του τροπαίου (έχασε στον τελικό από την Atletico Madrid με 3-0), βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τέρματα των Payet και Luiz Gustavo, καταφέρνοντας όμως να μην ηττηθεί και πάλι!

Αυτό γιατί ο Sasa Markovic μείωσε σχεδόν άμεσα με ένα πολύ όμορφο τέρμα, πριν έρθει ακριβώς στο 90′ ο Emilio Zelaya (όπως και με την Atalanta) να κάνει το 2-2!

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη υπέρβαση που έκανε ο Απόλλωνας στους ομίλους του Europa League;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending