fbpx

«Σκόρπιες Μέρες»: Γνώρισε τον φοιτητή Ηλεκτρολογίας που ετοιμάζει τη δική του ταινία!

Είναι δεδομένο πλέον στην εποχή μας, πως μετά το σχολείο, θα ξεκινήσεις σπουδές, ώστε να βρεις πιο “εύκολα” δουλειά, μόλις αποφοιτήσεις.

Τι γίνεται όμως όταν η αγάπη σου για τα  χόμπι σου, σου δημιουργεί νέους στόχους; Αν στην πορεία θες να ασχοληθείς περισσότερο με ένα όνειρό σου;

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο φοιτητής Αντρέας Γεωργίου, 4οετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Αντρέας αποφάσισε πρόσφατα να ασχοληθεί εις βάθος με το χόμπι του, το θέατρο, και συγκεκριμένα να προχωρήσει ερασιτεχνικά στην σκηνοθεσία μιας ταινίας.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για αυτή την προσπάθεια και τους στόχους του:

Γεια σου Αντρέα. Αρχικά θες να μας πεις πόσα χρόνια ασχολείσαι ερασιτεχνικά με το θέατρο; Ποια ήταν η αφορμή για να το ξεκινήσεις;

Με το θέατρο ασχολούμαι περίπου 10 χρόνια. Ως έφηβος έψαχνα γενικά τρόπο να εκφράζουμαι. Πάντα άρεσκε μου η ιδέα να ασχοληθώ με την τέχνη, αλλά ποττέ εν ετολμούσα να το πω στους δικούς μου, επειδή εντρέπουμουν.

Επήα στα 15 μου στο εργαστήρι του Σατιρικού θεάτρου τζιαι κάπως έτσι άρκεψεν η ιστορία.

Πώς προέκυψε η ιδέα της ταινίας που ετοιμάζεις; Ποια ήταν η έμπνευσή σου;

Γενικά, εμένα αρέσκει μου να γράφω. Σπίτι έχω πολλά διηγήματα, ξεχασμένα στο συρτάρι. Άμαν γράφω κάτι τζιαι τελειώσω το, μετά δκιαβάζω το σαν ένας τρίτος. Ένα που τζιείνα τα διηγήματα, έκαμε μου εντύπωση τζιαι ήθελα να το δω ως ταινία.

Γενικότερα, ότι γράφω βασίζεται στην ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων μου. Τούτη η ταινία, με έναν περίεργο τρόπο, μπαίνει στον κόσμο κάποιου άντρα, λλίο παρατημένο που τη ζωή.

Αρχικά. δημιούργησα μια ομάδα 5 ατόμων με βασικό εξοπλισμό (μόνο κάμερα δηλαδή). Μετά τα πλάνα αλλάξαν. αφού εμπήκε μεσα στο πλάνο ο Έκτορας Παπαγεωργίου και η Tetraktys Films που τους έστειλα το σενάριο, επιστέψαν το τζιαι πλέον τα πράματα άρχισαν να μεγαλώνουν.

Κάπως έτσι, ο Έκτορας έγινε Διευθυντής Φωτογραφίας στην ταινία. Μετά είπαμε “Άτε! Έχουμε επαγγελματική κάμερα, να μεν έχουμε τζιαι καλό ήχο;”. Ήρταμε σε επαφή λοιπόν με τον Σταύρο Τερλικκά, ο οποίος είσσιεν όλη την καλή διαθέση να μας βοηθήσει εξ αρχής! Μετά είπαμε: “Έχουμε επαγγελματική κάμερα, καλό ήχο, να μεν έχουμε τζιαι επαγγελματίες ηθοποιούς;

Σιγά-σιγά χτίστηκε κάτι πολλά μεγαλύτερο που τζιείνο που είχα μες στο νου μου.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στη διαδικασία (από την αρχή μέχρι το τέλος);

Η κύρια δυσκολία ήταν η απειρία μου στο να σκηνοθετήσω. Να τα βάλω ούλλα δηλαδή μέσα στο νου μου.

Ο σκηνοθέτης εν όπως εναν μαέστρο σε μιάν συμφωνική ορχήστρα. Έχει την ευθύνη να συνυπάρχουν ούλλα τα όργανα αρμονικά. Γενικότερα, τα τεχνικά θέματα της κάθε μέρας γυρισματων ήταν τζιείνα που με αγχώναν παραπάνω. Το pre-production εν το πιο σημαντικό τζιαι δύσκολο κομμάτι σε μια ταινία.

Ευτυχώς, είχα ανθρώπους δίπλα μου που αγαπήσαν τζιαι επιστέψαν σε τούτο το project. Η μεγάλη βοήθεια του Λούκα Στυλιανού, η οργανωτικότητα της Νίκης Κουτσοφτίδη και του Ραφαήλ Κυριάκου, οι πολύτιμες συμβουλές τζιαι του Έκτορα Παπαγεωργίου τζιαι του Σταύρου Τερλικκά, ήταν τουλάχιστον εμψυχωτικές. Η Tetraktys Films πίστεψε σε ‘μένα τζιαι χρωστώ ένα τεράστιο ευχαριστώ για την παραχώριση του εξοπλισμού για τα γυρίσματα.

Ο Αντρέας Καρούμπας τζιαι ο Νεόφυτος Νεοφύτου ήταν οι δύο ηθοποιοί που εδεχτήκαν με πάρα πολλή προθυμία να υποδυθούν τους χαρακτήρες του έργου. Θέλω να αναφέρω ότι η στάση τζιαι ο επαγγελματισμός του κύριου Νεοφύτου εδίδαξε με πολλά πράματα. Γενικά εστάθηκα πολλά τυχερός με τα άτομα της ομάδας μου.

Επίσης θέλω να ευχαριστώ ούλλους που εδουλέψαν για τούτη την ταινία, τους extras, τους ιδιοκτήτες των χώρων που εκάμναμε τα γυρίσματα που εδώσαν μου τον χρόνο τους τόσο απλώχερα.

Τούτη η ταινία, θέλω να ξέρετε, ότι εφκήκε που ανθρώπους που αγαπούν τζιείνο που κάμνουν.

Πότε θα κυκλοφορήσει και πώς μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος; Θα προβληθεί μόνο online;

Προς το παρόν εν γλήορα να κάμουμε πλάνα. Όλα εναι πιθανά! Μπορεί να στείλουμε την ταινία σε κάποιο φεστιβάλ, είτε Κύπρο είτε εξωτερικό.

Εμάς η έννοια μας ήταν τζιαι είναι να φκει σωστό αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Πώς θα συνδυάσεις σπουδές και αυτό το χόμπι σου για την επαγγελματική σου καριέρα;

Ακόμα είμαστε στην προετοιμασία της ταινίας. Εξάλλου άμαν κάμνουμε σχέδια, ο Θεός περιπαίζει μας. Όπως βλέπω την κατάσταση στην Κύπρο, δύσκολα επιβιώνεις κάμνωντας μόνο τούτη τη δουλειά.

Θα ήθελα να βρω δουλειά πάνω στη σπουδή μου τζιαι παράλληλα να ασχολούμαι τζιαι με τούτο.

Γενικά, ιδέες υπάρχουν πολλές για μελλοντικά projects. Ήδη άρχισα προετοιμασία για μιαάλλη ταινία που έγραψα. Όρεξη τζιαι ενέργεια να υπάρχει! “Ταινίες να γίνουνται”, που λαλεί τζιαι ο Έκτορας!

Τι θα συμβούλευες κάποιο νέο που σκέφτεται να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από τις σπουδές του στο μέλλον;

Πρέπει να φάω πολλά ψουμιά για να δώσω συμβουλές. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τωρά είναι “Διεκδίκησε τη ζωή σου”!


Σελίδα ταινίας στο Facebook: Σκόρπιες Μέρες


Ευχαριστούμε τον Αντρέα για όσα μας είπε και του ευχόμασε καλή επιτυχία στην ταινία του! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending