fbpx

Όσα είδαμε στην ανακαινισμένη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού!

Σε περίπτωση που δεν το έχεις μάθει, εδώ και λίγες εβδομάδες με την συμβολή του τεχνολογικού πανεπιστημίου Κύπρου ανακαινίστηκε η πανεπιστημιακή δημοτική βιβλιοθήκη, το στολίδι της Λεμεσού.

Είναι πλήρως αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη. Διαθέτει πέραν των 60000 βιβλίων. Συγκεκριμένα το ιστορικό κτίριο Πηλαβάκη (1935), χρειάστηκε 7 χρόνια για να ανακαινισθεί και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του.

Παρολ’ αυτά, άξιζε τον κόπο επειδή μέσα στη βιβλιοθήκη δημιουργήθηκαν χώροι όπου φοιτητές και πολίτες μπορούν να διαβάσουν και να δανειστούν βιβλία, εφόσον πρώτα εγγραφούν ως μέλη.

1
Τι περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη;

Υπάρχουν αίθουσες οι οποίες λειτουργούν για σκοπούς: ομαδικής μελέτης, συνεδριάσεων, εκδηλώσεων, υπολογιστών. Έχει διαμορφωθεί και αίθουσα η οποία είναι αποκλειστική για δραστηριοτήτες και μελέτη παιδιών.

2
Ποιος ο στόχος της βιβλιοθήκης Λεμεσού;

Στόχος της πανεπιστημιακής δημοτικής βιβλιοθήκης είναι η συγκέντρωση, διατήρηση, οργάνωση και προώθηση της γνώσης και η υποστήριξη των πληροφοριακών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών των φοιτητών αλλά και των πολιτών.

Εκτός από αυτά, επιδιώκεται και η ενεργός συμμετοχή της βιβλιοθήκης στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Λεμεσού και γενικά σε όλα τα δρώμενα.

Επιπλέον στη διάθεση των πολιτών είναι και η συλλογή καλών τεχνών η οποία καλύπτει διάφορα θέματα αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής, φιλοσοφίας κ.ά., στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα. Αξιζεί να σημειωθεί ότι η συλλογή αυτή αποτελεί δωρεά του Κύπριου συγγραφέα και ερευνητή Χριστάκη Μιχαηλίδη.

Παρακάτω, μπορείς να δεις τους υπέροχους χώρους που διαθέτει η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Λεμεσού όπου αξίζει να επισκεφθείς και να θαυμάσεις!

3
Χώρος Μελέτης

Προσωπικό Αρχείο; Κατερίνα Χρίστου

4
Χώρος Υπολογιστών

5
Παιδικό Τμήμα

6
Χώρος σεμιναρίων/εκδηλώσεων

7
Ακόμα ένας χώρος για διάβασμα βιβλίων

Η πανεπιστημιακή δημοτική βιβλιοθήκη Λεμεσού είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινές από τις 8:00 – 20:00. Τα ωράρια τροποποιούνται ανάλογα με την εποχή.

Τι λες να πας για διάβασμα; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending