fbpx
No menu items!
More

    5 Μύθοι & Αλήθειες που ακούμε για όσα τρώμε και πίνουμε καθημερινά!

    Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνεις; Υπάρχουν τρόφιμα και για τα οποία πιστεύουμε πράγματα που δεν ισχύουν.

    Δες τα πιο κάτω:

    1
    Όλα για το γάλα

    Μύθος: Το γάλα είναι για να το πίνουν οι ανθρώποι

    Αλήθεια: Το αγελαδινό γάλα είναι μια εκπληκτική τροφή… για τα μοσχαράκια. Σύμφωνα με την συγγραφέα ενός βιβλίου που έγινε best-seller και ιδρύτρια του ιδρύματος “Τα κόκαλά μας”, Vivian Goldschmidt, MD, η αγελάδα είναι φτιαγμένη από τη φύση για να θρέφει τα μικρά της με το γάλα της.

    Με άλλα λόγια το αγελαδινό γάλα προορίζεται για τα μοσχάρια κι όχι για τον άνθρωπο.

    2
    Θες αυγά;

    Μύθος: Τα αυγά αυξάνουν την χοληστερόλη

    Αλήθεια: Κατά μέσο όρο ένα βραστό αυγό 50γρ περιέχει 77,5 θερμίδες, 6,3γρ πρωτεΐνης, 5,3γρ λίπους, 0,56γρ υδατανθράκων και 212mg χοληστερίνης.

    Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς υγείας, η ανώτατη ενδεικνυόμενη ποσότητα κατανάλωσης χοληστερόλης ημερησίως, είναι για τους υγιείς ενήλικες τα 300 mg.

    Αυτό φυσικά δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός παίρνει μόλις το 20% της χοληστερόλης που χρειάζεται από τις τροφές, καθώς το υπόλοιπο 80% το συνθέτει μόνος του.

    Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Surrey, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία.

    3
    Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι

    Μύθος: Το ψωμί παχαίνει

    Αλήθεια: Μία φέτα ψωμί περίπου 30 γραμμαρίων αποδίδει περίπου 80 θερμίδες. Μπορούμε λοιπόν να καταναλώσουμε άνετα 3-4 φέτες ψωμί ημερησίως, ακόμα και αν κάνουμε δίαιτα.

    Μία τέτοια φέτα ψωμί περιέχει περίπου 15 γραμμάρια υδατανθράκων και μάλιστα σύνθετων υδατανθράκων, ενώ η περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες εξαρτάται από τον τύπο του ψωμιού.

    4
    Πιάσε μια μπύρα

    Μύθος: Η μπύρα παχαίνει

    Αλήθεια: Η μπύρα δεν φταίει για την «μπυροκοιλιά», ούτε παχαίνει. Αρκεί να πίνεις με μέτρο! «Η μπύρα περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ.

    Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά που διαθέτουν το ίδιο ποσοστό αλκοόλ, η μπύρα είναι λιγότερο θερμιδική και από το κρασί ακόμα… εξηγεί η ζυθολόγος κ. Πιέρ.

    «Η μπύρα είναι πιο χορταστική από το νερό και μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Δεν χάνουμε βάρος, αλλά ούτε παίρνουμε κιόλας», προσθέτει.

    Η μπύρα επίσης δεν φουσκώνει την κοιλιά. Η τροφή που την συνοδεύει φουσκώνει, όπως τα φυστίκια, το ζαμπόν, το κρέας κ.λπ.

    5
    Honey Moon

    Μύθος: Το μέλι είναι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη

    Αλήθεια: Το μέλι είvαι απλώς ζάχαρη σε υγρή μορφή. Λόγω της πηκτικότητας του περιέχει περισσότερες θερμίδες ανά κουτάλι από τη ζάχαρη και είναι επίσης πιο γλυκό.

    Μια κουταλιά μελιού είναι περίπου 61 θερμίδες, ενώ μια κουταλιά ζάχαρης είναι 46 θερμίδες. Παρόλ’ αυτά, το μέλι περιέχει πολύ μικρές ποσότητες Β βιταμινών, σίδηρο, και φώσφορο.

    Τι από τα πιο πάνω έχεις ακούσεις και τι πιστεύεις εσύ;

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending