fbpx

O πρώτος Κύπριος που θα επιλεγεί ως νεαρός ηγέτης των Ηνωμένων Εθνών για τα SDG!

Ο Burak Doluay, συνιδρυτής της CyprusInno, έχει γίνει ο πρώτος Κύπριος που θα επιλεγεί ως νεαρός ηγέτης των Ηνωμένων Εθνών για τα SDG.

Η νέα τάξη 17 νεαρών ηγετών των Ηνωμένων Εθνών ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για την Κοινωνική Πρόνοια στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα πριν από την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μόλις 17 νέοι ηγέτες επιλέχθηκαν από 8.000+ αιτούντες, σε περισσότερες από 180 χώρες.

Έχει πραγματοποιηθεί από το Envoy on Youth, οι νέοι ηγέτες για τα SDG αναγνωρίστηκαν για την ηγεσία και τη συμβολή τους σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Θα συναντηθούν ως κοινότητα για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες να εμπλακούν οι νέοι στην υλοποίηση των SDG τόσο μέσω στρατηγικών ευκαιριών με τον ΟΗΕ όσο και μέσω των υφιστάμενων πρωτοβουλιών, πλατφόρμων και δικτύων τους“.

Το έργο του Doluay στην κοινωνία των πολιτών τον οδήγησε σε αυτή τη διάκριση, κυρίως στις προσπάθειές του τα δύο τελευταία χρόνια με την CyprusInno, μια διζωνική, διακοινοτική ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέει τους Κύπριους επιχειρηματίες, την οποία ίδρυσε με τον Κύπριο επιχειρηματία Steven Stavrou.

Επιπλέον, ο Doluay έχει οδηγήσει και συμμετάσχει σε πολλά τοπικά και διεθνή έργα σε διάφορους τομείς όπως το περιβάλλον, η οικοδόμηση της ειρήνης, η υποστήριξη των προσφύγων, η ανεργία των νέων και η επιχειρηματικότητα σε πολλά μη κερδοσκοπικά σωματεία.

Ήταν ο πρώτος Κύπριος που συμμετείχε στις ΗΠΑ Το Υπουργείο Κρατικών Προγραμμάτων “Μελέτη των Ινστιτούτων των ΗΠΑ για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” για φοιτητικούς ηγέτες από την Ευρώπη συνέβαλε στην περιφερειακή σύνοδο διαβούλευσης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την απόφαση 2250 του ΟΗΕ για τη Νεολαία, την Ειρήνη και την Ασφάλεια και πρόσφατα επιλέχθηκε ως Πρωτοβουλία Νέων Διατλαντικών Πρωτοβουλιών Καινοτομίας Συνεργάτης (YTILI).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending