fbpx

5 Μύθοι & Αλήθειες που ακούμε συνέχεια για τον ύπνο μας!

Είναι ευρεώς γνωστό ότι, ο ύπνος είναι απαραίτητος όσον αφορά τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε μετά από μια δύσκολη ημέρα γεμάτη δουλειά και διάβασμα.

Ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του τρόπο για το πώς θα κοιμηθεί και θα ξεκουραστεί σωστά. Μερικοί, μπορούν να κοιμηθούν εύκολα και άλλοι δύσκολα, δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα όπως π.χ. να πιουν ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες από αυτές τις τεχνικές που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα και μας παραπλανούν.

Έτσι μετά από έρευνα, σου μάζεψα 5 μύθους και αλήθειες που ακούμε συνέχεια για τον ύπνο μας:

1
Μύθος: Πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα

Στην πραγματικότητα η ποσότητα ύπνου που χρειαζόμαστε καθημερινά εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του γενετικού υπόβαθρου.

Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου, ανάλογα με τις περιστάσεις που ζει. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να χρειάζεται 10 ώρες για να κοιμηθεί και κάποιος άλλος 4 ώρες για να νιώσει ότι έχει ξεκουραστεί πλήρως.

2
Μύθος: Ένα ζεστό γάλα μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε καλύτερα

Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Αρκάνσας, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το γάλα μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Ο μύθος αυτός προήλθε από τις γαλακτοκομικές εταιρείες για να αυξήσουν τα κέρδη και τις πωλήσεις τους. Η ουσία που περιέχει το γάλα, το αμινοξύ τρυπτοφάνη δεν είναι αρκετό, ώστε να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο γρήγορα.

3
Μύθος: Το τυρί προκαλεί εφιάλτες

Αρκετοί πιστεύουν ότι το αν καταναλώσουν τυρί πρωτού κοιμηθούν, τότε θα διαταραχθεί ο ύπνος τους και θα βλέπουν εφιάλτες.

Αυτό δεν ισχύει μιας και έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που είναι ευάλωτα στη λακτόζη ενδέχεται να έχουν δυσκολία να κοιμηθούν αν τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω φουσκώματος ή πόνου στην κοιλιά – για κανένα άλλο λόγο.

4
Μύθος: Ο απογευματινός ύπνος μας δεν μας επιτρέπει να κοιμηθούμε εύκολα το βράδυ

Η απογευματινή ξεκούραση δεν μας αποτρέπει στο να κοιμηθούμε το βράδυ γιατί είμαστε συνηθισμένοι να θέλουμε να κοιμηθούμε έστω και λίγο το μεσημέρι.

Ωστόσο, εάν κοιμηθούμε αρκετές ώρες το απόγευμα, τότε το βράδυ ενδέχεται να κοιμηθούμε τις διπλάσιες ώρες και όταν ξυπνήσουμε το πρωί, μπορεί να νιώσουμε κούραση και εξάντληση. Γι’ αυτό “παν μέτρον άριστον“.

5
Μύθος: Ελάχιστοι άνθρωποι ονειρεύονται το βράδυ

Έρευνες έδειξαν ότι όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται μέχρι και 6 φορές, το βράδυ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα ‘Υπνου.

Ο λόγος που νομίζουν ότι δεν βλέπουν όνειρα, είναι επειδή δεν τα θυμούνται.

Εσύ ήξερες για αυτούς τους μύθους; Μήπως γνωρίζεις κάποιον άλλο; Γράψε μας στα comments!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending