fbpx

Αυτός είναι ο λόγος που οι Κύπριοι προτιμούν να γράφουν σε Greeklish!

Νομίζω όλοι ξέρουμε τι είναι τα greeklish, αφού -σχεδόν όλοι- τα χρησιμοποιούμε καθημερινά! Μπορείς να γράψεις εύκολα και γρήγορα το μήνυμά σου, χωρίς να ανησυχείς για την ορθογραφία (που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων).

Ήξερες γιατί ξεκίνησε η χρήση των greeklish; Στο παρελθόν οι υπολογιστές δεν αναγνώριζαν τους ελληνικούς χαρακτήρες. Έτσι, αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες.

Σήμερα, όμως, οι υπολογιστές αναγνωρίζουν πολλές γλώσσες, όπως και τα ελληνικά. Όμως μικροί και μεγάλοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα greeklish, τα οποία αποτελούν την “τάση” της εποχής!

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους γιατί προτιμούν να γράφουν greeklish στις συνομιλίες τους. Δες τι μας απάντησαν:

1
Αντιγόνη, 23 χρονών

  • «Προσωπικά προτιμώ να στέλνω μηνύματα σε greeklish επειδή όλοι τα χρησιμοποιούν και είναι το thing της γενιάς μας – έχει γίνει πλέον μια συνήθεια. Είναι εύκολα στη χρήση. Και το καλύτερο, δεν χρειάζεται να  σκέφτεσαι ούτε σύνταξη, ούτε ορθογραφία!»

2
Άννα, 24 χρονών

  • «Βασικά η αλήθκεια είναι ότι που την στιγμή που εξεκινήσαμεν να στέλνουμε μηνύματα ούλλοι εγράφαμεν greeklish τζιαι συντομογραφίες. Έτσι ένας-ένας υιοθετήσαμε τούτην τη μόδα τζιαι έτσι έμεινε.
    Τζιαι όι μόνο τούτο, αλλά ένα μήνυμα θέλεις να το στείλεις γρήγορα τζιαι άτε να κάτσεις να σκέφτεσαι πώς γράφεται η κάθε λέξη. Τι να κάμουμεν εν είμαστε ούλλοι καλοί στην ορθογραφία. Τζιαι επειδή γράφουμε τζιαι κυπριακά εν πιο εύκολο με τα greeklish.
    »

3
Σωτηρία, 23 χρονών

  • «Γράφοντας greeklish εξοικονομούμε περισσότερο χρόνο, παρά όταν γράφουμε ελληνικά.  Τζιαι εν χρειάζεται να σκεφτούμαστε για τα ορθογραφικά. Ακόμη αν κάποιος εν θέλει οι γονιοί του ή κάποιος άλλος να διαβάσει τα μηνύματα του, τότε εύκολα και έξυπνα κωδικοποιεί τις λέξεις.»

4
Μαρία, 23 χρονών

  • «Εγώ χρησιμοποιώ μόνο greeklish γιατί εν πιο εύκολα στις συντομογραφίες τζιαι βολεύκει με. Χρησιμοποιώ πολλές λέξεις στα αγγλικά, έτσι εν πιο εύκολο. Τζιαι εν χρειάζεται να σπάζω να έβρω μια λέξη στα ελληνικά τζιαι να αλλάζω τη γλώσσα κάθε 2 λεπτά. Όσες φορές εδοκίμασα τα ελληνικά, εσπάσαν τα νεύρα μου

5
Μάμας, 23 χρονών

  • «Χρησιμοποιώ greeklish γιατί εν είμαι καθόλου καλός στην ορθογραφία! Τζιαι αντρέπουμαι να γράφω στα ελληνικά, αμπά τζιαι κάμω κανένα ορθογραφικό τζιαι περιπέζουν με…. τζιαι φκάλουν με πας τη μούττη του σσιηπέττου στο τέλος…»

Εσύ τι χρησιμοποιείς; Ψήφισε πιο κάτω:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending