fbpx

Δήλωσε συμμετοχή στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας από το ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Είναι πλέον αδιάσειστα τα επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν την άμεση σύνδεση της ανθρώπινης υγείας, δηλαδή της καλής σωματικής και ψυχικής κατάστασης του ανθρώπου, με το περιβάλλον στο οποίο ζει, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου ζωής και των συμπεριφορών του.

Η υγεία του ανθρώπου επηρεάζεται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντική υποβάθμιση ή ρύπανση, αυξάνοντας το ρίσκο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων, όπως καρκίνος, διαβήτης, κτλ., ενώ η συχνή επαφή του ανθρώπου με υγιή περιβάλλοντα (καθαρός αέρας, το βουνό, η θάλασσα, κτλ.), προωθεί και προάγει ένα πιο υγιή τρόπο ζωής.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο άνθρωπος επιδίδεται στην ανεξέλεγκτη και υπερβολικού ρυθμού εκμετάλλευση και υποβάθμιση περιβαλλοντικών/φυσικών πόρων, σε τέτοιο βαθμό, που υπονομεύει σοβαρά πλέον την υγεία και τύχη του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Στο πιο πάνω πλαίσιο και στη βάση του αισθήματος ευθύνης για προσφορά στην κοινωνία, το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) του Tεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνουν Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα « Η Επίδραση του Περιβάλλοντος στη Δημόσια Υγεία»

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενημερώσει τον Κύπριο πολίτη και να του εγείρει το ενδιαφέρον για να κατανοήσει τη σχέση του περιβάλλοντος με την υγεία του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για παρεμβάσεις που μειώνουν το ρίσκο ή και προλαμβάνουν την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλες και όλους. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες φωτογράφοι που αποδέχονται και τηρούν τους πιο κάτω όρους συμμετοχής. Μπορείτε, λοιπόν, να υποβάλλετε φωτογραφίες που να απεικονίζουν είτε τη θετική είτε την αρνητική επίδραση του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου.

Επιλέξιμες θεματικές ενότητες για το διαγωνισμό είναι:

• Ρύπανση περιβάλλοντος (αέρας, νερό, τρόφιμα, γη)
• Διατροφή και άθληση
• Καθιστική ζωή και συνέπειες
• Αστικό περιβάλλον και υγεία
• Φύση και υγεία του ανθρώπου

Θα δοθούν 3 (τρεις) μερικές υποτροφίες στη βάση ακαδημαϊκής αριστείας για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού στη Δημόσια Υγεία του CII – TΕΠΑΚ, βάσει κριτηρίων που αναφέρονται ΕΔΩ

Θα δοθούν επίσης 3 χρηματικά βραβεία ως εξής: €250 στο 1ο βραβείο, €150 στο δεύτερο βραβείο και €100 στο τρίτο βραβείο καθώς και 5 (πέντε) έπαινοι, οι οποίοι θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα απαρτίζεται από ανεξάρτητους κριτές.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμού και τους Όρους Συμμετοχής, πάτησε ΕΔΩ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending