fbpx

Μια εντεκάδα παιχταράδες που απολαύσαμε για λίγο στο πρωτάθλημα μας!

Νωρίτερα στη σεζόν είχα ασχοληθεί με παίκτες που θα πεθυμήσει κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος στο φετινό πρωτάθλημα.

Αν ψάξει κάποιος όμως από το 2000 και έπειτα (για να μην πάω κι άλλο πίσω) θα ανακαλύψει πως δεν είναι λίγοι οι παιχταράδες που τίμησαν το πρωτάθλημα μας με την παρουσία τους, χωρίς όμως να μείνουν για πολύ καιρό στο νησί μας.

Ακολουθεί μια εντεκάδα με τέτοιους παίχτες που έμειναν το πολύ μια σεζόν στο νησί μας:

1
Nurio Fortuna

alphanews.live

Ο Αγκολέζος αριστερός μπακ ήρθε στην Κύπρο και την ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2016 ως δανεικός από την πορτογαλική Braga.

Στα 21 του, τότε, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, αφού και εξαιρετικός στα αμυντικά καθήκοντα του ήταν και πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι.

Η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων δεν κατάφερε όμως να ανανεώσει τον δανεισμό του το επόμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο Fortuna να αγωνιστεί μόλις μια σεζόν στο πρωτάθλημα μας και συνολικά 33 φορές με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού.

2
Damian Lizio

anorthosis24.net

Το 2010 η Ανόρθωση αποφάσισε να εμπιστευτεί την λατινοαμερικάνικη αγορά, φέρνοντας ανάμεσα σε άλλους και τον Βολιβιανό (και γεννημένο στην Αργεντινή), 21χρονο τότε, Damian Lizio.

Ο νεαρός αγωνίστηκε 11 φορές για την ομάδα της Αμμοχώστου (5 εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα) και σκόραρε 2 φορές μέχρι τον Γενάρη του 2011.

Παρ’ ότι έδειχνε μεγάλη πάστα παίχτη, φαινόταν να αντιμετωπίζει και προβλήματα προσαρμογής. Εν μέσω αλλαγών στην “Κυρία”, τότε ο Lizio αποτέλεσε παρελθόν στα μέσα της περιόδου.

3
Daniel Carrico

balla.com.cy

Από το 2014 ο Daniel Carrico είναι βασικότατο στέλεχος της Sevilla, πανηγυρίζοντας 2 φορές την κατάκτηση του Europa League.

Τον χειμώνα του 2008, όμως, σε ηλικία 19 χρονών ο Πορτογάλος αμυντικός ήρθε στην Κύπρο και την ΑΕΛ, ως δανεικός για ένα εξάμηνο από την Sporting Lisbon.

Αγωνίστηκε σε 14 αγώνες, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην αποφυγή της διαβάθμισης για την ομάδα της Λεμεσού, αλλά με το τέλος της σεζόν επέστρεψε στους “Leões”.

4
José Manuel Rey

Το 2007 η ΑΕΚ αποφάσισε να εμπιστευτεί τη μια εκ των δυο θέσεων στο κέντρο της άμυνας της στον διεθνή Βενεζουελάνο Jose Manuel Rey.

O Rey ήρθε ως δανεικός από την Caracas της Βενεζουέλας και ακόμα και σήμερα αν ρωτήσει κάποιο ΑΕΚτζή θα σου μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Rey.

Βλέπεις, εκτός από εξαιρετικός αμυντικός, είχε και εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα (βλέπε το πιο πάνω βίντεο).

Στη μια σεζόν που έμεινε στους κιτρινοπράσινους αγωνίστηκε σε 20 αγώνες και σκόραρε 3 φορές, ενώ το 2014 ψηφίστηκε στην κορυφαία εντεκάδα της ιστορίας της ομάδας της Λάρνακας.

5
Thomas Kaminski

anorthosis24.net

Με εξαίρεση τον Ariel Harush, ο Thomas Kaminski ήταν ο μοναδικός τερματοφύλακας στην μετά-Beqaj εποχή που έκανε τους οπαδούς της Ανόρθωσης να νιώθουν ότι έχουν “κέρβερο” κάτω από τα δοκάρια.

Ο Βέλγος υπερασπίστηκε τα δίκτυα της βαρωσιώτικης ομάδας τη σεζόν 2014-15 ως δανεικός από την Anderlecht, με την διοίκηση να προσπαθεί ολόκληρο το καλοκαίρι του 2015 να ανανεώσει τον δανεισμό του χωρίς αποτέλεσμα.

Αγωνίστηκε σε 30 αγώνες, ενώ συχνά-πυκνά θυμάται την θητεία του στην Κύπρο με αναρτήσεις στα social media.

6
Leonardo da Silva Souza

newsit.com.cy

Ξέρεις πολλούς 20χρονους που έρχονται στην Κύπρο για να παίξουν μπάλα και σε 11 αγώνες πετυχαίνουν 5 τέρματα; Τέτοιος ήταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Leonardo που ήρθε στο Παραλίμνι τη σεζόν 2012-13.

Οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που προσέλκυσαν πολλούς μνηστήρες (μάνατζερ του είναι ο δαιμόνιος Dimitri Celuk) με αποτέλεσμα τον Γενάρη του 2013 ο Leonardo να φύγει για την Melalurg Donetsk.

Σήμερα, η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

7
Jairo Castillo

lions-radio.com

To καλοκαίρι του 2007 η ΑΕΛ έφερε στην Κύπρο τον Κολομβιανό επιθετικό Jairo Fernando Castillo Cortés.

Το ξεκίνημα του εξαιρετικό, μιας και σε μόλις 5 εμφανίσεις με την ομάδα της Λεμεσού σκόραρε 4 φορές.

Ήταν όμως και δύσκολος χαρακτήρας (με εξαίρεση την πρώτη του ομάδα America de Cali δεν έμεινε σε ομάδα για 2 σεζόν) με αποτέλεσμα να αποχωρήσει νωρίς (τελευταίο του ματς αυτό της 10ης αγωνιστικής απέναντι στην Ανόρθωση).

8
Anders Nielsen

sigmalive.com

Τον χειμώνα του 2001 η Ομόνοια έφερε στην Κύπρο τον Δανό μέσο Anders Nielsen.

O, σύμφωνα με τον Rauffmann, καλύτερος πασέρ που είδε, ήρθε δανεικός από τον βελγική Gent, έπαιξε σε 11 αγώνες, σκόραρε 1 τέρμα και συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος των πρασίνων μετά από 8 χρόνια.

Ένα πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς που αντιμετώπιζε όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στην Κύπρο.

9
Holger Greilich

kicker.de

Από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από την Κύπρο και συγκεκριμένα την Ομόνοια ήταν ο Γερμανός Holger Greilich.

Με προϋπηρεσία, ανάμεσα σε άλλες, στην 1860 Munich, ο Greilich αγωνίστηκε στο “τριφύλλι” τη σεζόν 2002-03 σε μόλις 16 αγώνες.

Προβλήματα προσαρμογής της οικογένειας του στο νησί μας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει πριν το τέλος της σεζόν.

10
Gaetano Monachello

balla.com.cy

Από τον Γενάρη μέχρι τον Μάη του 2013 απολαύσαμε στα γήπεδα μας ένα 18χρονο, τότε, επιθετικό, που με τη φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας σημείωσε 7 τέρματα σε 14 εμφανίσεις.

Το όνομα του: Gaetano Monachello, Ιταλός που ήρθε από την Metalurg Donetsk και ενώ είχε ξεπηδήσει από τις ακαδημίες της Inter. Μετά το εξάμηνο πέρασμα του από την Κύπρο, αποκτήθηκε από την Monaco.

11
Nordin Wooter

Το καλοκαίρι του 2004 ο Temur Ketsbaia και η Ανόρθωση έφεραν στην Κύπρο τον Nordin Wooter.

Αριστερός εξτρέμ που ξεπήδησε από τις φημισμένες ακαδημίες του Ajax, o Ολλανδός ήταν “χάρμα ιδέσθαι” από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις.

Ταχύτατος και εξαιρετικός ντριμπλέρ ο Wooter αγωνίστηκε στους Βαρωσιώτες 14 φορές μέχρι τον Γενάρη του 2005, που τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, σκοράροντας 7 τέρματα.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 2008 για την ΑΕΚ, χωρίς να έχει όμως καμιά σχέση με τον παίκτη που θαυμάσαμε το 2004.

Ποιον από αυτούς τους παίχτες θα έφερνες ξανά στην Κύπρο αν είχες τέτοια δυνατότητα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending