fbpx

Στα 150 κορυφαία στον κόσμο το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Reading!

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Reading αποτελεί έναν υψηλής ποιότητας καθιερωμένο πάροχο κατάρτισης και έρευνας στην εκπαίδευση. Το Πανεπιστήμιο έχει πρόσφατα καταταχθεί στα 150 κορυφαία στον κόσμο για την Εκπαίδευση.

Προσφέρονται προγράμματα όπως BA (Hons) Education Studies και MA Education καθώς επίσης και μια σειρά από μαθήματα κατάρτισης των εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και για τα πρώτα χρόνια.

Στην τελευταία εθνική αξιολόγηση (REF 2014), το 80% των ερευνητικών αποτελεσμάτων βαθμολογήθηκε παγκοσμίως με κορυφαία διεθνώς άριστα αποτελέσματα, επηρεάζοντας θετικά την εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική.

Τα δίκτυα και το έργο του πανεπιστημίου έχουν αντίκτυπο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο, έχουν εδραιωμένες συνεργασίες με πάνω από 300 σχολεία, με τα οποία υπάρχει στενή συνεργασία ώστε να εκπαιδευτεί η επόμενη γενιά εξαιρετικών εκπαιδευτικών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έρευνα, η παροχή συμβουλών και άλλα έργα επεκτείνονται σε χώρες όπως η Κίνα, η Τζαμάικα, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη.

Για παράδειγμα, η Charlotte Allamargot σπουδάζει PGCE στις Σύγχρονες Ξένες Γλώσσες στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης. Επιδοκιμάζει την καλή ισορροπία μεταξύ της μελέτης και της διδασκαλίας των φοιτητών στα σχολεία: «Επέλεξα να σπουδάσω PGCE στις Σύγχρονες Ξένες Γλώσσες – Γαλλικά και Ισπανικά στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Reading λόγω του φημισμένου προγράμματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσης πρόσθεσε: «Το PGCE είναι το τέλειο πρόγραμμα αν ψάχνετε για μια καλή ισορροπία μεταξύ θεωρίας και πρακτικής. Το πρόγραμμα σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τη διδασκαλία της παιδαγωγικής και να εδραιώσετε αυτή τη γνώση εφαρμόζοντας την πρακτική της στα σχολεία».

Ενώ η Sufang Li σπούδαζε σε ένα άλλο πεδίο εκπαίδευσης όταν, εισέρχοντας από περιέργεια και μόνο στην τάξη για τη διάλεξη της Καθηγήτριας Catherine Tissot σε σχέση με τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (SEN). Η Sufang ενθουσιασμένη από τη διάλεξη, άλλαξε αμέσως το πεδίο σπουδών της, και άρχισε να ασχολείται με την Περιεκτική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (SEN), παίρνοντας ειδίκευση στον αυτισμό.

Η κ. Teresa Wilson είναι η Διευθύντρια Προγράμματος του BA Education Studies. Αυτό το τριετές πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 και συγκεντρώνει φοιτητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι εμβαθύνουν βαθύτερα στη θεωρία της εκπαίδευσης τόσο από ιστορική και ψυχολογική και από κοινωνιολογική άποψη.

Η ενσωμάτωση βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος, διερευνώντας πώς μπορούν οι άνθρωποι να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν γιατί υπάρχει αυτό το πρόγραμμα σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και γιατί ένα άτομο λαμβάνει ένα είδος εκπαίδευσης ενώ κάποιοι άλλοι όχι και πώς οι διαφορετικοί άνθρωποι μαθαίνουν.

Αν θέλετε να σπουδάσετε κι εσείς στο University of Reading, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στα τηλέφωνα 22780250 ή 22785022.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending