fbpx

Ομάδες που επέστρεψαν μετά από πολλά χρόνια στους ομίλους του Champions League!

Αν είναι μια διοργάνωση που περιμένουν κάθε χρόνο οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο αυτή είναι χωρίς αμφιβολία το Champions League.

Η λάμψη που κουβαλά, οι παιχταράδες που φιλοξενεί, οι συγκινήσεις μικρές και μεγάλες που χαρίζει κάθε χρόνο, ακόμα και η ανάκρουση του συγκλονιστικού του ύμνου πριν από κάθε ματς το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια must για οποιονδήποτε θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του φίλο του ποδοσφαίρου.

Η φετινή εκδοχή του σημαίνει και την επιστροφή σε αυτό μερικών σπουδαίων ονομάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και την πρώτη εμφάνιση άλλων 2.

Ποιες είναι αυτές μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Inter Milan

H 4η θέση στην περσινή Serie A (νίκησε στην ισοβαθμία την 5η Lazio) ήταν αρκετή για την Inter για να της εξασφαλίσει την επιστροφή στο Champions League μετά από 7 χρόνια!

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά, πριν τη φετινή, που η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010 αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν την περίοδο 2011-12.

Τότε είχε τερματίσει 1η στον Β’ όμιλο με αντιπάλους τότε την Trabzonspor, την CSKA Moscow και την Lille και αποκλείστηκε στη φάση των 16 από την Marseille.

Φέτος, συμμετέχει στον Β’ όμιλο και πάλι με αντιπάλους τις Barcelona, Tottenham και Eindhoven.

2
Ερυθρός Αστέρας

Αποτελεί την πιο ιστορική ομάδα της Σερβίας (και της Γιουγκοσλαβίας γενικότερα), έχοντας κατακτήσει συνολικά 28 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας, ενώ είναι η μοναδική ομάδα της Σερβίας που έχει κατακτήσει Champions League, αυτό του 1991.

Η τελευταία, ωστόσο, συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 1991-92, όταν και τερμάτισε στη 2η θέση του Α’ πρώτου ομίλου, ενός ομίλου που περιελάμβανε τον Παναθηναϊκό, την Anderlecht και την Sampdoria.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως εξασφάλισε θέση στον Γ’ όμιλο (με αντιπάλους την PSG, την Liverpool και τη Napoli), ξεκινώντας από τον Α’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και αποκλείοντας κατά σειρά τις Spartak Jumala, Suduva, Spartak Trnava και Red Bull Salzburg.

3
Lokomotiv Moscow

Από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ρωσίας είναι η Lokomotiv Moscow με 3 πρωταθλήματα Ρωσίας στην τροπαιοθήκη της (πρώτη η συμπολίτισσα της Spartak με 10).

Η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος όμως από την ομάδα του Yuri Semin σήμανε και την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Το 2003-04 ήταν η τελευταία φορά που η “Zheleznodorozhniki” έπαιξε στους ομίλους.

Μάλιστα, προκρίθηκε στη φάση των 16 (που αποκλείστηκε από την Monaco), αφού στον Β’ όμιλο προκρίθηκε ως 2η, πίσω από την Arsenal και αφήνοντας πίσω της την Inter και τη Dynamo Kiev. Φέτος, πήρε θέση στον Δ’ όμιλο μαζί με τις Porto, Schalke και Galatasaray.

4
ΑΕΚ Αθηνών

Η φετινή εκδοχή του Champions League σήμανε και την επιστροφή της ΑΕΚ Αθηνών στη διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

Η τελευταία φορά που ο “Δικέφαλος” έπαιξε στους ομίλους του Champions League ήταν το 2006-07.

Τότε, στον Θ’ όμιλο, μαζί με τις Milan, Lille και Anderlecht τερμάτισε στην 3η θέση (πάνω από την Anderlecht) και συνέχισε στο κύπελλο UEFA, όπου και αποκλείστηκε από την PSG στη φάση των 32.

Φέτος, αφού απέκλεισε την Celtic και τη Vidi, πήρε θέση στον Ε’ όμιλο μαζί με την Bayern, τον Ajax και την Benfica.

5
Young Boys και Hoffenheim

Ξεχωριστό είναι το Champions League 2018-19 για τις Young Boys και Hoffenheim, αφού Ελβετοί και Γερμανοί αγωνίζονται για πρώτη φορά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Young Boys αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη σεζόν 1986-87, όταν αυτή ακόμα ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, με τους Ελβετούς να αποκλείονται από τον Α’ γύρο από την Real Madrid με συνολικό σκορ 1-5 (1-0, 0-5).

H 3η θέση στην περσινή Bundesliga έφερε και την παρθενική παρουσία της Hoffenheim στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Julian Nagelsmann, είχε προσπαθήσει και πέρσι, αλλά βρήκε τη Liverpool μπροστά της στα play-off.

Φέτος εξασφάλισε απευθείας τη συμμετοχή της και αγωνίζεται στον Ζ’ όμιλο μαζί με τις Manchester City, Lyon και Shakhtar Donetsk.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Champions League 2018-19;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending