fbpx

5 ποδοσφαιριστές που σταμάτησαν “πρόωρα” το ποδόσφαιρο!

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετούς ποδοσφαιριστές να σταματούν το ποδόσφαιρο για διάφορους λόγους αλλά και σε διάφορες ηλικίες.

Κάποιες από αυτές τις “συνταξιοδοτήσεις” ξάφνιασαν τους φίλους του αθλήματος αλλά και κάποιες από αυτές ήταν αναμενόμενες.

Πάμε να δούμε 5 ποδοσφαιριστές που τερμάτισαν την καριέρα τους πολύ γρήγορα!

1
David Bentley

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, προϊόν των ακαδημιών της Arsenal με μόνο μια επίσημη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, σταμάτησε να αγωνίζεται σε ηλικία 29 ετών. Μετά από μια καριέρα με αποκορύφωμα τα 5 χρόνια που διατέλεσε παίκτης της Tottenham Hotspur, ο Bentley αποφάσισε να δώσει τέλος στη ποδοσφαιρική του καριέρα το 2014.

Έχοντας μείνει χωρίς ομάδα για ένα περίπου χρόνο, μετά από το καλοκαίρι του 2013 όταν τον άφησε ελεύθερο η Tottenham, ο Bentley αποσύρθηκε από τη δράση για το λόγο ότι είχε χάσει το πάθος του για το άθλημα, όπως ο ίδιος έχει πει.

2
Sebastian Deisler

Ο Γερμανός δεξιός winger, γεννηθείς το 1980, σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 27 ετών και πολλοί θα ζήλευαν τη καριέρα του όσο αφορά τα επιτεύγματα του. Σε 6 χρόνια κατέγραψε 36 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας και σκόραρε 3 γκολ.

Σε 10 περίπου χρόνια επαγγελματικής καριέρας αγωνίστηκε για 3 ιστορικές ομάδες της Bundesliga, ξεκινώντας την καριέρα του από την Borussia Mönchengladbach και φτάνοντας στο απόγειο με την μεταγραφή του στη Bayern Munich το 2002.

Ενδιάμεσα αγωνίστηκε για 3 χρόνια στη Hertha Berlin. Κατάκτησε 3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα με την Bayern και ήταν φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 το 1998. Επίσης, κατέκτησε την τρίτη θέση με την εθνική ομάδα των ανδρών στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005.

Μετά από ένα μεγάλο ιστορικό με τραυματισμούς εγκατέλειψε τη αγωνιστική δράση το 2007 που όπως δήλωσε ένιωθε εξουθενωμένος και χωρίς διάθεση για ποδόσφαιρο.

3
Marco Van Basten

Ο Marco Van Basten αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρισμένους επιθετικούς του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων και back-to-back Champions League, με τη μεγάλη τότε ομάδα της Milan(1988-89,1989-90).

Δεν του λείπουν ούτε και οι προσωπικές διακρίσεις από το παλμαρέ του έχοντας κατακτήσει 3 Ballon d’Or 1988,1989 και 1992 αλλά και το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη Ευρώπη το 1991-1992. Ο Ολλανδός επιθετικός θα μπορούσε να γράψει περισσότερες φορές το όνομα του με χρυσά γράμματα στη ιστορία, αν δεν είχε υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό ο οποίος τον απότρεψε από το να συνεχίσει να προσφέρει στη Milan αλλά και στη εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Van Basten έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι το 1993 σε ηλικία 28 ετών και από τότε δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στη αγωνιστική δράση, με αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

4
Eric Cantona 

Ο “Βασιλειάς Έρικ” όπως είναι γνωστός, αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Manchester United όπου φορούσε και τον συμβολικό αριθμό για την ομάδα , “7”.

Ο Cantona θα μείνει στην ιστορία τόσο για τα ενδοαγωνιστικά του κατορθώματα όσο και για τα κατορθώματα του έξω από αυτό, με αποκορύφωμα τη εναέρια κλωτσιά σε οπαδό της Crystal Palace. Για να μην μείνουμε μόνο στα εξωαγωνιστικά, ο Cantona κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα με την United μέσα σε 5 χρόνια.

Ο Γάλλος επιθετικός πήρε τη απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται το 1997 σε ηλικία 30 ετών αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, θα αποσυρόταν από την ενεργώ δράση όταν έχανε το πάθος του για το ποδόσφαιρο και κράτησε το λόγο του ενώ είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Μάντσεστερ.

5
George Best

Ακόμα ένας παίκτης της Manchester United ο οποίος σταμάτησε να προσφέρει στο κόσμο του ποδοσφαίρου σε μικρή σχετικά ηλικία. Ο Best έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών ενάντια στη West Bromwich Albion, στη νίκη της Manchester με 1-0 το 1963.

Στο τέλος της σεζόν είχε ήδη καταγράψει 26 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ο Pele τον χαρακτήρισε σαν έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και ο Best χαρακτήρισε τη δήλωση του Pele, σαν τον απώτερο έπαινο στη ζωή του. Ήταν επίσης γνωστός και για τα καμώματα του εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου απολαμβάνοντας το ποτό, το τσιγάρο και τα πάρτι κάνοντας το άκρως αντίθετο της αθλητικής ζωής.

Για παράδειγμα τον Δεκέμβρη του 1972 εξαφανίστηκε από ένα νυχτερινό κλαμπ κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Manchester να τον προσφέρει προς πώληση. Στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε τη απόσυρση του από τα γήπεδα για δεύτερη φορά σε ηλικία 27 ετών έχοντας ήδη προλάβει να αποσυρθεί (το μετάνιωσε) ακόμα μια φορά το 1969.

Πιστεύεις πως είχαν να προσφέρουν ακόμα αυτοί οι ποδοσφαιριστές όταν εγκατέλειψαν τα γήπεδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending