fbpx

Τελικά είναι ευχή ή κατάρα η Κάρτα Φιλάθλου;

Είναι γνωστό πλέον πως η κάρτα οπαδού ή αλλιώς φιλάθλου είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί το πρωτάθλημα μας.

Καταρχάς το μέτρο, για όσους δεν γνωρίζουν, εφαρμόστηκε από τον ΚΟΑ με στόχο την εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης των φιλάθλων στα γήπεδα και βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού (γιατί γενικά στην Κύπρο ανεβάζουμεν το επίπεδο… γενικά πάντα).

Η εφαρμογή του μέτρου είναι κάτι που βρίσκει αντίθετα όλα σχεδόν τα οργανωμένα σύνολα,αφού η προέλευση τους πλέον στα γήπεδα είναι ανύπαρκτη. Ας δούμε ειδικότερα τη θέση μερικών:

1
ΘΥΡΑ 9

“Για εμάς την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη αντίδραση εκτός από την άρνηση του Λαού να εκδώσει Κάρτα Οπαδού. Με μια μαζική αποχή από τα γήπεδα ως αντίδραση στον Τρομονόμο θα πληγούν τα συμφέροντα των ομάδων και των γηπέδων και θα αναγκαστούν να αφουγκραστούν τις ανησυχίες του κόσμου και να βάλουν οι ίδιοι πίεση στο ΚΟΑ και στην κυβέρνηση”.

2
Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ

“Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, ενώ όλα τα οργανωμένα σύνολα των ομάδων και ο απλός οπαδός είναι εναντίον της παράνομης Κ.Φ, οι “αρμόδιοι” προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, για την ΑΠΟΤΥΧΙΑ τους”.

3
Παν.Συ.Φι Απόλλων  

“ΟΧΙ δεν φοβόμαστε την ταυτοποίηση, πολύ απλά ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. Έχουμε το δικαίωμα και το εξασκούμε!”

4
Μαχητές 

“Θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε και να δίνουμε οξυγόνο στα γήπεδα μέχρι να απομονωθούν αυτοί που αποτρέπουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Στην “νέα εποχή των γηπέδων”, όπως την ονομάζουν, εμείς σαν ΜΑΧΗΤΕC δεν θα εμφανιστούμε ποτέ”.

5
ΘΥΡΑ 3 

“Η διοίκηση του σωματείου ΑΕΛ μετά από χρόνια αφουγκράστηκε τις ανησυχίες του κόσμου και τάχθηκε ενάντια στην κάρτα φιλάθλου. Περιμένουμε άμεσα και τη θέση της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ η οποία έχει μπροστά της μια μοναδική ευκαιρία. Ας σταματήσει λοιπόν να σφυρίζει αδιάφορα και ας ενωθεί επιτέλους με τον κόσμο της ΑΕΛ και το σωματείο για να πολεμήσουμε ουσιαστικά τη φαρσοκωμωδία. Γεγονός, που θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου συσπείρωση του οικοδομήματος, ώστε όταν θα επιστρέψουμε πίσω στα τσιμέντα, να επιστρέψουμε μαζικά όπως αρμόζει στο μεγαλείο της ΑΕΛ”.

Σαφώς η αντίδραση τους είναι αρνητική και λίγο – πολύ είναι η ίδια, αφού καλούν τον κόσμο να απέχει απο τα γήπεδα. Ταυτόχρονα όμως οι απόψεις διίστανται διότι μέρος των φιλάθλων κάθε ομάδας έχουν ήδη προμηθευτεί την κάρτα για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Ωστόσο, αυτή η δραματική εικόνα στα γήπεδα δεν αφήνει αδιάφορες τις διοικήσεις των ομάδων αφού ετοιμάζεται οργανωμένη κίνηση για την Κάρτα Φιλάθλου, αφενός γιατί επιβαρύνεται η ομάδα οικονομικά, αφετέρου γιατί η απουσία του κόσμου και των οργανωμένων δεν “σπρώχνουν” την ομάδα προς την κορυφή.

Φαίνεται πως οι ενέργειες των ομάδων βρίσκουν ανταπόκριση και ετοιμάζεται ενιαία κίνηση, με στόχο να ανατραπούν κάποια δεδομένα σε σχέση με την Κάρτα Φιλάθλου. Άλλωστε πρόκειται για νομοθεσία που εγκρίθηκε από τη Βουλή και θα χρειαστεί οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια για να επιτευχθούν οι όποιες διαφοροποιήσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ την παρακάτω φωτογραφία η οποία λίγο – πολύ δείχνει την ενοποίηση αντίπαλων οπαδών για ένα κοινό στόχο!

google

Εσύ τι νομίζεις; Θα τα καταφέρουν ή θα συνεχίσει το πρόβλημα να μεγαλώνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending