fbpx

Έγιναν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού!

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου η τελετή των εγκαινίων της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στην ανακαινισμένη βιβλιοθήκη στεγάζονται οι συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού καθώς επίσης και οι συλλογές της Βιβλιοθήκης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία Δημοτικής και Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης στην Κύπρο «πρότυπο για τα κυπριακά δεδομένα».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σε χαιρετισμό του ανάφερε ότι «Η Λεμεσός και το ΤΕΠΑΚ ξεκίνησαν μαζί και συνεχίζουν μαζί, γιατί αυτό επιτάσσει το καλό και της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας αλλά και της πόλης ολόκληρης” ενώ ο  Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, ανέφερε πως «για την Κύπρο όπου η υστέρηση σε βιβλιοθήκες είναι εμφανής, η σημασία της λειτουργίας μιας πρωτοποριακής βιβλιοθήκης είναι μείζονος σημασίας για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη δημιουργία της κοινωνίας της γνώσης» και κάλεσε όλους τους πολίτες της Λεμεσού και όσους άλλους έχουν τη δίψα για μάθηση κι ανάγνωση, να αγκαλιάσουν τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και να την αξιοποιήσουν ως μια πηγή μάθησης που καλλιεργεί κουλτούρα επιστημονικής αναζήτησης.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Πανίκος Φιλίππου επισήμανε ότι  «Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη αφενός αποτυπώνει τη σύζευξη των δύο κυριότερων μοχλών ανάπτυξης της πόλης: του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Λεμεσού. Και, αφετέρου, επιδεικνύει την αρμονική συνύπαρξη του παλαιού με το καινούριο, και τη σύνδεση της ιστορίας με την τεχνολογία και την πληροφορία»

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η ανάληψη της ολοκλήρωσης του έργου αποκλειστικά από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το “πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα”, είναι ενδεικτικό της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας και της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πανεπιστήμιο, το οποίο σημειώνει από την ίδρυση του μία συνεχή ανοδική πορεία με πλήθος διακρίσεων και επιτυχιών που το καταξιώνουν στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα».

Την τελετή εγκαινίων πλαισίωναν καλλιτεχνικά η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού όπως επίσης και η σοπράνο Ιόλη Μουστερή, ο τενόρος Μάριος Ανδρέου και η Μαρία Λαμπράκη στο πιάνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρυτανικές Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Βιβλιοθηκονόμοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά το πέρας του τελετουργικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και το κοινό ξεναγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending