fbpx

5 Κύπριοι πετυχημένοι αθλητές με… πτυχίο!

Ως φοιτητές / μαθητές υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πνίξιμο, πίεση λες και είναι το τέλος του κόσμου.  Πολλοί από μας πιστεύουν πως αν κάνουν και κάτι άλλο στη ζωή τους, μαζί με το διάβασμα, θα χάσουν πολύτιμο χρόνο όμως στην ουσία η ώρα που ξεφεύγεις λίγο που τα μαθήματα, είναι η ώρα που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις!

Τους έχουμε σαν πρότυπα/είδωλα στο γήπεδο, σε αγώνες διαφόρων επιπέδων, ακόμα και σε διαφημίσεις. Σκέφτηκες ποτέ τι κρύβεται πίσω από κάθε ποδοσφαιριστή ή γενικά ένα αθλητή; Σχολείο; Στρατός; Σπουδές;

Είναι πολλοί πλέον οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και έχουν πτυχίο αφού, όπως είπε και ο Πιέρος Σωτηρίου, “η ημερομηνία του ποδοσφαιριστή λήγει στα 35-36. Μετά τα 35 τι θα κάνουμε; Θα πίνουμε όλη μέρα καφέ; Πως θα συντηρήσουμε την οικογένεια, τα παιδιά μας;”

Σας παρουσιάζω λοιπόν, 5 αθλητές που εκτός από κοιλιακούς και επιτυχίες στον αθλητικό τομέα, έχουν και το πτυχίο τους!

1
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Instagram

Αποτελεί είδωλο! Μας έχει αποδείξει πολλές φορές πως του αρέσει το διάβασμα και η γνώση!

Συγκεκριμένα σε μια συζήτηση με μαθητές, ο ίδιος είπε: “Στην ηλικία σας ξυπνούσα στις 4:30 το πρωί, για επανάληψη σε ένα διαγώνισμα, για διάβασμα στις εισαγωγικές. Και σήμερα το κάνω. Έρευνες λένε ότι περνάτε 100 λεπτά τη μέρα στα social media. Αν περνάτε 30, θα σας μείνουν 70 για κάτι πιο εκπαιδευτικό. Πρέπει να στοχεύουμε.” – Σωστός αν με ρωτάς εμένα!

Ως τελειόφοιτος μαθητής του λυκείου τότε, είχε κάνει αίτηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο κλάδο των χρηματοοικονομικών – όπου μετά από πολλή προσπάθεια, πέρασε πρώτος παγκύπρια!

Τότε, του δίνεται η πολυπόθητη ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έτσι αφήνει το όνειρο της Αθήνας πίσω.  Όμως όχι της μάθησης.  Με μεταγραφή, ακολούθησε το πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ του Πανεπιστήμιου Κύπρου, παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία σαν ποδοσφαιριστής!

Πάντα πίστευε στην διπλή καριέρα, έτσι το 2015 ολοκληρώνει το δεύτερο του πτυχίου εξ αποστάσεως στις Αθλητικές επιστήμες! Γι’ αυτό ξαναλέω, αποτελεί είδωλο!

2
Πιέρος Σωτηρίου

Ασχολούμαστε μαζί του πολύ τα τελευταία χρόνια, μετά το ξεπέταγμά του στο ΑΠΟΕΛ και τη μεταγραφή στην Κοπεγχάγη! Κάθε φορά που μπαίνει μέσα στο γήπεδο μας εκπλήσσει θετικά!

Εκτός από καλός ποδοσφαιριστής όμως, και χαριτωμένος, είναι και κάτοχος πτυχίου στις αθλητικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας!  Μάλιστα τον Μάιο του 2017 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τον τίμησε!

Υποστηρίζει και αυτός πως με καλή οργάνωση του χρόνου μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου!

3
Παύλος Κοντίδης

www.pavloskontides.com

Τι να πούμε για τον Παύλο που μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο; Το 2010 ο Παύλος ήταν φοιτητής στο University of Southampton στην Αγγλία.

Λόγω των ολυμπιακών αγώνων του 2012, διέκοψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στις προπονήσεις και σε ότι άλλο απαιτούσε η ζωή ενός πρωταθλητή! Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε αφού ο Παύλος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Κύπρου!

Αργότερα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και τον Ιούλιο του 2013 πήρε το πτυχίο του.

4
Νεκταρία Παναγή

Google

Αθλήτρια στίβου με πολλές διακρίσεις και βραβεία! Πάντα προσηλωμένη στον στόχο της και χαμηλών τόνων.

Η Νεκταρία εκτός από αθλήτρια είναι και κάτοχος πτυχίου από το τμήμα επιστημών της Αγωγής – Δημοτική εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Μάλιστα, όταν ήταν φοιτήτρια το καθημερινό της πρόγραμμα συνδύαζε τόσο τις υποχρεώσεις του πανεπιστήμιου όσο και τις προπονήσεις!

5
Ελένη Αρτυματά

Facebook

Ή αλλιώς the golden girl όπως την ονομάζουν! Το χρυσό κορίτσι του στίβου λοιπόν εκτός από τις διακρίσεις και τα μετάλλια, είναι και κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικών στην Αθήνα!

Σε δηλώσεις της είπε ότι η φοιτητική της ζωή ήταν ανύπαρκτη, αφού ήταν πρώτα εκεί ως αθλήτρια και μετά ως φοιτήτρια!

Από μικρή ήθελε να μπει στο παιδαγωγικό! Η θέλησή της ήταν μεγάλη για να πετύχει παρά την απαιτητική ζωή του αθλητή, και έτσι κατάφερε να πάρει το πτυχίο της στα 6 χρόνια!

Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, όταν οργανώνεις σωστά τον χρόνο σου μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα!

Εσύ πόσο οργανωμένος είσαι και πόσα θέλεις να πετύχεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending