fbpx

5 θρυλικά συγκροτήματα που έχουν ακόμη επιτυχία μετά από δεκαετίες!

Οι δεκαετίες του 1960 – 1980 αποτέλουν τις χρυσές δεκαετίες της μουσικής και ανέδειξαν αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που με τη δική τους επιρροή κατάφεραν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου.

Μερικά από τα θρυλικά συγκροτήματα των χρυσών δεκαετιών κατάφεραν με τα τραγούδια τους, να σπάσουν αρκετά ρεκόρ των παγκόσμιων charts και χάρη στην διαχρονικότητα των τραγουδιών τους, αλλά και του ταλέντου τους, εξακολουθούν να έχουν πολλές επιτυχίες μέχρι σήμερα.

Μετά από έρευνα, σου μάζεψα 5 θρυλικά συγκροτήματα που εξακολουθούν να δημιουργούν μουσική και να κάνουν παγκόσμια tours:

1
Scorpions

Αυτό το ροκ συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1965 και είναι από το Αννόβερο της Γερμανίας. Απαρτίζεται από τον κιθαρίστα Ρούντολφ Σένκερ – το μόνο σταθερό μέλος της μπάντας, Κλάους Μάινε, Ματίας Γιαμπς, Πάβελ Ματσιβόντα και Μίκι Ντι.

Το συγκρότημα έγινε γνωστό τη δεκαετία του ’80, μέσα από τα τραγούδια “Wind of Change’’, “Rock you like a Hurricane’’, “Send me an Angel’’ και “Still Loving You’’.

Οι Scorpions κατάφεραν να πουλήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και εξακολουθούν να κάνουν tours.

Bonus: Σε περίπτωση που δεν το έμαθες, οι Scorpions έρχονται στην Κύπρο για μια μοναδική συναυλία στη Λεμεσό, στις 9 Φεβρουαρίου 2019!

2
Bon Jovi

Οι Bon Jovi είναι ένα αμερικανικό Hard Rock συγκρότημα από το New Jersey. Δημιουργήθηκε το 1983 και απαρτίζεται από τους Τζον Φράνσις  Μποντζιόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Άλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο (αργότερα εγκατέλειψε το γκρουπ και τον αντικατέστησε ο Ρίτσι Σαμπόρα).

Το συγκρότημα έγινε γνωστό από τις επιτυχίες του, ‘’You Give Love a Bad Name’’, “Livin’ On a Prayer’’, “Have a Nice Day’’ και “It’s my Life’’.

Οι Bon Jovi έχουν πωλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους ανά το παγκόσμιο και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της Hard Rock.

3
The Rolling Stones

Είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα και δημιουργήθηκε το 1962 στο Λονδίνο και απαρτίζεται από τους Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσάρλι Γουάτς και Ρον Γουντ.

Οι Rolling  Stones κατέχουν περισσότερα από 55 άλμπουμ και έχουν φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts 32 φορές.

Γνωστά τους τραγούδια “Paint it Black’’, “Gimme Shelter’’, “Sympathy for the Devil’’ και “Satisfaction’’.

4
Metallica

Είναι αμερικανικό συγκρότημα της Heavy Metal το οποίο δημιουργήθηκε το 1981 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Τα υφιστάμενα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Τζέιμς Χέτφιλντ, Λαρς Ούλριχ, Κερκ Χάμμετκαι Ρόμπερτ Τρουχίγιο και θεωρούνται οι πρωτοπόροι της speed metal μουσικής.

Κατάφεραν να πωλήσουν πάνω από 92 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και γνωστά τους τραγούδια “Blackened’’, “Creeping Death’’ και “Ride the Lightning’’.

5
AC/DC

Ακόμα ένα Hard Rock/ Rock n Roll συγκρότημα και συγκεκριμένα από την Αυστραλία.  Δημιουργήθηκε το 1973 από τους Σκωτσέζικης καταγωγής αδελφούς Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ.

Από το πρώτο τους κιόλας άλπμουμ “High Voltage’’ (1975), κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της Hard Rock μουσικής, με αποκορύφωμα το άλμπουμ “Back in Black’’ (1980).

Σήμερα, τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Άνγκους Γιανγκ, Αξλ Ρόουζ, Στιβ Γιανγκκαι Κρις Σλέιντ και αγαπημένα τραγούδια “Thunderstruck’’, “Hells Bells’’ και “Black in Black’’.

Ποιο από αυτά τα συγκροτήματα είναι το αγαπημένο σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending