fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Στην 513η θέση ανάμεσα σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου!

Κατατάσσεται στην 513η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια από 75 χώρες περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και στη 230η θέση ανάμεσα στα κορυφαία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την U.S. Best Global Universities Rankings 2019.

Σύμφωνα με την 5η ετήσια λίστα κατάταξης του ειδησεογραφικού οργανισμού (εκδοτικού οίκου) «The U.S. News & World Report 2019 Best Global Universities» των Η.Π.Α., το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στην 513η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα 1250 κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια από τις Η.Π.Α και από 74 άλλες χώρες, καθώς και στη 230η θέση ανάμεσα στα κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Έχοντας επικεντρωθεί στη διεξαγωγή και τη φήμη της έρευνας, η φετινή κατάταξη που ανακοινώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018, συμπεριλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως το μόνο ανώτατο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου στη λίστα κατάταξης «U.S. News & WorldReport» .

Η U.S. News & World Report αξιολογεί και κατατάσσει τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική έρευνα, την επιρροή και τη φήμη, παρά στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται για τη συγκεκριμένη κατάταξη, τα πανεπιστήμια αξιολογούνται σε 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών η ακαδημαϊκή επίδοση, η παγκόσμια και περιφερειακή απήχηση και φήμη της έρευνας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησης τους, οι εκδόσεις, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, η επιρροή στην έρευνα (normalized), η ποιότητα της έρευνας, οι διεθνείς συνεργασίες και η ποιότητα των διδακτορικών φοιτητών.

Η κατάταξη των Η.Π.Α. για το News & World 2019 Best Global Universities, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα από το Clarivate Analytics, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο σύγκρισης των πανεπιστημίων διεθνώς με βάση την ερευνητική τους απόδοση. Για να γίνει αυτό, ο οργανισμός εξέτασε 1.250 ιδρύματα σε 75 χώρες και τα ταξινόμησε με τη χρήση ενός συνδυασμού καταλληλότητας και δεδομένων βάσει ερευνών και παραπομπών.

Τα τρία κορυφαία πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη του 2019, είναι το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης τόνισε ότι οι λίστες κατάταξης είναι ένας σημαντικός οδηγός που δείχνουν που βρισκόμαστε και που πρέπει να πάμε συγκρινόμενοι με το διεθνή ανταγωνισμό. «Η συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Κύπρου και στην κατάταξη αυτή επιβεβαιώνει την αφοσίωση του οργανισμού στην ερευνητική αποστολή του, την ποιοτική διδασκαλία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο Πρύτανης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending