fbpx

Πώς θα έμοιαζε το “La casa de Papel” αν γυριζόταν… στην Κύπρο;

Εν μπορείς να πεις! Το “La casa de Papel” είναι η πλέον πιο γνωστή σειρά του Netflix στην κυπριακή κοινωνία.

Αν επορώθηκες τζιαι εσύ με τη σειρά και απέκτησες μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ισπανία, καταλάβεις για τι μιλούμε.

Εν θα ήταν ωραία όμωςαν μπορούσαμε να γυρίσουμε το “La casa de Papel” στην Κύπρο;

Δες πώς το φανταστήκαμε:

1
Γλώσσα μετάδοσης

oneman.gr

Αρχικά η σειρά που La casa de papel εν να ονομαζόταν “Το χάρτινο σπίτι”. Είναι δεδομένο ότι η γνωστή σειρά ήταν κυπριακής παραγωγής, τότε ούλλοι εν να μιλούσαν την κυπριακή διάλεκτο.

Οι πιο δημοφιλείς φράσεις της σειράς εν να μετατρέπονταν σε κυπριακό version. Για παράδειγμα:

Αντί για tranquila, στη δική μας εκδοχή εν να λαλούσαν “πνάσσε νάκο” και η φράση “Hija de p….” εν να ήταν το “ρε αμπάλετε“! (πρέπει να κρατούμε ένα low profile).

2
Τοποθεσία

thebubble.com

Ας αρχίσουμε με την τοποθεσία που θα έκαμναν το training τους για 6 μήνες: Νομίζω ένα απομονωμένο χωρκό, με λίγο πληθυσμό θα ήταν κατάλληλο.

Όσον αφορά το κτήριο που θα έμεναν, εννοείται ότι η τέλεια επιλογή θα ήταν το κάστρο στο Κολόσσι (έχει το ίδιο vibe).

Η τοποθεσία της ληστείας“: Όπως γνωρίζουμε όλοι, η σειρά “La casa de Papel” έχει γυριστεί στην Ισπανία και ο στόχος της ληστείας ήταν το “Royal Mint“. Στα κυπριακά δεδομένα, εν θα μπορούσε να ήταν άλλη από κάποια κυπριακή τράπεζα.

3
Ονόματα πρωταγωνιστών

Φυσικά τζιαι στη δική μας εκδοχή, οι πρωταγωνιστές εν να είχαν ονόματα που περιοχές της Κύπρου…. με λλίες αλλαγές – εμάς εν να ήταν πιο δημιουργικό.

Ποιος νομίζεις ότι θα είχε τον θρυλικό ρόλο του Professor; Εεεε πιστεύω το κατάλληλο άτομο θα ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου (μια προσωπικότητα έντονη με πολλές γνώσεις). Αλλά όι να θιχτούν οι υπόλοιποι τωρά!

Η σειρά θα άρχιζε κάπως έτσι:

Λαλούν με Μαρικού που τα Λεύκαρα. Όταν άρκεψε η όλη φάση, εν με φωνάζαν ούλλοι έτσι“.

Φαντάστου τον Berlin στη δική μας εκδοχή…. το όνομα που εν να του εταίρκαζε σίουρα θα ήταν “Κωστής που τα Κάζια“! (αποδίδει του μια πελλάρα τζιαι εν λλίο psychotic… Ένεν;)

Επήρες μια ιδέα, άρα  μπορείς να φανταστείς πώς εν να ήταν τα ονόματα τζιαι των υπόλοιπων πρωταγωνιστών.

4
Πώς θα ήταν ντυμένοι οι πρωταγωνιστές;

independent.co.uk

Η γνωστή ενδυμασία των πρωταγωνιστών του “La casa de papel” είναι κόκκινη φόρμα και η μάσκα με το πρόσωπο του Salvador Dali.

Στη δική μας εκδοχή, εν να φορούσαν την παραδοσιακή κυπριακή ενδυμασία αλλά σε μορφή ολόσωμης φόρμας (για σκοπούς ευκινησίας).

Τζιαι φυσικά η μάσκα που εν να φορούσαν εν να ήταν το πρόσωπο της Mona Lisa – όι ότι εν κυπριακό έργο τέχνης… αλλά εν ότι πιο κοντινό που τον κόσμο της τέχνης, που θυμίζει κάτι κυπριακό με μυστήριο μαζί!

5
Το theme song!

Bella Ciao: Έχοντας υπόψη ότι ήταν ένα τραγούδι αριστερών αντιφασιστών σε αντιστασιακό κίνημα στην Ιταλία, κάτι αντίστοιχο θα ήταν το τραγούδι: “Κορόιδο Μουσολίνι”.

Ή απλά εν να πιάναμε το original τραγούδι και θα το μετατρέπαμε στα δικά μας μέτρα. Εν να έμοιαζε κάπως έτσι:

Ένα πρωί ξύπνησα. Ω! Ομορφιά μου αντίο, ομορφιά μου, ομορφιά μου αντίο, αντίο, αντίο. Ένα πρωί ξύπνησα και βρήκα τον εισβολέα. Ω! Αντάρτη πάρε με μακριά. Ω! Ομορφιά μου αντίο, ομορφιά μου, ομορφιά μου αντίο, αντίο, αντίο. Ω! Αντάρτη πάρε με μακριά, γιατί αισθάνομαι ότι θα πεθάνω“.

Εσύ ποιο version του “La casa de papel” θα προτιμούσες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending