fbpx

6 καινοτόμες εταιρείες και 1 βουλευτής έρχονται στα #DisruptionTalks για να συζητήσουν για ανατρεπτική καινοτομία!

Μία νέα πρωτοβουλία ξεκινά η startup RiseTech Media που διαχειρίζεται το τεχνολογικό vlog DisruptCyprus.com, τα #DisruptionTalks.

Η πρώτη εκδήλωση το DisruptionTalks 1.0: Disrupt, Innovate or Perish έχει σαν στόχο να διαδώσει ανατρεπτικές/διασπαστικές τεχνολογίες (disruptive technologies) και καινοτομία η οποία θα αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή των ανθρώπων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν 7 ζωντανές συνεντεύξεις στην σκηνή (fireside chats) εταιρειών που καινοτομούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και 2 παρουσιάσεις από διεθνούς φήμης ομιλητές.

Όλες οι παρουσιάσεις και οι ζωντανές συνεντεύξεις θα διαρκέσουν 15 λεπτά μάξιμουμ. Κάποιες συνεντεύξεις θα διεξαχθούν από το ιδρυτή του #DisruptCyprus Panis Pieri και άλλες από φίλους/συνεργάτες. Κάποιες συνεντεύξεις θα είναι δια δραστικές με το κοινό να υποβάλει τα δικά του ερωτήματα στους καλεσμένους.

Τα DisruptionTalks φιλοξενούνται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Λεμεσό. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να καθιερωθούν ως ο χώρος όπου η ερευνητική κοινότητα, επιχειρηματίες, εταιρείες, φοιτητές, μέλη κυβερνητικών οργανώσεων, NGOs και καινοτόμα μυαλά έρχονται κοντά να συζητήσουν ανατρεπτικές/διασπαστικές καινοτομίες. Καινοτομίες οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή του απλού κόσμου, δημιουργούν νέες αγορές και βοηθούν στην ανάπτυξη μιας χώρας.

Στο DisruptionTalks 1.0 ο κύριος ομιλητής θα είναι ο Robin Wauters. Ο Robin είναι Ευρωπαίος δημοσιογράφος που διαμένει στις Βρυξέλλες και είναι ιδρυτής του Tech.eu. Το Tech.eu είναι η κύρια πλατφόρμα στην Ευρώπη που προσφέρει πληροφόρηση για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Ευρώπης. Πληροφόρηση που είναι βασισμένη πάνω σε ανάλυση δεδομένων και αριθμών για όλα τα οικοσυστήματα των χωρών της Ευρώπης.

Στο παρελθόν δούλεψε στα διεθνή τεχνολογικά κανάλια TechCrunch και The Next Web. Ο Robin θα αναλύσει πώς μια εταιρεία τεχνολογίας μπορεί να επεκταθεί στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ανατρεπτικές καινοτομίες και πως μπορεί να εξεύρει κεφάλαια, για να πετύχει την επέκταση της.

Στην παρέα για τις ζωντανές συνεντεύξεις στην σκηνή θα είναι ο Μιχάλης Αντωνίου από την Hellas Direct, ο Δημήτρης Λιτσικάκης από την REVOLUT, ο Peter Lazou από την blockchain πρωτοβουλία otherDOTS, η Έλενα Τάνου από το Top Kinisis, ο Ιωάννης Κουρουκλίδης από την Impact Tech και ο Παναγιώτης Φιλίμης από την CyRIC. Επίσης ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα συζητήσει με τον ιδρυτή της RiseTech Media Panis για την πράσινη καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Ο ιδρυτής της RiseTech Media Panis Pieri και μπλογκερ τεχνολογίας στο DisruptCyprus.com αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση: «Θέλουμε να δούμε περισσότερες επιχειρήσεις πραγματικά να καινοτομούν και να ανατρέπουν τα δεδομένα στις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από την Κύπρο. Στόχος του πρέπει να είναι πάντα η ευκολία στην χρήση και εκ-δημοκρατικοποίηση υπηρεσιών και προϊόντων, που δημιουργούν νέες αγορές.

Ανατρεπτικές καινοτομίες όπως το blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη, η Ρομποτική και η ηθική χρησιμοποίηση των μεγάλων δεδομένων είναι ο δρόμος για το μέλλον. Η Κύπρος πρέπει να γίνει πιο καινοτόμα, πιο ανταγωνιστική και πιο ανατρεπτική για να ανταγωνιστεί στις παγκόσμιες αγορές χώρες όπως η Αμερική, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Φινλανδία και η Κίνα. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να μάθει από τις καλές πρακτικές των πιο πάνω χωρών και παράλληλα να δημιουργήσει σαν χώρα το δικό της καινοτόμο οικοσύστημα.

Ένα καινοτόμο οικοσύστημα που πρέπει να προσφέρει αξία στις παγκόσμιες αγορές. Το όραμα μας είναι να διαδώσουμε ανατρεπτικές καινοτομίες, πως δημιουργούν νέες αγορές χρησιμοποιώντας ριζοσπαστικές τεχνολογίες. Παράλληλα θέλουμε να δώσουμε μια πλατφόρμα όπου οι καινοτόμοι άνθρωποι στην Κύπρο θα δικτυώνονται σε προσωπικό επίπεδο.»

Προσκαλούνται όλα τα καινοτόμα μυαλά ή όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για καινοτομία στις 13 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο 1 – Κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος στην Λεμεσό. Η εκδήλωση θα αρχίσει ακριβώς στις 6μμ και θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα. Οι προεγγραφές ήδη έχουν αρχίσει μέσω διαδικτύου στο www.DisruptionTalks.com

Ευχαριστίες στον πλατινένιο χορηγό CyRIC, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την φιλοξενία και τους ασημένιους χορηγούς μας Code Eleven, Bandster, Impact Tech, Extra Energy Holdings (Cyprus). Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανισμούς που στηρίζουν όπως ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, το Startup Cyprus, το CyprusInno, το Cyprus Agile Innovation, το Crypto Cyprus και το Tech Talks Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες και θέματα επικοινωνίας:

Panis Pieri
Ιδρυτής RiseTech Media & Μπλόγκερ τεχνολογίας στο DisruptCyprus.com
Τηλ. 00357 99909609
Email. panis@disruptcyprus.com

Δείτε την ατζέντα και περισσότερες πληροφορίες στο www.DisruptionTalks.com και ακολουθήστε όλες τις ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του hashtag #DisruptionTalks.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending