fbpx

Νέο Ρεκόρ Guinness στην Πάφο χορεύοντας… Χασάπικο! (photos)

Αν δεν έμαθες τι έγινε πρόσφατα στην πλατεία του Κάστρου στην Πάφο την Κυριακή 11/11/2018, ευκαιρία να ενημερωθείς.

Μια σημαντική προσπάθεια για να μπει η Πάφος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με ταυτόχρονη ενίσχυση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Σύμφωνα με το taxidromos24.com, οι συμμετέχουσες γυναίκες δούλεψαν αρκετά σκληρά για να πετύχει αυτός ο στόχος, ενώ υπήρχε ενθουσιώδης συμμετοχή αρκετών παιδιών!

1
Ποιος οργάνωσε την εκδήλωση;

Την εκδήλωση ανέλαβε να οργανώσει ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και σε συνεργασία με όλες τις σχολές χορού και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με το taxidromos24.com

Ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 912, σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις.

taxidromos24.com

Ο Χαράλαμπος Πάζαρος, δημοτικός σύμβουλος στον Δ. Πάφου ανέφερε «σήμερα ο Δήμος Πάφου δια μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας, τις σχολές χορού, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και οργανωμένα σύνολα, διοργάνωσε το χορευτικό χασάπικο».

Στόχος είναι μια θέση, όπως εξήγησε στο ρεκόρ Guinness, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα την συνδρομή όλων των δημοτών της Πάφου, ώστε ο στόχος να γίνει κατορθωτός που αποτελεί ομαδική δουλειά και ενότητα.

2
Ποιο ήταν το προηγούμενο ρεκόρ;

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση το προηγούμενο ρεκόρ ήταν με συμμετοχή 748 ατόμων και κατείχε ο Δήμος Αγίας Νάπας από το 2014.

Οι δημότες για τον σκοπό αυτό μάλιστα, μετά από πρόσκληση του Δ. Πάφου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό μάθημα χορού, το οποίο πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα προηγουμένως, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

3
Όσα δεν ήξερες για το  Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (Hospice)

Βρίσκεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Μέσα Χωριό, της Επαρχίας Πάφου. Έχει 9 ευρύχωρα δωμάτια και προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε άτομα που τη χρειάζονται ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, θρησκείας και της φύσης της ασθένειας.

Η παροχή φροντίδας είναι εντελώς δωρεάν, αλλά όχι χωρίς κόστος αφού η διατήρηση και συντήρηση του κτηρίου και υλικοφαρμακευτικού εξοπλισμού γίνεται με δωρεές, κληροδοτήματα, εράνους και φιλανθρωπικέςεκδηλώσεις.

Αυτή ήταν η 2η προσπάθεια των χορευτών της Πάφου, μιας και η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending