fbpx

Πανεπιστήμιο του Middlesex: Με ρομπότ στο Κοινοβούλιο για τη Μελλοντική Εκπαίδευση!

Το ρομπότ Pepper του Πανεπιστημίου του Middlesex έγραψε ιστορία στις 16 Οκτωβρίου 2018 ως το πρώτο ρομπότ που έλαβε μέρος σε ακρόαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Ο Pepper απευθύνθηκε στην Επιτροπή Παιδείας κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και των επιπτώσεων στην εκπαίδευση των εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο καθηγητής του Middlesex, Martin Loomes, Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος της Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο Babak Jahanbani, Γενικός Διευθυντής στον παγκόσμιο κορυφαίο τεχνικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό και παροχής λύσεων και δύο σπουδαστές του Middlesex, περιέγραψαν το ρόλο του στο Middlesex και πώς τα ρομπότ και οι ανθρώπινοι εργαζόμενοι θα αλληλοσυμπληρώνονται στον εργασιακό χώρο του μέλλοντος.

Η επίσκεψη του Pepper ήρθε μετά από την επίσκεψη στο πανεπιστήμιο του πρόεδρου της επιτροπής, Rob Halfon MP, το καλοκαίρι του 2018 ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τους σπουδαστές της επιστήμης και της μηχανικής και το προσωπικό που γνώρισε, και θέλησε να προβάλει το έργο τους.

Οι φοιτητές του Middlesex περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο ο Pepper αναπτύσσεται από το Middlesex για επιστημονικές και τεχνολογικές εκδηλώσεις προσέγγισης, ως ένας τρόπος να γοητεύσει τους επισκέπτες, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Έχουν αναδείξει τις δυνατότητές του στην τάξη, για παράδειγμα πώς μπορεί να βοηθά στη διδασκαλία απλών μαθηματικών μέσω της κίνησης και των παιχνιδιών. Ένα από τα μέλη του panel, η φοιτήτρια ρομποτικής Joana Da Cunha Miranda εργάζεται επί του παρόντος σε ένα έργο που χρησιμοποιεί τον Pepper για να διδάξει τις δεξιότητες αριθμητικής σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ή μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Pepper είναι απτός, με αισθητήρια ανατροφοδότηση μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης του προσώπου – τα μάτια του γίνονται από ροζ σε πράσινο όταν εντοπίζει ένα πρόσωπο – και προγραμματισμένες ακολουθείες κίνησης, οι οποίες περιλαμβάνουν μικρές μετατοπίσεις του κεφαλιού και των βραχίονων σε ανθρώπινη κατάσταση όταν βρίσκονται σε ηρεμία.

Οι άνθρωποι έλκονται να αλληλεπιδρούν με αυτό ως ένα δυναμικό αντικείμενο, οικοδομώντας μια σχέση και ενισχύοντας τη μάθηση τους.

Για τον προγραμματισμό του Pepper, το ρομπότ ενσωματώνει τη σύγχρονη έννοια της πληροφορικής, όπου ο υπολογιστής δεν έρχεται αυτόματα με πληκτρολόγιο και οθόνη, αλλά είναι σε εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης: “το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, το ψυγείο, το σύστημα αγορών σας, το τηλέφωνό σας, τη φωτογραφική μηχανή σας “, όπως εξήγησε ο καθηγητής Martin Loomes στην επιτροπή.

Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα πιθανών εφαρμογών της τεχνολογίας που εξετάζεται επί του παρόντος, σε τομείς όπως η φροντίδα των ηλικιωμένων, την οποία επίσης έθιξε και η σύνοδος τεκμηρίωσης.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την εμφάνιση του Pepper στην επιτροπή, με 5 εθνικές εφημερίδες να στέλνουν δημοσιογράφους για να καλύψουν τη συνάντηση και πολλούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θέλουν να πάρουν συνέντευξη από τον Pepper και να του υποβάλουν ερωτήσεις για να αναδείξουν τις ανθρωποειδείς δυνατότητές του.

Υπήρξε μια παρεξήγηση, όπως επεσήμαναν ορισμένοι τεχνικοί σχολιαστές, ότι ο Pepper έχει αυτογνωσία και ικανότητα να επικοινωνεί αυθόρμητα.

Μερικές από τις προγραμματισμένες απαντήσεις που έδωσε ο Pepper και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι ανθρώπινοι μάρτυρες του Middlesex κατέστησαν σαφές ότι ο Pepper είναι σήμερα, αλλά και στο άμεσο μέλλον, βοηθητικό εργαλείο και όχι υποκατάστατο ανθρώπινων εργαζομένων και αλληλεπιδράσεων.

dailydot.com

Ο φοιτητής της Πληροφορικής Nick Fitton μίλησε στην επιτροπή για τις εμπειρίες του στο Middlesex και τη φιλοσοφία της διδασκαλίας του Πανεπιστημίου. “Έχω διδαχθεί ότι είμαι τόσο διαφορετικός και προσαρμοστικός όσο μπορώ να είμαι”. Κατά το πρώτο μου έτος, μάθαμε για τα βασικά στοιχεία της ανάπτυξης διαδικτύου, αλλά αναμένουν ότι θα μπορέσουμε να περιπλανηθούμε σε ευρύτερα εδάφη» – έτσι όταν εισήχθη σε ένα blockchain project σε ένα internship, γρήγορα το κατάλαβε, αν και δεν είχε σπουδάσει blockchain στο παρελθόν, επειδή αυτή ήταν η προσέγγιση στις νέες προκλήσεις που είχε προετοιμαστεί από το Middlesex.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, δεν γνωρίζουμε ποτέ τι πρόκειται να συμβεί. Στον κλάδο μου υπάρχει μεγάλη αυτονομία … γνωρίζουμε ότι έχουμε την ικανότητα να προχωρήσουμε και να εξερευνήσουμε [και] να λύσουμε την κατάσταση“, δήλωσε η Joana Miranda, που προγραμματίζει και διατηρεί τον Pepper και παρουσιάζει το ρομπότ στους επισκέπτες σε εκδηλώσεις επιστήμης.

Επίσης, η Joana και ο Nick βλέπουν ως μέρος του ρόλου τους τον κατακερματισμό των στερεοτύπων σχετικά με θέματα μηχανικής και επιστήμης, αποδεικνύοντας στους νέους ανθρώπους μέσω εκδηλώσεων αφοσίωσης και ευκαιριών δημοσιότητας ότι αυτοί οι τομείς είναι για όλους.

Με τον Pepper στην τάξη, “υπάρχει μια ολόκληρη πλούσια ατμόσφαιρα από αυτό που μπορούμε να κάνουμε”, δήλωσε ο καθηγητής Loomes στους βουλευτές.

Το πνεύμα της ευελιξίας και της σύνθεσης υψηλής τεχνολογίας του Pepper με ψυχολογικές αρχές, υποστηρίζει μια ριζική αλλαγή στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, προς ένα μοντέλο βασισμένο στην επίλυση προβλημάτων και όχι στην απόκτηση γνώσεων, το οποίο προωθεί διεπιστημονική μελέτη και αγκαλιάζει την ιδέα δια βίου μάθηση.

Ως Πανεπιστήμιο, το Middlesex έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μεθόδους διδασκαλίας που να εξοπλίζουν τους μαθητές για την επαγγελματική τους ζωή.

Οι ακαδημαϊκοί του Middlesex αναπτύσσουν διαρκώς τρόπους σκέψης που αντικατοπτρίζουν τη σύμπραξη τεχνολογιών, όπως τα προγράμματα διαχείρισης κτιριακών μοντέλων πληροφόρησης που συγκεντρώνουν στοιχεία της μηχανικής, της κατασκευής, της διαχείρισης και των έξυπνων περιβαλλόντων με τρόπους που δεν εξετάστηκαν προηγουμένως.

Ο Babak Jahanbani, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη έξυπνη εγκατάσταση εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Middlesex, δήλωσε στους βουλευτές ότι το διδακτικό ήθος στο Middlesex είναι “αρκετά ικανοποιητικό“.

Έχει προσλάβει δυο αποφοίτους του Middlesex και δήλωσε ότι “αυτοί οι τύποι ήταν αρκετά καινοτόμοι, έχουν πάρει την επιχείρησή μας σε διαφορετικό επίπεδο. Όχι μόνο από τεχνολογική πλευρά, αλλά και επιχειρηματική προσέγγιση των πελατών“.

Αν θέλετε να σπουδάσετε αι εσείς στο Πανεπιστήμιο του Middlesex μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στα τηλέφωνα 22780250 ή 22785022

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending