fbpx

5 αξέχαστες βραδιές που η Εθνική Κύπρου μας έκανε περήφανους!

Με την ευκαιρία της διακοπής της κανονικής ροής του κυπριακού πρωταθλήματος για τα ματς της εθνικής ομάδας, ρίχνουμε μια ματιά στις ένδοξες σελίδες που έγραψε στην ιστορία της η Εθνική Κύπρου.

Μπορεί να μην έχουμε να επιδείξουμε τίτλους και διακρίσεις σε τελικές φάσεις ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά κατά καιρούς πετύχαμε μεγάλα αποτελέσματα που μας γέμισαν περηφάνια και σίγουρα αυτές τις βραδιές τις θυμόμαστε έντονα!

Δες ποιες βραδιές μας έμειναν αξέχαστες:

1
Κύπρος Vs Ιταλία 1-1

Στα πλαίσια των προκριματικών του EURO 1984 η Εθνική μας ήταν στον όμιλο με Ρουμανία, Σουηδία, Ιταλία και Τσεχοσλοβακία. Κατάφερε με μια καλή εμφάνιση απέναντι στην Ιταλία μέσα στο Τσίρειο να πάρει τον πόντο της ισοπαλίας.

Όπου μάλιστα είχε προηγηθεί με τέρμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Χριστάκη Μαυρή.

2
Κύπρος Vs Ισπανία 3-2

Προκριματικά Euro 2000, η Εθνική μας με πολύ καλές εμφανίσεις έμεινε ένα βαθμό πίσω από την 2η θέση που οδηγούσε στους αγώνες μπαράζ για την τελική φάση.

Παρόλη την πίκρα του αποκλεισμού, θα μείνει στην ιστορία η εμβληματική νίκη επί της Ισπανίας του Louis Enrique, Fernando Hierro, Morientes και του μεγάλου Raul μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

3
Κύπρος Vs Γερμανία 1-1

Μέσα σε ένα μήνα η Εθνική μας έκανε περήφανους 2 φορές, αφού μέσα στο Γ.Σ.Π κατάφερε και πήρε ισοπαλία απέναντι στην Γερμανία του Λεβ, με παραταγμένα τα μεγάλα αστέρια όπως Ballack, Friedrich, Klose και Schweinsteger. Η 2η ακολουθεί πιο κάτω.

4
Κύπρος Vs Ιρλανδία 5-2

Ίσως η μεγαλύτερη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόσο για την πληθώρα τερμάτων όσο και για τη βαρύτητα του αντιπάλου.

Με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη να βγάζουν φωτιές σε όλο το ματς, ούτε η κλάση του O’Shea αλλά ούτε του Robbie Keane κατάφεραν να αποτρέψουν την μεγάλη ήττα από την Εθνική μας που έδειξε την ανωτερότητα της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

5
Πορτογαλία Vs Κύπρος 4-4

Ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση της Εθνικής μας που δεν φοβήθηκε να παίξει στα ίσα την Πορτογαλία με πρωτοκλασάτους παίκτες στο ρόστερ της.

Η ισοπαλία μέσα στο Da Luz ήταν μεγάλη σημασίας λόγω της προϊστορίας με την Εθνική Πορτογαλίας, αφού σε σύνολο 8 αγώνων μετρούσαμε ισάριθμες ήττες και μόλις 2 τέρματα υπέρ.

Όλοι έχουμε την ομάδα μας, αλλά οι χαρές που μας δίνει η Εθνική μας πάντα είναι κάτι διαφορετικό! Πάμε Κύπρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending