fbpx

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου είναι οι άνθρωποί σου…

Σίγουρα θα σ’ έχουν ρωτήσει αρκετές φορές ποια είναι η αγαπημένη σου χώρα, σε ποια πόλη θα ‘θελες να ταξιδέψεις και άλλα πολλά. Θυμάσαι τι απαντούσες; Παρίσι, Αγγλία, Νέα Υόρκη, Θαϊλάνδη και Χαβάη ήταν μερικές από τις επιλογές σου, σωστά;

1
Και εμένα όταν με ρωτούσαν, κάτι ανάλογο τους απαντούσα

Τους έλεγα ότι αν γινόταν θα ήθελα να ζήσω για πάντα στο Παρίσι. Ακόμα και να μην είχα ταξιδέψει ποτέ εκεί, ήξερα ότι ήταν το αγαπημένο μου μέρος και το ωραιότερο για ‘μένα στον κόσμο.

2
Τις προάλλες όμως κάποιος έτυχε να μου κάνει την ίδια ερώτηση

Άθελα μου δίστασα μη γνωρίζοντας τι να απαντήσω. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι το αγαπημένο μου μέρος δεν ήταν πλέον το Παρίσι, ούτε καν η Γαλλία, κι ούτε κανένα άλλο μέρος στο κόσμο.

Το αγαπημένο μου μέρος δεν ήταν πια τόπος, πόλη, χώρα ή τοποθεσία. Αντιθέτως, το αγαπημένο μου μέρος μετατράπηκε σε άνθρωπους – στους ανθρώπους μου.

Και θα μπορούσα να τους περιγράψω με χίλιες δυο λέξεις περισσότερες απ’ ότι θα περιέγραφα το Παρίσι και όποιο άλλο μέρος του κόσμου.

Μόνο όταν βρίσκεσαι μακριά απ’ τους ανθρώπους σου, καταλαβαίνεις πόσα πολλά σημαίνουν για ‘σένα. Μόνο όταν σου λείπουν τόσο έντονα αντιλαμβάνεσαι πόσο τους αγαπάς.

3
Οι άνθρωποι σου λοιπόν είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις

Κι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι: ακόμα και στο ωραιότερο μέρος του πλανήτη να βρίσκεσαι, αν δεν είσαι με τους ανθρώπους σου, τους δικούς σου τους ανθρώπους, ευτυχισμένος δεν θα νιώσεις ποτέ.

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στις πιο πολυσυζητημένες παραλίες, στα πιο διάσημα μπαρ και clubs, στα πιο όμορφα μονοπάτια της φύσης, στα πιο τεράστια εμπορικά κέντρα του κόσμου, στα ομορφότερα μέρη όλης της γης, ακόμα κι αν έχεις να ξοδέψεις αμέτρητα χρήματα, ακόμα κι αν μπορείς να έχεις τα πάντα… αν δεν έχεις δίπλα σου όσους αγαπάς, τι να τα κάνεις όλα αυτά;

Η ζωή είναι για να τη μοιραζόμαστε, έτσι κατάλαβα τουλάχιστον.

4
Αλλά δεν είναι για να την μοιραζόμαστε με όποιον κι όποιον

Η ζωή είναι για να τη μοιράζεσαι με εκείνους τους αγαπημένους σου ανθρώπους, με εκείνους που αγαπάς και σ’ αγαπούν. Που μαζί τους νιώθεις να είσαι ο εαυτός σου, αυτός ο εαυτός σου που προσπαθείς να αλλάξεις για ν’ αρέσεις στους υπόλοιπους.

Όχι! Η ζωή είναι για να τη μοιράζεσαι μ’ εκείνους που σε αγαπούν για αυτό που ήσουν και αυτό που είσαι, μ’ εκείνους που σε ξέρουν ίσως περισσότερο κι απ’ όσο ξέρεις εσύ εσένα.

5
Οι άνθρωποι σου τελικά, είναι σημαντικότεροι από όλα

Γι’ αυτό να τους αγαπάς τους ανθρώπους σου και να τους το δείχνεις γιατί κάποτε θα βρεθείς μακριά τους και θα σου λείπουν και δεν θα ‘ναι τόσο εύκολο να πας να τους βρεις όποτε θες.

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου λοιπόν είναι οι άνθρωποι σου. Γιατί πολύ απλά χωρίς αυτούς, τα ωραιότερα μέρη δεν είναι πια ωραία, τα ομορφότερα πράγματα δεν είναι πια όμορφα, και η ζωή δεν είναι εκείνη η γλυκιά ζωή που ήξερες.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending