fbpx

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για μαθητές στο The Mall of Engomi!

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες είχαν μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου στο The Mall of Engomi.

To εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τους μαθητές στο εργαστήριο που διοργάνωσε με θέμα τις τεχνικές παρουσίασης και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσουν για να εργοδοτηθούν την επόμενη δεκαετία. Το εργαστήρι έγινε από τον κ. Λεωνίδα Αλεξάνδρου, επαγγελματία μέντορα και εκπαιδευτή εφήβων, νέων και υπαλλήλων εταιριών.

Ο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος ίδρυσε την «Young Future Leaders Academy», μετέδωσε στους μαθητές, τις τεχνικές που χρειάζονται για να έχουν σωστή παρουσίαση με τους νεαρούς να παρακολουθούν το εργαστήριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη του τη διάρκεια.

Έπειτα, χρησιμοποιώντας διαδραστικές μεθόδους ο ομιλητής και οι συμμετέχοντες έγιναν ένα, γεγονός που βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν με αμεσότητα πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος σε μια συνάντηση, το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τόνος της φωνής αλλά και το περιεχόμενο των λέξεων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να προσέξουν και ποιες δεξιότητες είναι καλό να αναπτύξουν για να βελτιώσουν τις πιθανότητες εργοδότησης τους τη δεκαετία του 2020.

Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε σχετικά με το εργαστήρι: «Οι μαθητές του λυκείου είναι οι πολίτες του αύριο και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους δίνουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση – γεγονός που θα βοηθήσει την λειτουργικότητα της κοινωνίας μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οργανώσαμε το εργαστήρι αυτό, για να εφοδιαστούν οι μαθητές, με εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Το εκπαιδευτικό αυτό εργαστήρι ήταν ακόμη μια προσπάθεια του The Mall of Engomi να διαφωτίσει τους νεαρούς και να τονίσει τη σημασία της διαπαιδαγώγησής τους. Με ενέργειες σαν αυτή, το εμπορικό κέντρο επιδιώκει την συνέχιση της ενημέρωσης του κοινού για θέματα προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Σχετικά με το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του The Mall of Engomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.

Επίσης η παρουσία του The Mall of Engomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων; του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί, ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending