fbpx

5+1 πρωταγωνιστές στο Boca – River από τον πρώτο τελικό του Copa Libertadores!

Boca vs River το σούπερ κλάσσικο, η μητέρα των μαχών, ένα τελείως διαφορετικό κλάσσικο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ένας αγώνας με ταπεραμέντο, με Αργεντίνικο πάθος και μπόλικη δύναμη χωρίς σε καμία περίπτωση η τακτική να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο πρώτος αγώνας του τελικού του Copa Libertadores μπορεί να μην ανέδειξε νικητή αλλά σίγουρα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να λάμψουν.

Πάμε να δούμε ποιοι παίκτες έδωσαν το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον αγώνα κατά την δική μου άποψη.

 

1
Wilmar Barrios

Παίζοντας στο κέντρο του άξονα, ο Barrios ήταν ο πρώτος παίχτης μπροστά από την άμυνα με την ευθύνη να κουβαλήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Σε ένα αγώνα που η River είχε σαν κύριο μέλημα να αμυνθεί και αν βρει χώρους να κτυπήσει στη κόντρα, ο Barrios συνέβαλε στη καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο σωστό transition από την άμυνα στη επίθεση.

Μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν ο μαέστρος για την ομάδα του αφού εκείνος ήταν που έδινε το ρυθμό στο παιχνίδι και από τα πόδια του ξεκίνησαν αρκετές επιθέσεις της Boca.

2
Franco Armani

Μόνο και μόνο για την απόκρουση που είχε στα χασομέρια του αγώνα στο εξ’ επαφής τέλειωμα του Benedetto του αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα. Όχι μόνο δεν άφησε την ομάδα του να χάσει αλλά και της έδωσε ένα άτυπο προβάδισμα λόγω των δύο εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι συμπαίκτες του.

Αν και μπορεί να πει κάποιος πως δε χρειάστηκε να κάνει και πολλά έχοντας μπροστά του μια άμυνα 5 ατόμων, ο διεθνής τερματοφύλακας της River “ξεπλήρωσε” τις δυο σχετικά κακές του αντιδράσεις στα δυο γκολ της Boca, με την τελευταία του απόκρουση.

3
Exequiel Palacios

Ένας “σκύλος” στο χώρο του κέντρου, δεν είναι έκπληξη πως το όνομα του ακούστηκε για πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες αν και φαίνεται να είναι πολύ κοντά στη Real Madrid. Έδωσε πολλές μάχες, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε στον Gonzalo Martinez την ελευθερία των επιτελικών κινήσεων.

Επίσης κατέγραψε και μια ασσίστ στο πρώτο γκολ της River όπου με μια απίστευτη κάθετη πάσα έκοψε στα δυο την άμυνα της Boca δίνοντας την ευκαιρία στο Lucas Pratto να χρηστεί σκόρερ.

4
Agustin Rossi

Μπορεί να δέχτηκε δύο γκολ αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Το πρώτο γκολ ήταν ένα απίστευτο τελείωμα από τον επιθετικό της River σε ένα τετ-α-τετ και το δεύτερο ήταν αυτογκόλ από τον κεντρικό του αμυντικό.

Κατά τα άλλα έδειξε την κλάση του με τις αποκρούσεις του στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά στη εξ’ επαφής κεφαλιά του Rafael Santos Borre. Αν δεν ήταν αυτός κάτω από τα γκολπόστ η Boca θα μπορούσε να δεχτεί γκολ σε κάθε σουτ στο στόχο που κατέγραψε η River.

5
Wanchope Abila

Πριν μερικά χρόνια ο Abila είχε προτείνει στον Daniel Angelici, τον τότε πρόεδρο της Boca να τον πληρώνει με βάση τα πόσα γκολ θα σκόραρε και τώρα κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Angelici αν του πρόσφερε ένα συμβόλαιο με σταθερό μισθό αντί αυτού, αφού ο Abila δεν σταματά να σκοράρει.

Πάλεψε απέναντι στη άμυνα των 3 της River που γινόταν άμυνα των 5 σε μερικές περιπτώσεις, έχοντας για λίγο περισσότερο από μια ώρα σαν στήριγμα και τoν Benedetto. Κατάφερε να σκοράρει το πρώτο γκολ της Boca έπειτα από δική του διπλή προσπάθεια και δεν ήταν εύκολο γκολ, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη δύσκολη γωνιά από την οποία τελειώνει τη φάση στη επαναφορά.

6
Carlos Tevez

O Carlitos μπορεί να μην ξεκίνησε τον αγώνα σαν βασικός αλλά σίγουρα όταν πέρασε σαν αλλαγή στο 73’ έδωσε άλλο αέρα στη ομάδα του. Έχοντας ένα διαφορετικό ρόλο τη φετινή σεζόν, κυρίως βοηθητικό αφού δεν είναι πολλές οι συμμετοχές του στη βασική ενδεκάδα, μπήκε στο αγώνα και λίγο έλειψε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Με μια τέλεια πάσα, σαν επιστέγασμα μιας ομαδικής προσπάθειας, έδωσε τη δυνατότητα στον Benedetto να βγει φάτσα με τον Armani και στο τέλος να σπαταλήσει μια τεράστια ευκαιρία για να χρίσει την Boca νικήτρια του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν πέρασε στον αγώνα φώναξε “Ψηλά το κεφάλι, δεν έχουμε ηττηθεί ακόμα”!

Πλέον αναμένουμε με αγωνία και ανυπομονησία τον δεύτερο τελικό για να δούμε ποια ομάδα θα βγει νικήτρια από αυτή την κόντρα. Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο νικητής του αγώνα και κατ’ επέκταση του τροπαίου;

Συμφωνείς με τους διακριθέντες παίκτες που ανάφερα; Εσύ θα πρόσθετες κάποιον άλλον σε αυτή τη λίστα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending