fbpx

5 ποδοσφαιριστές που δεν άλλαξαν ποτέ ομάδα!

Είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά υπάρχουν. Παίκτες “σημαίες” για τις ομάδες τους που δικαιολογημένα τις ονομάζουν το δεύτερο τους σπίτι ή τη δεύτερη τους οικογένεια!

Αρνήθηκαν πολλές προτάσεις για να παραμείνουν πάντοντε πιστοί στην ομάδα τους και δεν το μετάνιωσαν ποτέ!

Πάμε να δούμε 5 παίκτες-σημαίες!

1
Totti – Αιώνια πιστός!

acmilaninfo.com

Τρανό παράδειγμα! Μετά από 25 χρόνια, 785 εμφανίσεις και περίπου 300 γκολ τελειώνει την καριέρα του το 2017 στην μία και μοναδική του ομάδα!  Δικαιολογημένα λοιπόν στον αποχαιρετισμό του έκλαψαν και οι πέτρες της Ρώμης (και εγώ)!

Τον είχαν φλερτάρει πολλές ομάδες, αλλά εκείνος πιστός. Όταν τον ρώτησαν γιατί αρνήθηκε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης το 2006, ο ίδιος απάντησε “έχετε ακούσει πότε κάποιον να εγκαταλείπει τη φτωχή οικογένεια του για να ζήσει με πλούσιους ξένους;

2
Puyol – Ο βράχος της Βαρκελώνης!

espnfc.com

Χαρακτηριστική μορφή της Barcelona και για πολλούς ο απόλυτος αρχηγός, αφού ήταν ο κάτοχος του περιβραχιονίου για πολλά χρόνια στη σειρά!

Είναι πολλά τα παραδείγματα που δείχνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την ξεχωριστή του προσωπικότητα και την ηγετική του μορφή που πολλοί αρχηγοί ομάδων θα έπρεπε να έχουν! Ο εμψυχωτής, ο ηγέτης, ο παθιασμένος της εντεκάδας, αλλά πάνω απ’ όλα αθλητής.

3
Ryan Giggs – Το σύμβολο της Manchester!

dailypost.co.uk

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Manchester City και μόλις στα 14 του χρόνια ο ίδιος ο Alex Ferguson πείθει την οικογένεια του και υπογράφει στην Manchester United.

Έδωσε πολλά, πήρε ακόμη πιο πολλά, κατέχει ρεκόρ με 1000 συμμετοχές και μετά από 24 χρόνια συμμετοχών έχει αγαπηθεί όσο λίγοι!

4
Χρίστος Πογιατζής – Ο “μαθουσάλας” του Εθνικού Άχνας!

goal.philenews.com

Στα δικά μας μέρη πιο σπάνιο το φαινόμενο αυτό! Σημαία για τον Εθνικό αποτελεί ο Χρίστος Πογιατζής που παρέμεινε πιστός για πάνω από 20 χρόνια. Παρόλο που κατά καιρούς ο Πογιατζής είχε διάφορες προτάσεις, ίσως και πιο ελκυστικές, παρέμεινε στον Εθνικό από τη χρόνια 1995 μετρώντας πολλές συμμετοχές και γκολ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι γαλλική ιστοσελίδα βρήκε και έκανε αφιέρωμα στους 10 πιο πιστούς παίκτες, και ο Πογιατζής είναι ένας από αυτούς!

5
Γιαννάκης Γιαγκουδάκης – Ο εμβληματικός αρχηγός του Απόλλωνα!

goleador.org

Το “μια ζωή Απόλλων” παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Γιαγκουδάκη.  Για πάνω από 20 χρόνια υπηρέτησε την ομάδα του Απόλλωνα και για 16 χρόνια στη σειρά ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Ήταν παρών σε πολλές από τις επιτυχίες του Απόλλωνα και θεωρείτο ένας κορυφαίος παίκτης της εποχής του!

Δέχτηκε πολλές προτάσεις από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών, ΑΠΟΕΛ, όμως, ο ίδιος δεν δέχτηκε ποτέ καμιά, ωστόσο νιώθει απογοητευμένος που στην Κύπρο χάνονται ταλέντα χωρίς λόγο!  Γενικά τα λόγια του για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο προκαλούν συγκίνηση!

Και όπως λέει και ο ίδιος: “είναι δώρο Θεού να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και να υπηρετείς μια ομάδα“!

Εσύ ποιους άλλους θυμάσαι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending