fbpx

4 ομάδες μας που αλλάζουν προπονητές συνεχώς τα τελευταία χρόνια!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο κυπριακό πρωτάθλημα επικρατεί η νοοτροπία “αν η ομάδα δεχτεί τουλάχιστον 3-4 συνεχόμενες ήττες πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή”.

Είναι φανερό πως δεν υπάρχει υπομονή εκ μερους των διοικήσεων που περιμένουν “θαύματα” από τα πρώτα κι’ όλας παιχνίδια.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται και το γεγονός πολλοί από αυτούς να μην άξιζαν τον πάγκο μερικών ομάδων.

Πάμε να δούμε 4 ομάδες μας που τα τελευταία χρόνια αλλάζουν προπονητές λες και είναι πουκάμισα!

 

1
Aνόρθωση

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι μετά τα χρόνια του Temur Ketspaia εκεί επικράτησε μια ανισορροπία όσο αφορά τους προπονητές.

Συγκεκριμένα μετά τον Γεωργιανό, η ομάδα της Αμμοχώστου άλλαζε 1-2 προπονητές τον χρόνο. O Andre Paus κατάφερε να συμπληρώσει μια ολόκληρη σεζόν μετά τον Temur (ανάμεσα από 15 προπονητές)! Αντικαταστάτης του ήταν ο Σέρβος Zoran Milikovic, ο οποίος έκατσε στον πάγκο σε 6 παιχνίδια νικώντας μόλις το 1. Αποχώρησε τον Μάρτη του 2016. O Nεόφυτος Λάρκου ολοκλήρωσε τη χρονιά ανεπιτυχώς, αφού 2 μήνες μετά αποχώρησε.

Η “κυρία” διαδέχτηκε τον Antonio Puche αμέσως μετά τον Λάρκου ο οποίος δεν φάνηκε να είναι πιο ικανός απο τους προαναφερθέντες κι αυτό γιατί σε 7 παιχνίδια σημείωσε 6 ήττες. Αποχώρησε τον Οκτώμβρη του 2016.

2
Ομόνοια

Από την άλλη η Ομόνοια δε φαίνεται να απέχει και πολύ στο θέμα προπονητή από την Ανόρθωση. Από τη σεζόν 2007-2008 μέχρι και σήμερα άλλαξε 16 προπονητές! Ειδικότερα τη χρονιά 2017-2018 όταν ανέλαβε ο Πάμπος Χριστοδούλου σε γενικές γραμμές όλοι περίμεναν μια τελείως αλλαγμένη Ομονοια. Πράγμα που δεν έγινε διότι σε 4 αγωνιστικές είχε μαζέψει μόλις 2 βαθμούς.

Την ίδια περίοδο η Ομόνοια τον αντικατέστησε με τον Βούλγαρο Ivaylo Petev o οποίος μάζεψε το απόλυτο των 12 βαθμών. Τον Μάρτιο του 2018 αποχώρησε μετά από άσχημες διαπραγματεύσεις με την ομάδα.

Την περίοδο 2018-19 (μεγάλη χρονιά για την Ομόνοια που έγινε εταιρεία) προπονητής ήταν ο Juan Carlos Oliva. Η πόρτα εξόδου ήταν αναμενόμενη εφόσον σε 5 αγωνιστικές συγκέντρωσε μόλις 6 βαθμούς. Το έργο του συνεχίζει τώρα ο Γιάννης Αναστασίου.

3
ΑΠΟΕΛ

Στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ από το 2000 σημειώνει 22 προπονητές. Μάλιστα το 2015 είχε αλλάξει 3 προπονητές. Μετά τον Γιώργο Δώνη που αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2015, τον αντικατέστησαν άλλοι 3 την ίδια χρονιά.

Αυτοί ήταν ο Thorsten Fink, Domingos Paciência και  Temur Ketsbaia. Αξίζει να αναφερθεί πως ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος παρά τις τόσες αλλαγές.

4
Ερμής

Τέλος το ίδιο φαινόμενο δείχνει να αντιμετωπίζει και ο Ερμής. Τον Νοέμβρη του 2017 τερμάτησε την συνεργασία του με τον Κύπριο τεχνικό, Νίκο Παναγιώτου, με τον οποίο είχε συνάψει συνεργασία άλλες 2 φορές στο παρελθόν.

Αφότου λύθηκε η συνεργασία, ο Ερμής υπέγραψε με τον Σέρβο Goran Milojevic ο οποίος αποχώρησε ένα μήνα μετά, ενώ η ομάδα είχε “πιάσει πάτο” στην 11η θέση.

Ο επόμενος ήταν ο Κώστας Καιάφας που έμεινε για περίπου ένα χρόνο και αντικαταστάτης του τώρα είναι ο João Carlos Pires de Deus.

Κλείνοντας μπορούμε να επισημάνουμε ότι τα ακατάπαυστα “διαζύγια” με τους προπονητές είναι μείον για την ομάδα και συγκεκριμένα στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να αφομοιώσουν μια συγκεκριμένη τακτική και σύστημα στο παιχνίδι τους.

Εσένα ποια είναι η άποψη σου; Γιατί αλλάζουν συνέχεια προπονητές κάποιες ομάδες και πιστεύεις πως είναι καλό να γίνεται αυτό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending