fbpx

Γιατί κάποιοι Baristas στα Starbucks Φοράνε Μαύρη Ποδιά και όχι Πράσινη;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι από τους Baristas των Starbucks φοράνε μαύρη ποδιά και όχι πράσινη;

Το χρώμα της ποδιάς δηλώνει την εξειδίκευσή τους στον καφέ!

Κάθε barista, ξεκινώντας να εργάζεται στα Starbucks, παρακολουθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης, μέσα από το οποίο μαθαίνει ως νέος partner για τη φιλοσοφία των Starbucks, τα εταιρικά πρότυπα και τις διαδικασίες καθώς και την κουλτούρα του καφέ.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε νέος partner μαθαίνει πως θα γίνει ένας καταρτισμένος barista, ικανός να προσφέρει πάντοτε την ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ Starbucks, προετοιμάζοντας αρίστης ποιότητας ροφήματα και εξυπηρετώντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά. Επιπλέον, οι partners μαθαίνουν πώς να εργάζονται οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε διαφορετικό πόστο του καταστήματος σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρίας, ώστε να γνωρίζουν τις απαιτήσεις και δεξιότητες που χρειάζονται αντίστοιχα.

Όλα αυτά τα στάδια εκπαίδευσης, δημιουργούν γερά θεμέλια, ώστε σε μελλοντικό χρόνο, οι partners να είναι σε θέση να αναλάβουν ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα, καθώς και αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για την μελλοντική εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους μέσα στην εταιρεία.

Εκτός από τη βασική και διαρκή εκπαίδευση μέσα στα καταστήματα, οι partners έχουν τη δυνατότητα να λάβουν συμπληρωματική εκπαίδευση σε βάθος όσον αφορά στον καφέ μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Starbucks Coffee Master». Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουν για θέματα όπως η αγορά του καφέ, όλες τις πτυχές της παραγωγής, καλλιέργειας, επεξεργασίας και καβουρδίσματος της εκάστοτε ποικιλίας καφέ, που καθορίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε συνδυασμό με την χώρα / περιοχή καλλιέργειας, τους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης καφέ, τη δημιουργία ροφημάτων, κ.λπ. Μετά την πιστοποίηση, ο κάθε νέος Coffee Master επιβραβεύεται με μια μαύρη ποδιά και αποτελεί αναγνωρισμένη αυθεντία στον καφέ στο κατάστημα του/της. Με εκλεπτυσμένο ουρανίσκο αλλά και τέλεια επικοινωνιακά προσόντα, ένας Coffee Master των Starbucks οργανώνει και ηγείται σεμινάρια για τον καφέ και τη δοκιμή καφέ για άλλους partners και πελάτες.

Οι Coffee Masters είναι ικανοί να απαντήσουν στις πιο απαιτητικές απορίες που σχετίζονται με τα στάδια παραγωγής του καφέ μέχρι να φτάσει στην κούπα μας. Τα Starbucks μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιβραβεύουν και επενδύουν στους partners που έχουν αποδείξει τόσο το πάθος τους για τον καφέ όσο και τις ξεχωριστές δεξιότητές τους.

Επιπλέον του θεωρητικού υπόβαθρου και των εξειδικευμένων γνώσεων στον καφέ, η εμπειρία των Coffee Masters ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στη χώρα καλλιέργειας και προμήθειας του καφέ, όπου τους δίνεται η μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον τρόπο συλλογής των κόκκων, επεξεργασίας αυτών και να νιώσουν τις δυσκολίες του καθημερινού τρόπου ζωής των καλλιεργητών καφέ.

Μέσα από αυτό το ταξίδι οι partners βιώνουν το ξεκίνημα του συναρπαστικού ταξιδιού των κόκκων καφέ από την καλλιέργεια μέχρι την κούπα μας. Μια μοναδική εμπειρία ζωής που βοηθάει τους partners να εκτιμήσουν και να ζήσουν από κοντά την σκληρή δουλειά και την φροντίδα που υπάρχει για κάθε έναν κόκκο καφέ που υπάρχει σε κάθε συσκευασία που προσφέρεται στους πελάτες στα καταστήματα Starbucks. Πηγή έμπνευσης για να συνεχίσουν το δικό τους ταξίδι στον μαγικό κόσμο του καφέ με περισσότερο πάθος και αγάπη για τον καφέ.

Αν και εσύ θες να μοιραστείς αυτήν την εμπειρία και γίνεις μέλος μια ομάδας που συνεχώς αναπτύσσεται και μεγαλώνει, δεν έχεις παρά να στείλεις το βιογραφικό σου στο jobscy@starbucks.com.gr ή να επισκεφτείς σήμερα κιόλας ένα κατάστημα Starbucks.
Βρείτε μας on- line στο www.starbucks.com.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending