fbpx

Τα έμαθες; Το διάσημο αξιοθέατο «I Amsterdam» αφαιρέθηκε και ο κόσμος αντιδρά!

Σίγουρα έχεις δει έστω μια φορά στη ζωή σου (από κοντά ή από φωτογραφίες) ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, το «I Amsterdam».

Ουσιαστικά, το αξιοθέατο περιλάμβανε μεγάλα κόκκινα και άσπρα γράμματα και υπήρχε τοποθετημένο τα τελευταία 14 χρόνια, μπροστά από το Μουσείο Rijksmuseum.

Τι οδήγησε όμως στην αφαίρεση αυτού του αξιοθέατου που φωτογραφιζόταν περίπου 8,000 φορές από τους τουρίστες κάθε μέρα;

 

Σύμφωνα με το Insider, η απόφαση λήγθηκε από το αριστερό κόμμα GroenLinks, που έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους του κόμματος, το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού ενώ η πόλη υποστηρίζει έντονα την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

Η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks είπε: «Το μήνυμα “I Amsterdam” δείχνει πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη».

Πού θα μεταφερθούν τα γράμματα;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα αποθηκευτούν και στη συνέχεια θα ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία, όπως γινόταν πριν τοποθετηθούν μόνιμα έξω από το Μουσείο.

Έτσι, όσοι τουρίστες θα πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο, θα ενημερώνονται εκείνη τη στιγμή για το πού βρίσκονται τα γράμματα.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου που ξεκίνησε να σχολιάζει αρνητικά στα social media

Επίσης, χαρακτηριστική ένδειξη διαμαρτυρίας των τελευταίων ωρών, στο σημείο που βρίσκονταν τα γράμματα, είναι η τοποθέτηση χειροποίητων νέων γραμμάτων που γράφουν “huh“.

 

View this post on Instagram

 

‘Bye bye I amsterdam’ HUH?

A post shared by People of Amsterdam| by Gerard (@amsterdamcityshots) on

Για να σε καθησυχάσουμε, το Άμστερνταμ διαθέτει συνολικά 5 «I Amsterdam» (π.χ. στο αεροδρόμιο Schiphol). Άρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν δεν φωτογραφίσεις ένα από αυτά 🙂

Άρα αν ταξιδέψεις σύντομα στο Amsterdam, πρωτοτύπησε και φωτογράφισε κάτι διαφορετικό εκεί! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending