fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στον Α’ γύρο του πρωταθλήματος!

Τα 11 παιχνίδια που έπαιξαν οι περισσότερες ομάδες (εκτός από Απόλλωνα, ΑΕΚ και Πάφος FC για να είμαι απόλυτα ακριβής) μπορούν να αποτελέσουν ένα σχετικά ασφαλές δείγμα για κάποιον που θέλει να κρίνει ποδοσφαιρικά πού βαδίζουν.

Σίγουρα με την συμπλήρωση του Α’ γύρου υπάρχουν ομάδες και ποδοσφαιριστές που ενθουσίασαν το κοινό, όπως υπάρχουν και οι απογοητεύσεις μικρές ή μεγάλες.

Πιο κάτω θα ασχοληθώ με την πρώτη κατηγορία: με ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που συγκέντρωσαν τα βλέμματα των Κύπριων ποδοσφαιρόφιλων μέχρι στιγμής.

Συγκέντρωσα 5+1 από αυτούς. Δες τους και άφησε ένα σχόλιο κατά πόσο συμφωνείς ή όχι:

1
Mousa Al Taamari

Αν κάποιος ισχυριστεί πως ο Ιορδανός εξτρέμ είναι ότι καλύτερο διαθέτει φέτος ο ΑΠΟΕΛ πόσο έξω θα έπεφτε άραγε;

Είναι στιγμές που ο Al Taamari είναι πραγματικά απολαυστικός με τις συζητήσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα, για πιθανούς μνηστήρες στο εξωτερικό, να είναι όλο και περισσότερες.

Ο 21χρονος αγωνίστηκε μέχρι στιγμής σε 8 ματς των γαλαζοκιτρίνων, πετυχαίνοντας 5 τέρματα και αναστατώνοντας πολλαπλάσιες φορές τις αντίπαλες άμυνες.

Το αντίκτυπο, ωστόσο, που έχει στον φετινό ΑΠΟΕΛ φαίνεται από τα 3 παιχνίδια από τα οποία απουσίασε και στα οποία η ομάδα της Λευκωσίας δέχτηκε τις 2 ήττες της φέτος.

2
Facundo Pereyra

Έχουμε και λέμε: 10 συμμετοχές σε 10 αγώνες, 9 γκολ και 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Berat Sadik της Δόξας που έχει 10 τέρματα.

Πώς να μην είναι,λοιπόν, ο μέχρι στιγμής MVP του Απόλλωνα ο Facundo Abel Pereyra; Ο 31χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός πέτυχε ακριβώς το 1/3 των τερμάτων των γαλάζιων και έδωσε άλλο αέρα στην έτσι κι αλλιώς πλούσια επιθετική γραμμή της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή!

Γνωστός μας από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ ο Pereyra, είναι στιγμές που είναι “χάρμα οφθαλμών” με τους οπαδούς του Απόλλωνα να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση!

3
Roman Golobart

Δεν χωρά αμφιβολία πως η φετινή παρουσία της Νέας Σαλαμίνας είναι από τα πλέον ευχάριστα της σεζόν! Σημαντικό ρόλο στις “ψηλές πτήσεις” των ερυθρολεύκων παίζει και η άμυνα τους, εκεί που δεσπόζουν οι μορφές των Veselovsky, Κύπρου, Fustar και Golobart!

Ανάμεσα σε αυτή την τετράδα επέλεξα τον Ισπανό. Μόλις στα 26 του χρόνια ο Golobart κουβαλά εμπειρίες από τα γήπεδα της Αγγλίας, της Γερμανίας και της πατρίδας του, κάτι που αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Αγωνιζόμενος ακριβώς μπροστά από τον Veselovsky, με το αρχοντικό του στυλ τόσο στον αέρα, όσο και στα πόδια, κάνει το παιχνίδι των συμπαικτών του καλύτερο προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Μοναδικό μελανό σημείο οι 6 κίτρινες κάρτες που δέχτηκε στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε μέχρι στιγμής.

4
Patryk Procek

Για να ολοκληρώσει τον Α’ γύρο ως πρωτοπόρος η ΑΕΛ, χρειάστηκαν τα τέρματα του Jurado, η μαεστρία του Alex da Silva, η σκληρή δουλειά των Texeira, Lafrance και τα ατελείωτα τρεξίματα των Zdravkovski, Αβραάμ, Torres και Γουήλερ.

Καθόλου απαρατήρητη όμως δεν πρέπει να περάσει η συνεισφορά του Patryk Procek! Ο Πολωνός πορτιέρε ξεκίνησε τη σεζόν ως 2ος τερματοφύλακας, πίσω από τον Vozinha.

Εκμεταλλευόμενος όμως τον τραυματισμό του τελευταίου, αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια (από το νικηφόρο ντέρμπι με την Ανόρθωση μέχρι την ήττα από τον Απόλλωνα) παρουσιάζοντας μια αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, αποτελεί σίγουρα ένα από τα κερδισμένα στοιχήματα του Dusan Kerkez…έστω και από σπόντα!

5
Δημήτρης Δημητρίου

Μιας και ο λόγος για…σπόντες, μια τέτοια εκμεταλλεύτηκε και ο Δημήτρης Δημητρίου! Ο 19χρονος goalkeeper ξεκίνησε τη σεζόν ως 2ος τερματοφύλακας της Ανόρθωσης πίσω από τον Felgueiras.

Ο Πορτογάλος όμως τραυματίστηκε στην προθέρμανση της πρεμιέρας με τη Δόξα (ματς στο οποίο αγωνίστηκε ο Δημήτρης κρατώντας ανέπαφη την εστία του), με την “Κυρία” να φέρνει ως αντικαταστάτη του τον Ivan Vargic.

Ο Κροάτης όμως ακολούθησε την τύχη του Πορτογάλου και ο Δημήτρης βρέθηκε ξανά κάτω από τα δοκάρια της Βαρωσιώτικης ομάδας και πλέον είναι αναντικατάστατος (μετρά 6 συμμετοχές-οι 5 συνεχόμενες)!

Η Ανόρθωση παραμένει αήττητη στα τελευταία 4 ματς και όποιον και αν ρωτήσεις στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” θα σου πει πως μεγάλο ρόλο σε αυτό το σερί έπαιξε ο Κύπριος τερματοφύλακας!

6
Charles Eloundou

Πιο πάνω επικεντρώθηκα στην άμυνα της Σαλαμίνας, αλλά ούτε και η επίθεση της πάει πίσω! Με 18 τέρματα ενεργητικό (μόνο ο Απόλλωνας, ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ σκόραραν παραπάνω) η ερυθρόλευκη “γραμμή πυρός” είναι εξαιρετική! 

Και μπορεί τα βλέμματα να συγκεντρώνει ο Kingsley Onuegbu, αλλά τις καρδιές των Σαλαμιναίων έκλεψε από πέρσι ο Charles Eloundou!

Ο ύψους 1,68 Καμερουνέζος εξτρέμ είναι πραγματικά το αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης εξέδρας και λόγος από μόνος του να βλέπεις τη Σαλαμίνα!

Ταχύτατος, πεισματάρης και εκρηκτικός, σκόραρε 3 τέρματα μέχρι στιγμής και ετοίμασε άλλα τόσα στους συμπαίκτες του, θέτοντας υποψηφιότητα για MVP της σεζόν!

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι ο καλύτερος του φετινού πρωταθλήματος μέχρι τώρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending