fbpx

5 Κύπριοι παραδέχτηκαν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο έθιμο!

Η αντίστροφη μέτρηση για την αγαπημένη γιορτή-σχεδόν- όλων των ανθρώπων, τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει και οι λάτρεις της συγκεκριμένης γιορτής ανυπομονούν για τις γιορτινές μέρες που έρχονται!

Εκτός από τα κλασικά έθιμα (π.χ. στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, δώρα από τον Άγιο Βασίλη κ.λπ.) υπάρχουν κι άλλα αμέτρητα έθιμα που διαφέρουν τόσο από χώρα σε χώρα, όσο από περιοχή σε περιοχή.

Γι’ αυτό και εγώ ρώτησα και έμαθα ποιο είναι το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έθιμο  5 Κυπρίων από διαφορετικές περιοχές και σήμερα σας τις παρουσιάζω.

Δες τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα έθιμα πιο κάτω:

1
Άντρη, 21 χρονών

  • «Το δικό μου αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έθιμο, εκτός από τα μελομακάρονα – που εν το αγαπημένο ούλλων νομίζω, είναι το που εσάζαμε το «μπούκωμα» για τον Άγιο Βασίλη τη νύχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς για να έρθει να φάει!»

Η συγκεκριμένη φίλη μας είπε ότι στο δικό της σπίτι, το τραπέζι του Άη Βασίλη δεν είχε τα κλασικά «καλούδια», αλλά είχε Whisky αντί γάλα, μαζί με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

  • «Τζιαι φυσικά το πρωί ελείπαν… Ας εν καλά ο παπάς

2
Έλενα, 20 χρονών

  • «Ανταλλαγή δώρων τζιαι το στόλισμα του σπιτιού»!

Απλά και περιεκτικά απάντησε η συγκεκριμένη φίλη, αφού η απάντηση της περιορίστηκε στα 2 πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα έθιμα.

3
Κύπριος, 21 χρονών

  • «Το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο έθιμο είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που μαζευκούμαστε ούλλη η οικογένεια σε ένα σπίτι τζιαι απλά τρώμε τζιαι μετά κλασικά… παίζουμε χαρτιά!»

4
Σωτηρία, 21 χρονών

  • «Αρέσκουν μου πάρα πολλά τα Χριστούγεννα. Εν τα αγαπημένα μου, παρόλο που γεννήθηκα καλοκαίρι… Άρεσκεν μου ειδικά τον τζιαιρό που ήμασταν μιτσιοί και γυρίζαμε τη γειτονιά να τραγουδούμε τα κάλαντα και εδιούσαν μας λεφτά.»

Τζιαι εγώ νομίζω τούτο ήταν το αγαπημένο έθιμο όλων μας ως μωρά, φυσικά μετά το έθιμο με τα δώρα του Άη Βασίλη.

  • «Τωρά αρέσκει μου να στολίζω το δέντρο και να βοηθώ τη μάμα μου να κάμνει μελομακάρονα τζιαι μπισκότα…»

5
Αντρέας, 23 χρονών

  • «Μιλώντας για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι το άνοιγμα των δώρων κάθε Πρωτοχρονιά. Η «άφιξη» του Άγιου Βασίλη είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου έθιμο, έστω κι αν μιλάμε και για το πιο μικρό δώρο. Η αγάπη που νιώθεις όταν ανοίγει όλη η οικογένεια τα δώρα, είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα, που περιμένω κάθε χρόνο πώς και πώς να το ζήσω

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Αντρέα, γιατί κι εμένα το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο έθιμο είναι το άνοιγμα των δώρων την Πρωτοχρονιά, που είμαστε όλοι μαζί μαζεμένοι και ανταλλάζουμε ευχές και δώρα!

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο έθιμο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending