fbpx

H Κυπριακή Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών πραγματοποίησε την Ενοποιημένη Ημερίδα Καλαθόσφαιρας!

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η Ενοποιημένη Ημερίδα Καλαθόσφαιρας την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 από τις 09:30 – 13:00 στο Πολυπροπονητήριο ‘Ευάγγελος Φλωράκης’ στη Λευκωσία.

Η ημερίδα εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθόσφαιρας που διοργανώνουν τα Ευρωπαϊκά Γραφεία Ειδικών Ολυμπιακών. Στην πιο πάνω ημερίδα έλαβαν μέρος πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο, και αθλητές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Με κύριο συνδιοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, η ημερίδα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.  Οι χορηγοί της Ημερίδας είναι οι Lions International και το κανάλι ESPN.

Σκοπός και στόχος της Ημερίδας ήταν η εξάλειψη του ρατσισμού αλλά και η εξάπλωση του Ενοποιημένου Αθλητισμού όπου άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία συμμετέχουν σε αγώνες Καλαθόσφαιρας με κύριο στόχο την κοινωνικοποίηση.

Το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμούς από την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Ελένη Ρωσσίδου, National Director Special Olympics Cyprus και Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics International, τον κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη Πρόεδρο του ΚΟΑ, τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, την κ. Κλέλια Βασιλείου αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και την κ. Αιμιλία Στροβολίδου εκ μέρους της Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε μικτές ομάδες με πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο και να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε αγώνες 5 vs 5.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σύμβουλος του ΠτΔ επί θεμάτων αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας κ. Αντρέας Χριστοφή, η κ. Άντρη Σιάλου Πρέσβειρα των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, η κ. Αντιγόνη Τάμπα Λειτουργός ΚΟΑ, ο εκπρόσωπος από το Αρχηγείο της Αστυνομίας κ. Αυγουστή  Αστυνόμος Β’ και Διευθυντής του Σωματείου Torch Run, μέλη από το Δ.Σ του ΚΟΑ, και άλλοι.

Θερμές ευχαριστίες στους Lions International και στο ESPN, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, στην ΚΟΕ, στον ΚΟΑ, για την όλη στήριξη προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών.  Επίσης ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΚΟ Cyprus Refugee Council για την άψογη συνεργασία που είχαμε και τους διαιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Τέλος θερμές ευχαριστίες σε όλες τις Διευθύνσεις των Ιδρυμάτων/ Ειδικών Σχολείων για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending