fbpx

Δημιουργία ψηφιακής κοινότητας για όλους τους απόφοιτους της Αγγλικής Σχολής!

Οι παλιοί μαθητές της Αγγλικής Σχολής επέστρεψαν στο σχολείο για μια μοναδική βραδιά στα πλαίσια μίας ξεχωριστής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μια ψηφιακή κοινότητα μέσω της οποίας θα μπορούν να στηρίξουν τη Σχολή με στόχο τον συνεχή εκσυγχρονισμό της όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την εκπαίδευση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε όχι μόνο για να θυμηθούν τα παλιά και να ανακαλέσουν τις όμορφες αναμνήσεις των μαθητικών τους χρόνων, αλλά και για να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τους στόχους που έχουν τεθεί και υλοποιηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι απόφοιτοι ενημερώθηκαν για μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου, που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά, την «Ψηφιακή Kοινότητα» (Digital Community) στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι όσοι αποφοίτησαν από τη Σχολή, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση.

Μέσω του νέου English School Digital Alumni Community, οι απόφοιτοι μαθαίνουν επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν έμπρακτα το σχολείο τους, με εργαλείο επικοινωνίας τους το καινοτόμο Alumni Portal.

Με την εγγραφή τους στο English School Alumni Community Portal, ο/η κάθε απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, μπορεί να έρθει πιο κοντά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που τον ‘έθρεψε’ ακαδημαϊκά, κοινωνικά και ψυχολογικά, με σκοπό να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα προσφέροντας “mentoring” ή θέσεις για internships σε υφιστάμενους μαθητές κ.ά.

Η βραδιά τιμήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κου Γιώργου Λακκοτρύπη, απόφοιτου της Αγγλικής Σχολής, καθώς και πολλών άλλων αποφοίτων που είναι σήμερα καταξιωμένες προσωπικότητες στον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Στον χαιρετισμό του ο κος Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών προτύπων που ακολουθεί η Αγγλική Σχολή και τη συμβολή τους στη μετέπειτα ζωή, τονίζοντας τη σημαντικότητα του κάθε απόφοιτου να παραμένει ενεργό μέλος της σχολικής κοινότητας, συνδράμοντας με το δικό του τρόπο στο πολύτιμο έργο που επιτελεί.

Οι απόφοιτοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακoλουθήσουν ένα ιδιαίτερα επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον καταξιωμένο μουσικό Άλεξ Παναγή, απόφοιτο της Αγγλικής Σχολής, μαζί με μια ομάδα αποφοίτων αλλά και μαθητών. Ακολούθως, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ανακαινισμένες πλέον κτηριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Αγγλική Σχολή, στα 118 χρόνια λειτουργίας της, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο όσον αφορά τη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και ακαδημαϊκών προγραμμάτων της με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών της σχολής, μέσω των καλύτερων δυνατών προτύπων εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκε το πλάνο των δράσεων της Σχολής για την επόμενη χρονιά, όπου βρίσκεται η λειτουργία του νέου κτηρίου 23 τάξεων που περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα κυλικείου και χώρους αναψυχής και το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2018. Στη λίστα βρίσκεται επίσης και το πρώην Κέντρο Τέχνης, που θα μετατραπεί σε Sixth Form Centre, ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των μαθητών της 6ης και 7ης τάξης, που περιλαμβάνει καφετέρια, χώρο μελέτης και συμβουλευτικό κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής στοχεύει επίσης, στην αναβάθμιση όλων των Αθλητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου των γηπέδων Futsal, τένις και χόκεϋ αλλά και στη δημιουργία πρότυπου Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας, που θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της δημιουργικότητας με την ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων πληροφορικής και τεχνολογιών ρομποτικής καθώς και την ανάπτυξη συνεργασίας με τοπικές και διεθνείς εταιρείες πληροφορικής. Επιπλέον, βρίσκεται στο σχεδιασμό μία δράση που θα επιτρέψει στην ιστορική αυτή Σχολή να υποστηρίξει σημαντικούς τομείς του σχολικού προγράμματος, στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, αλλά και του θεάτρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως έχει θέσει ψηλούς στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του. Σε αυτή την προσπάθεια, οι απόφοιτοι της Σχολής μπορούν να σταθούν συνοδοιπόροι, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Σχολής.

Οι απόφοιτοι, μπορούν να γίνουν μέλη, κάνοντας εγγραφή στο Alumni Portal πληκτρολογώντας:
https://alumni.englishschool.ac.cy/login

«Once an English School student, always an English school student».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending