fbpx

Με διακρίσεις επέστρεψαν από την Εσθονία οι 200 Κύπριοι «ρομποτιστές» μας!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) για τη συμμετοχή της πολυπληθούς κυπριακής ομάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX.

Το ROBOTEX International 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018 και η κυπριακή αποστολή αποτελείτο από 200 άτομα (διαγωνιζόμενοι, προπονητές, γονείς, συνοδοί, εθελοντές και διοργανωτές).

Οι διαγωνιζόμενοι, μαθητές όλων των ηλικιών, φοιτητές και ενήλικες από όλες τις επαρχίες της χώρας μας, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό κερδίζοντας εποικοδομητική εμπειρία από την πρωτοποριακή διοργάνωση καθώς και ουσιαστικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα μαθητών λυκείου από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ανω των 14 χρονών για το διαγωνισμό LEGO SUMO. Επίσης σημαντικές θέσεις κατέκτησαν ομάδες μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν στις προκλήσεις Line Following και Maze Solving. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και των 7 Κυπριακών ομάδων μας από μαθητές δημοτικού που εξέθεσαν στο παγκόσμιο κοινό τις λειτουργικές τους κατασκευές με θέμα «My first Start-up».

Η ομάδα που μας αντιπροσώπευσε στο Ταλίν, αποτελείται από τους νικητές του αντίστοιχου Παγκύπριου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το CCS δηλώνει περήφανο για την επιτυχημένη παρουσία της Κυπριακής ομάδας στο Robotex International κ εκφράζει τις ευχαριστίες του στους οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex Cyprus δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ΟΝΕΚ ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός Συνεργάτης, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και ENGINO και UCMAS ως χρυσοί χορηγοί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την αποστολή και ακολουθήστε το Robotex Cyprus ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending